Joker 2: Detailní pohled na Lady Gaga v kostýmu Harley Quinn

Foto: Warner Bros.

Že se v těchto dnech natáčí v New Yorku pokračování úspěšného komiksového filmu Joker vám zřejmě neuniklo. Po sítích kolují všemožné fotky ze zákulisí samotného titulního hrdiny, o několik momentek se podělil i samotný režisér Todd Phillips. Teď se na internetu objevila v detailních záběrech Harley Quinn, kterou ve filmu hraje Lady Gaga.

Harley Quinn v červeném kostýmku na nových fotkách doprovází policejní eskorta a demonstrující dav, který touží po propuštění Jokera (Arthura Flecka). Scéna se zřejmě odehrává poblíž Arkhamského Azylu, kde drží Jokera pod zámkem a kde Harleen Quinzel pracuje jako psychiatrička. Právě tam by totiž měla propadnout lásce ke svému padlému idolu.

Joker 2 přijde do kin pod názvem Joker: Folie à Deux. Režisér Tod Phillips již několikrát potvrdil, že jeho nový film bude muzikálovým psychologickým thrillerem. Po boku Lady Gaga (Harley Quinn) a Joaquina Phoenixe (Arthur Fleck) se v dosud neznámé roli objeví Brendan Gleeson. Vrací se také Zazie Beetz. Film má stanovenou premiéru na 3. října 2024.

Joker: Folie à Deux nebude obyčejný film

Duchovní otec příběhu Arthura Flecka Todd Phillips už dříve v reakci na pokračování Jokera řekl: „Nechtěl bych z druhého dílu udělat jen divoký a šílený film o klaunovi. Musel by mít – podobně jako první díl – nějakou tématickou rezonanci, hlubší význam. To je totiž to, co u Jokera funguje. Kdyby se podařilo tento prvek obsáhnout i v pokračování, určitě by to bylo zajímavé.“

O filmu Joker (2019) jsme napsali

Joker stojí pochopitelně krom atmosféry na skvělém hereckém výkonu Joaquina Phoenixe, který dost možná strčí do kapsy všechny ostatní filmové představitele této role. Jeho největší devizou je paradoxně i to, co z něj dělá tak dobrý film – to, že není příliš komiksový. Je tragikomedií jednoho pohnutého osudu bezvýznamného, nemocného člověka, který se dostane do epicentra velkých událostí – a poté je jejich symbolem a naoko nezúčastněným hybatelem, jenž po pátrání po vlastní minulosti a identitě propadá do náruči šílenství. Celou recenzi čtěte zde.