12 českých filmů z roku 2022, které jsou už teď na Netflixu

Foto: Jan Žižka (Bioscop), Promlčeno (Bontonfilm), Princ Mamánek (Bontonfilm)

Streamovací hity posledních dnů – drama Spolu a Prušinovského Grand Prix sice Netflix nezískal, přesto se na největší světové službě objevila už celá plejáda českých titulů z minulého roku. V nabídce Netflixu momentálně nechybí stále často skloňovaný Banger. nebo Párty Hárder: Summer Massacre, oceňovaný životopisný snímek Il Boemo, silné drama Oběť nebo zdařilá pohádka Jana Budaře Princ Mamánek.

Banger.

Drama natočené na iPhone, ve kterém nadějný rapper jedné divoké noci všude možně shání peníze, aby mohl nahrát velký hit. Film Adama Sedláka, který je již od své premiéry v kinech středem pozornosti. Diváci se ale na hodnocení tohoto díla neshodnou.

Běžná selhání

Ve velkoměstě, kde zničehonic propukne záhadná apokalypsa, se protnou osudy tří žen, které mají co dělat, aby obstály ve složité životní situaci. Psychologické sci-fi drama, ve kterém si zahrály Taťjana Medvecká, Nora Klimešová a Beáta Kaňoková. Jeden z nedoceněných kousků minulého roku.

Il Boemo

Životopisný film o polozapomenutém skladateli Josefu Myslivečkovi, který to v 18. století dotáhne až mezi elitu italské společnosti, kde si naplno užívá svobodu a slávu. Film, který získal hned šest Českých lvů. Hrají Vojtěch Dyk a Barbara Ronchi, natočil Petr Václav.

Jan Žižka

Čestný velitel žoldáků se chopí šance naplnit svůj osud a pustí se do boje s Řádem německých rytířů i Svatou říší římskou. Nejdražší český film v historii oplývá hollywoodskými hvězdami. Natočil Petr Jákl, režisér Kajínka nebo hororu Ghoul.

Oběť

Ukrajinská imigrantka se dozví, že jejího syna v jednom českém městečku napadli tři Romové ze sousedství. Postupně ale na povrch vypluje celá pravda. Další z českých filmů roku 2022 (koprodukce se Slovenskem), který se může pyšnit poměrně vysokým hodnocením.

Párty Hárder: Summer Massacre

Pokračování filmu Párty Hárd, ve kterém se tři mladí nadrženci rozhodnou prožít léto ve znamení alkoholu a divokého sexu. Naprosto nekorektní a šílená jízda, kterou Netflix uvedl v necenzurované verzi.

Princ Mamánek

Bude mu čtyřicet, ale pořád se nechá na zámku rozmazlovat od maminky. Otec král ho proto s drsným rytířem po boku vyšle do světa, aby cestou už konečně dospěl. Tak trochu jinou pohádku natočil Jan Budař.

Promlčeno

Záhadný muž uzavře dohodu s rozhlasovou moderátorkou a v živém vysílání zveřejní nové informace o zločinu, který spáchal před dvaceti lety. Karel Roden v napínavém thrilleru Roberta Sedláčka.

Slovo

Během okupace Československa roku 1968 odmítne notář vstoupit do komunistické strany. Ohrozí tím ale svoji kariéru i základy, na kterých s manželkou budují svůj vztah. Beata Parkanová natočila dosud svůj nejlepší film. Hrají Martin Finger, Gabriela Mikulková, Jenovéfa Boková a mnoho dalších.

Tři Tygři ve filmu: JACKPOT

Dva kamarádi vyrazí z Ostravy do Prahy pro peníze, které vyhráli v loterii. Jenže napakovat se kromě nich chce i někdo další. Film, který stojí na oblíbené partě Tři tygři, herecké sestavě a hloupoučkému příběhu kraluje Štěpán Kozub.

V létě ti řeknu, jak se mám

Tajemství, pletichy, romantika. Komedie o dlouholetých přátelích, kteří se v zamotané vztahové a milostné síti snaží dosáhnout toho, po čem touží. Aspirant na nejhorší český film roku 2022 nesmí na Netflixu chybět. Natočila Marta Ferencová.

Známí neznámí

Parta přátel si na silvestra zahraje nevinnou hru, při které ale vyjdou najevo zdrcující tajnosti a lži. Česká verze Naprostých cizinců se vcelku zdařila. V hlavních rolích se představili například Klára Issová a Martin Hofmann.

Další: 10 českých filmů na Netflixu, které vám možná unikly