18 skvělých filmů, které zmizí z Netflixu na konci ledna

Foto: Město (Warner Bros.), MEG: Monstrum z hlubin (Warner Bros.), Král Artuš: Legenda o meči (Warner Bros.)

Netflix na konci ledna zažije menší novoroční čistku. Z nabídky streamovacího giganta zmizí například Národní třída s Hynkem Čermákem i seriál České televize Svět pod hlavou nebo výborné hollywoodské trháky Equilibrium, Král Artuš: Legenda o meči a horor Sirotek. Diváci pak mají poslední možnost najít na Netflixu také oblíbený Hotel Transylvánie, MEG: Monstrum z hlubin, dívčí klasiku Protivný sprostý holky nebo český dokument Provazochodkyně nad Prahou.

Národní třída

Hospodský rváč z pražského sídliště se snaží vypořádat s tím, jak politika a peníze mění jeho svět, a udělat dojem na ženu, kterou miluje. (dostupné do 26. ledna)

Proč já?

Mladý státní zástupce dostane na stůl důležitý případ, do kterého je zapletený jeho kolega. Rychle si ale všimne, že se za obviněním skrývají podezřelé motivy. (dostupné do 26. ledna)

Equilibrium

Foto: Dimension Films

Totalitní režim v dystopické budoucnosti udržuje klid a pořádek tím, že lidi tlumí drogami. Projevy emocí se tady trestají smrtí. (dostupné do 31. ledna)

Hotel Transylvánie

Drákula drží dvojitou hlídku: jako majitel hotelu Transylvánie a jako úzkostlivý tatínek. Na obzoru je totiž nežádoucí nápadník, který se zajímá o jeho dospívající dceru. (dostupné do 31. ledna)

Král Artuš: Legenda o meči

Protřelý outsider vytáhne z kamene meč a musí se smířit s tím, že se má stát králem. A taky se postavit zlému strýci. (dostupné do 31. ledna)

MEG: Monstrum z hlubin

Potápěč-záchranář už pověsil řemeslo na hřebík, ale okolnosti ho donutí vrátit se do hlubin. Musí totiž chránit kamarády před monstrem, které mělo být už dávno vyhynulé. (dostupné do 31. ledna)

Město

Nešťastný románek se svědkyní bankovní loupeže způsobí profesionálnímu zločinci velké trable s úřady i partou kompliců, co nejdou pro ránu daleko. (dostupné do 31. ledna)

Princ Krasoň

V předvečer 21. narozenin si obletovaný princ musí najít tu pravou, aby kletba nezrušila lásku v celém království. (dostupné do 31. ledna)

Protivný sprostý holky

Foto: Paramount Pictures

Cady žila v cizině, nechodila do školy a učila se doma. Teď ale nastupuje na střední, kde se přidá k oblíbené partě Plastiček a rychle zjistí, jak to tam chodí. (dostupné do 31. ledna)

Provazochodkyně nad Prahou

Dokument o Tatianě Mosio-Bongong a jejím pokusu přejít po laně Vltavu, kterému předchází pečlivé plánování a soustředěný trénink. (dostupné do 31. ledna)

Sex ve městě 2

Nejlepší kámošky Carrie, Miranda, Samantha a Charlotte hodí za hlavu hektický život v New Yorku a vyrazí si zadarmo užívat do Abú Dhabí. (dostupné do 31. ledna)

Sirotek

Kate a John Colemanovi adoptují devítiletou osiřelou Esther. Netrvá ale dlouho a Kate zjistí, že se pod andělskou tvářičkou skrývá cosi zlověstného. (dostupné do 31. ledna)

Těsně vedle

Foto: Paramount Pictures

Ben Stiller je po svatbě přesvědčený, že si vzal ženu svých snů. Už na líbánkách ale zjistí, že je to ve skutečnosti pořádná potvora. (dostupné do 31. ledna)

The International

Agent Interpolu a advokátní asistentka z Manhattanu spojí síly, aby svrhli prominentní finanční instituci, která je zapletena do mezinárodního obchodu se zbraněmi. (dostupné do 31. ledna)

Tři Kristové

Příběh ambiciózního psychologa z 50. let minulého století, který zkoumá hranice lidské mysli na případech tří lidí, co se všichni považují za Ježíše. (dostupné do 31. ledna)

V džungli

Boxer s bráchou, který mu dělá manažera, dluží velké peníze. Vyrazí proto přes celou zemi na turnaj, kde se boxuje bez rukavic, a po cestě budou mít společnost. (dostupné do 31. ledna)

Želvy Ninja a Želvy Ninja 2

New York je ve spárech zločineckého Trhače a čtyři zvláštní hrdinové opustí svoje doupě v kanálech, aby město získali zpátky. (dostupné do 31. ledna)

Seriál: Svět pod hlavou

Foto: ČT

Policistu srazí v roce 2016 auto. Když se probere, leží v nemocnici a je rok 1982. Bude muset zjistit, jaké události tenkrát změnily osud jeho rodiny. (dostupné do 31. ledna)