Seriál The Last of Us poprvé rozdělil diváky

Prozatím nejdelší epizoda seriálu The Last of Us rozdělila diváky. Díl nazvaný Long Long Time, který představil homosexuální pár Billa a Franka, se příliš nedržel videoherní předlohy a někteří fanoušci to dávají tvůrcům pěkně sežrat, jiní jsou zase nadšení.

Ve třetí epizodě The Last of Us dostali Joel a Ellie jen minimum prostoru, o hlavní slovo se totiž postaraly postavy Billa a Franka (Nick Offerman a Murray Bartlett), homosexuální pár uprostřed apokalypsy. Epizoda ukázala nejdůležitější momenty jejich společného života a značně se vychýlila od videoherní předlohy, což mnoho diváků nedokázalo zkousnout. Navíc se příběh seriálu téměř nikam neposunul, přesto třetí epizoda byla zatím tou nejdelší. Výlet do minulosti by ale v příštím týdnu měla nahradit městská akce (z videohry dobře známá), kterou slibuje teaser nadcházejícího dílu.

Největší kritiky se nejnovější epizoda dočkala na sociálních sítích (padají i homofobní urážky), hodnocení epizody na internetových serverech přitom sahá poměrně vysoko. Česko-slovenská databáze aktuálně ukazuje 77 procent, IMDB úctyhodných 8,3 z deseti.

Seriálové i herní The Last of Us se odehrává dvacet let po zániku moderní civilizace, kdy je otrlý přeživší Joel najat, aby propašoval čtrnáctiletou Ellie z nebezpečné karanténní zóny. Diváci na seriálu oceňují věrnost předloze, první řada dokonce odvypráví kompletní příběh prvního dílu videohry. Rekordní sledovanost prvních dvou epizod navíc dala zelenou druhé řadě.