10 nejstahovanějších filmů za minulý týden (nejen) z Netflixu

Foto: Na nože: Glass Onion (Netflix), Šílená noc (Universal Pictures), Víly z Inisherinu (Searchlight Pictures)

V žebříčku nejstahovanějších filmů se objevily dvě novinky oproti minulému týdnu – na druhé pozici umístěná Šílená noc (akční řežba ve vánočním duchu od tvůrců Johna Wicka) a první příčku okupující Na nože: Glass Onion (detektivna Riana Johnsona pro Netflix). Do výběru se naopak nevrátil Pinocchio Guillerma del Tora a hororové drama Bones and All. Nejstahovanější titul z minulého týdne (Fabelmanovi od režiséra Stevena Spielberga) zaujal tentokrát čtvrté místo.

Nejstahovanější filmy 51. týdne 2022 na torrentech podle TorrentFreaku

TorrentFreak je internetový server, který informuje o novinkách ze světa copyrightu, ochraně osobních údajů a o všem, co souvisí se sdílením souborů. Data čerpá z veřejně dostupných informací a jeho statistiky slouží pouze k informačním a vzdělávacím účelům.

10. Spirited

Každý Štědrý večer si Duch Vánoc vybere jednu temnou duši, kterou navštíví tři duchové a napraví ji. Letos si však vybral Clinta Briggse. Rodinný vánoční muzikál, ve kterém se představí Ryan Reynolds a Will Ferrell. (právě teď na Apple TV+)

9. Black Panther: Wakanda nechť žije

Královna Ramonda bojuje o ochranu svého národa před zasahujícími světovými mocnostmi poté, co se rozšířily zprávy o smrti krále T’Chally. Zatímco se obyvatelé Wakandy snaží přijmout svou další kapitolu, hrdinové se musí spojit vytvořit nový svět pro království Wakanda. (zatím pouze v kinech)

8. Bullet Train

Brad Pitt hraje ve filmu nájemného zabijáka Berušku, který je odhodlán vykonávat svou práci mírumilovně, jelikož se mu spousta předchozích kšeftů vymkla z rukou a smůla se mu lepí na paty. Osud má nicméně jiné plány. (uvedeno na iTunes)

7. Osvobození

Film inspirovaný strhujícím skutečným příběhem o muži, který by pro svou rodinu a svobodu udělal cokoli. Zotročený Peter riskuje útěkem svůj život, aby se vrátil ke své rodině, a vydává se na nebezpečnou cestu lásky a vytrvalosti. V hlavní roli Will Smith, režíruje Antoine Fuqua. (právě teď na Apple TV+)

6. Víly z Inisherinu

Na odlehlém ostrově západně od pobřeží Irska sledujeme celoživotní přátele Pádraica (Colin Farrell) a Colma (Brendan Gleeson), kteří se ocitnou v nejednoduché situaci, když Colm nečekaně jejich přátelství ukončí. Drama uznávaného Martina McDonagha. (uvedeno na Prime Video)

5. Avatar: The Way of Water

Ve filmu Avatar: The Way of Water se po více jak deseti letech znovu setkáváme s Jackem Sully, Neytiri a jejich dětmi, kteří stále bojují za to, aby se udrželi v bezpečí a naživu. Několik let odkládané pokračování nejvýdělečnějšího snímku všech dob. (zatím pouze v kinech)

4. Fabelmanovi

Projekt Stevena Spielberga je částečně autobiografický snímek o jeho dětství a dospívání, vyprávěný optikou mladého začínajícího filmaře. Drama o dospívání sleduje Sammyho Fabelmana, který vyrůstá v poválečné Arizoně, kde zkoumá a poznává, jakou moc mají filmy. (uvedeno na iTunes)

3. Black Adam

Téměř 5000 let poté, co byl obdařen všemocnou mocí egyptských bohů – a stejně rychle uvězněn – je Black Adam (Dwayne Johnson) vysvobozen ze svého pozemského hrobu a připraven rozpoutat v moderním světě svou jedinečnou formu spravedlnosti. (právě teď na HBO Max)

2. Šílená noc

Štědrý večer. Pro partu zločinců ideální čas na přepadení nechutně bohaté rodiny a provětrání jejího sejfu. Ve svém plánu však nepočítali s velmi nepravděpodobným vousatým hrdinou, který komínem přinese dárky… Šílená noc je drsná akční komedie z dílny producentů Johna Wicka. (uvedeno na iTunes)

1. Na nože: Glass Onion

Proslulý detektiv Benoit Blanc vyrazí do Řecka rozmotat spletitou záhadu, ve které figuruje jeden miliardář a nesourodá parta jeho přátel. Daniel Craig v čele hvězdného obsazení v další detektivce ve spolupráci s autorem filmu Na nože Rianem Johnsonem. (právě teď na Netflixu)

Pokračuj na pirátsky nejstahovanější filmy z minulého týdne