10 parádních novinek na víkend (nejen) na Netflixu

Foto: Black Adam (Warner Bros.), Vražda v Londýně (Searchlight Pictures), Doom Patrol (HBO Max)

Trojice největších streamovacích služeb dostupných v Česku slušně nadělovala. Netflix uvedl nenápadnou filmovou novinku oscarového Alejandra G. Iñárritua (Birdman) Bardo: falešná kronika několika pravd, na stejné službě měla premiéru minisérie Rekrut, kterou natočili Alexi Hawley a Doug Limam. HBO Max přidalo do nabídky komiksového Black Adama s tváří Dwayna Johnsona a začátek čtvrté řady Doom Patrol (rovněž podle DC), na Disney+ přistála kompletní čtyřiatřicátá sezóna Simpsonových (pouze s českými titulky) nebo poměrně zábavná kriminálka Vražda v Londýně.

Bardo: falešná kronika několika pravd

Uznávaný novinář a dokumentarista vyrazí na velkolepou cestu za poznáním sebe sama. Smíří se přitom s minulostí, přítomností i vlastními kořeny? Film oscarového režiséra Alejandra G. Iñárritua, autora REVENANT Zmrtvýchvstání a Birdman. (Netflix)

Black Adam

Téměř 5000 let poté, co byl obdařen všemocnou mocí egyptských bohů – a stejně rychle uvězněn – je Black Adam (Dwayne Johnson) vysvobozen ze svého pozemského hrobu a připraven rozpoutat v moderním světě svou jedinečnou formu spravedlnosti. (HBO Max)

Doom Patrol – 4. řada

Všichni členové Doom Patrol utrpěli strašlivou nehodu, z níž vyvázli obdaření nadlidskými schopnostmi, ale také zjizvení a znetvoření. Traumatizovaní a utiskovaní členové týmu objeví díky Šéfovi své jedinečné poslání a spojí síly ve snaze prozkoumat ty nejpodivnější jevy, jaké existují. (HBO Max)

Elektrizující život Louise Waina

Neobyčejný příběh výstředního britského umělce Louise Waina (Benedict Cumberbatch), jehož hravá, místy až psychedelická díla pomohla divákům navždy změnit pohled na kočky. Film mapuje období od konce 19. století do 30. let 20. století. (HBO Max)

Rekrut – 1. řada

Začínající právník ze CIA vstoupí do nebezpečného světa mezinárodní špionáže, když přijme případ bývalé agentky, která vyhrožuje, že zveřejní kompromitující informace. Thriller od tvůrců Zelenáče nebo Barry Seal: Nebeský gauner. (Netflix)

Slečna bestie

Nepříliš oblíbená středoškolačka si zázračně prohodí tělo se starším sériovým vrahem a pak zjistí, že na zrušení téhle kletby má pouhých dvacet čtyři hodin. Od režiséra Christophera Landona, tvůrce úspěšných teen hororů Všechno nejhorší. (Netflix)

Simpsonovi – 34. řada

Foto: Walt Disney

Natvrdlý lenoch Homer, pedantská puťka Marge, drzounský Bart, přechytralá Líza a roztomilá Maggie – to jsou členové rodiny nejslavnějšího a nejpopulárnějšího animovaného seriálu Simpsonovi, který se vysílá od roku 1989. (Disney+)

Sopka: Záchrana z Whakaari

Strhující dokument o tom, jak probíhal smrtící výbuch sopky na Novém Zélandu v roce 2019 prostřednictvím archivních záznamů a výpovědí záchranářů i očitých svědků. Od režisérky Netflix dokumentu Pád: Kauza Boeing. (Netflix)

Vražda v Londýně

V londýnském West Endu 50. let se náhle zastaví plány na filmovou verzi divadelního hitu poté, co je zavražděn jeden z klíčových členů štábu. Případu se ujmou světem unavený inspektor Stoppard (Sam Rockwell) a snaživá začátečnice strážnice (Saoirse Ronan). (Disney+)

Všechno nejlepší, Chiaro!

Patnáctiletá Chiara má mnoho přátel, dvě sestry a pozorné milující rodiče. Do jejího spokojeného života nezvratně zasáhne násilný incident a následné zmizení otce. Italské drama bodovalo na mezinárodních festivalech. (HBO Max)

Pokračuj na víkendové tipy z minulého týdne