27 letošních filmových hitů, které jsou již na Netflixu nebo jinde

Foto: To nic, drahá (Warner Bros.), Fresh (Searchlight Pictures), Všechno, všude, najednou (A24)

Filmová studia v tomto roce ještě neřekla poslední slovo, většina letošních hitů se však už dostala na streamovací služby, některé na nich byly uvedeny rovnou. Netflix například uvedl úspěšnou českou komedii Mimořádná událost, premiéru na něm mělo i německé oscarové želízko Na západní frontě klid. Na HBO Max se již v dubnu dostal nový Batman, v nabídce streamovacího giganta nechybí ani životopisné drama Elvis nebo zábavný snímek pro celou rodinu – druhý Ježek Sonic. Úspěšné tituly uvedlo také konkurenční Disney+, kam zavítaly horory Barbar, Fresh nebo prequel Predátora včetně dvou letošních marvelovek – Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství a Thor: Láska jako hrom.

Barbar

Mladá žena odjíždí do Detroitu na pracovní pohovor. Má sjednaný pronájem domu, ale když dorazí pozdě večer na místo, zjistí, že si stejné ubytování rezervoval neznámý muž. I když jí opatrnost radí, aby to nedělala, rozhodne se v domě strávit noc. (Disney+)

Batman

Dva roky slídění po ulicích jako Batman, který nahání strach zločincům, zavedly Bruce Waynea hluboko do stínů Gotham City. Mezi zkorumpovanou sítí městských úředníků a vysoce postavených osobností má osamělý mstitel jen několik důvěryhodných spojenců. (HBO Max)

Bullet Train

Brad Pitt hraje ve filmu nájemného zabijáka Berušku, který je odhodlán vykonávat svou práci mírumilovně, jelikož se mu spousta předchozích kšeftů vymkla z rukou a smůla se mu lepí na paty. Osud má nicméně jiné plány. (iTunes)

Co jsme komu všichni udělali?

Claude a Marie v prvním filmu provdali i čtvrtou dceru a ve druhém úspěšně udrželi všechny své dcery i jejich rodiny ve Francii. A právě když se jim je podařilo přesvědčit, aby nikam neodjížděli, nečekali, že všichni skončí v jejich malebném Chinonu. (iTunes)

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství

Vydejte se do neznáma s Doctorem Strangem, který za pomoci starých známých a nových spojenců vstupuje do šílených a nebezpečných paralelních světů mnohovesmíru, aby se utkal se záhadným soupeřem. (Disney+)

Elvis

Vizionářský, na Oscara nominovaný režisér Baz Luhrmann velkolepě zachycuje dvacet let života a hudební kariéry Elvise Presleyho ve světle jeho komplikovaného vztahu s tajemným manažerem Tomem Parkerem… (HBO Max)

Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství

Profesor Albus Brumbál ví, že mocný temný kouzelník Gellert Grindelwald je na cestě převzít moc nad kouzelnickým světem. Protože není schopen ho zastavit sám, pověří magizoologa Mloka Scamandera, aby vedl neohrožený tým kouzelníků. (HBO Max)

Film roku

Penélope Cruz se představí jako slavná a excentrická režisérka, která dostala za úkol natočit ten zaručeně nejlepší film všech dob. Má neomezený rozpočet a velké umělecké ambice, ovšem jejím největším úkolem bude zkrotit své herce v hlavních rolích. (HBO Max)

Fresh

Film sleduje Nou, která se v obchodě seznámí s okouzlujícím Stevem a – protože ji aplikace na seznámení značně frustrují – zkusí to a dá mu svoje číslo. Brzy ale zjistí, že její nový milenec skrýval jisté nevšední choutky. (Disney+)

Ježek Sonic 2

Vynalézavý Robotnik dokázal nalézt způsob, jak ze svého houbového vězení uniknout a vrátit se na Zemi, a navíc se spojil s ježurou jménem Knuckles, což je chlupatá červená koule plná zloby a unikátních schopností, které jsou podobné těm Sonicovým. (HBO Max)

Mimořádná událost

Ve vlaku, který nečekaně změní směr, musí skupinka výstředních cestujících spojit síly, aby všichni živí a zdraví dorazili do cíle. Česká komedie od režiséra diváckého hitu Vlastníci, natočená podle neskutečné události. (Netflix)

Na západní frontě klid

Sotva sedmnáctiletý Paul jde za první světové války bojovat na západní frontu. Naverbovat se nechal s nadšením, to se ale v brutální realitě zákopů rychle vytrácí. Napínavé drama Edwarda Bergera, ve kterém hraje i oceněný Daniel Brühl. (Netflix)

Poslední závod

Historické životopisné drama z prostředí Krkonoš Poslední závod se vrací do roku 1913 a mapuje události kolem závodu, který se stal osudným dvojici Hanč a Vrbata. Kryštof Hádek v hlavní roli. (Voyo)

Predátor: Kořist

Film se odehrává ve světě národa Komančů na počátku 17. století a je příběhem mladé ženy, vysoce schopné bojovnice, která se zoufale snaží ochránit svůj lid před hrozícím nebezpečím. Pronásleduje svou kořist, a nakonec se jí postaví. (Disney+)

Proměna

Příběh filmu pojednává o třináctileté dívce Mei Leeové, která se samovolně proměňuje v obří červenou pandu, ale jen když příliš rozrušená, což je bohužel prakticky neustále. Dívku Mei navíc silně znervózňuje její až příliš starostlivá maminka Ming, která se od své dcery téměř nikdy nevzdálí. (Disney+)

Rakeťák

Zkušený člen Vesmírného ochranného sboru Buzz Rakeťák, jeho velitelka a posádka vracejí domů ze své aktuální mise. Jejich průzkumná loď však ztroskotá na nepřátelské planetě. Spin-off legendárního Příběhu hraček. (Disney+)

Smrt na Nilu

Dovolená belgického detektiva Hercule Poirota na palubě okouzlujícího říčního parníku v Egyptě se změní v děsivý hon na vraha, ve chvíli, kdy idylické líbánky dokonalého páru postihne tragédie. (Disney+)

Super-Blb

Máte železný oblek, jste zelený vzteky, kousnul vás pavouk, hrajete si na netopýra nebo jste jinak super? Připravte se na to, že francouzská komedie Super-Blb si z vás bude celou hodinu a půl dělat nelítostnou legraci. (iTunes)

The Outfit

Leonard je anglický krejčí, který šil obleky na světoznámé londýnské ulici Savile Row. Po osobní tragédii skončil v Chicagu, kde provozuje malé krejčovství v drsné části města. Zde šije krásné oděvy jen pro lidi, kteří si je mohou dovolit: rodinu krutých gangsterů. (iTunes)

Thor: Láska jako hrom

Thor (Chris Hemsworth) se nachází na své nejtěžší životní cestě – k nalezení vnitřního míru. Jeho cestu za odpočinkem však přeruší galaktický zabiják Gorr the God Butcher (Christian Bale), který usiluje o zánik bohů. (Disney+)

Top Gun: Maverick

Po více než třiceti letech služby jako jeden z nejlepších letců námořnictva je Pete Mitchell tam, kam patří, posouvá hranice možností jako odvážný zkušební pilot a vyhýbá se povýšení v hodnosti, které by ho uzemnilo. Adept na film roku. (iTunes)

To nic, drahá

Americký psychologický thriller režisérky Olivie Wilde pojednává o Alici, ženě v domácnosti z 50. let (Florence Pugh), žijící se svým manželem (Harry Styles) v naoko dokonalém vztahu. Záhy se však Alice začne obávat, že jeho okouzlující společnost možná skrývá znepokojivá tajemství. (HBO Max)

Třináct životů

Film podle skutečné události, kterou sledoval celý svět. Strhující výpověď o záchraně thajského chlapeckého fotbalového týmu, který po přívalovém dešti zůstal uvězněn v zaplavené jeskyni Tham Luang. (Prime Video)

Uncharted

Potomek slavného hledače pokladů sira Francise Drakea, Nathan Drake, konečně našel stopu k prokleté zlaté sošce ze Zlatého města v El Doradu. Když se však vydá na cestu, za zády se mu náhle objeví zakeřní konkurenti. (HBO Max)

Všechno, všude, najednou

Starší čínská imigrantka Evelyn Wang se ocitá v bláznivém dobrodružství, ve kterém se pokouší zachránit svět tím způsobem, že prozkoumá paralelní vesmíry se životy, které mohla mít. (iTunes)

Vyšehrad: Fylm

Od chvíle, kdy jsme Julia Lavického viděli naposledy, uběhl více než rok. Lavi je, jak by řekl jeho agent Jarda, pořád stejný dement, ale začalo se mu konečně dařit. A to jak ve fotbalovém, tak v osobním životě. (Voyo)

Životní trefa

Basketbalový skaut je na dně. Pak ale ve Španělsku narazí na výjimečného hráče a rozhodne se všem ukázat, že na NBA má nejen jeho objev, ale pořád ještě i on sám. Strhující pohodový film, ve kterém po boku Adama Sandlera a Juancha Hernangómeze hrají Queen Latifah a Robert Duvall. (Netflix)