14 parádních novinek na víkend (nejen) na Netflixu a HBO Max

Foto: Tělo nezná hranic s Chrisem Hemsworthem (National Geographic), 1899 (Netflix), Santa Clausovi (Disney+)

Trojice hlavních streamovacích služeb měla v týdnu nabito, na internetu se objevila řada očekávaných novinek. Netflix uvedl horkou novinku od tvůrců Dark, drama plné záhad 1899, nových dílů se dočkaly populární tituly Elita a Smrt nás spojí, Netflix rovněž přidal do obsahu českou novinku s Karlem Rodenem Promlčení, premiérou týdne je nákladná fantasy Snivokraj. HBO Max vsadilo na drama Minari ověnčené šesti nominacemi na Oscara a jedním vítězstvím (herečka ve vedlejší roli), druhou řadu dostalo španělské sci-fi Ráj, v nabídce HBO Max se objevil také dokument z minulého roku Val. Disney+ nabídlo dokumentární hit Erupce lásky nebo vánoční seriál Santa Clausovi s Timem Allenem v titulní roli.

1899 – 1. řada

Loď s imigranty, která v roce 1899 míří do New Yorku, změní ze záhadných důvodů kurz a zmatení cestující musí řešit velmi neobvyklou záhadu. Drama, za kterým stojí autoři seriálu Dark. (Netflix)

Elita – 6. řada

Nový semestr je tu a na Las Encinas vznikají nečekané milostné trojúhelníky, nastupují noví studenti a mění se zažitá pravidla. A taky dojde k záhadnému zločinu. Španělský seriálový hit, ve kterém si zahrály i hvězdy Papírového domu. (Netflix)

Erupce lásky

Katia a Maurice měli v životě dvě vášně – sebe navzájem a sopky. On přímočarý a odvážný, ona klidná a opatrná, ale vždy spolu. Po celé dvě dekády se tito vulkanologové nechali svádět krásou a nebezpečím bublajících obrů a při své cestě za poznáním zachránili desítky tisíc životů. (Disney+)

Minari

Korejská rodina se stěhuje z města na arkansaský venkov, aby si splnila svůj americký sen. Doufají, že jim život na farmě zajistí lepší budoucnost. Nové prostředí jim však klade do cesty řadu překážek, které překonají jen díky vzájemnému poutu. (HBO Max)

Pepsi, tak co bude s tou stíhačkou? – 1. řada

Pepsi spustí velkou soutěž a dvacetiletý mladík se rozhodne vyhrát hlavní cenu, kterou je stíhačka! Tenhle souboj Davida s Goliášem pak skončí u soudu a vstoupí do dějin. Perfektně vystavěný dokumentární seriál, ve kterém se objeví Cindy Crawford, Manny Pacquiao a Michael Avenatti. (Netflix)

Promlčeno

Záhadný muž uzavře dohodu s rozhlasovou moderátorkou a v živém vysílání zveřejní nové informace o zločinu, který spáchal před dvaceti lety. V novém filmu Roberta Sedláčka hrají Karel Roden, Barbora Bočková a Igor Bareš. (Netflix)

Ráj – 2. řada

Levante, 1992. Patnáctileté dívky Sandra, Eva a Malena beze stopy zmizí z klubu. Sandřin bratr se spolu se svými nejlepšími kamarády pustí do vyšetřování na vlastní pěst. A zjistí, že ti, co jeho sestru drží v zajetí, nejsou z tohoto světa. (HBO Max)

Santa Clausovi – 1. řada

Poté, co stráví téměř třicet let v roli Santy, začnou magické schopnosti Scotta Calvina ochabovat. A zatímco zápasí s tím, aby mohl vykonávat svou práci, objeví novou klauzuli, která ho přiměje přehodnotit jeho roli Santy i otce. (Disney+)

Smrt nás spojí – 3. řada

Smrtelnou nehodou to celé kdysi pro Jen a Judy začalo a další nehoda teď změní osud jejich přátelství. Všechno k tomu prostě směřovalo. Pět nominací na Emmy, třeba za nejlepší komediální seriál a nejlepší herečku pro Christinu Applegate a Lindu Cardellini. (Netflix)

Snivokraj

Odvážná osiřelá holka spolu s charismatickým psancem vyrazí do země snů najít vzácnou perlu, která jí splní největší přání. Velkolepé fantasy dobrodružství od režiséra filmu Hunger Games: Vražedná pomsta. Hrají Jason Momoa a Marlow Barkley. (Netflix)

Somebody – 1. řada

Vývojářka softwaru a její přátelé se zapletou do vraždy a zločinů, ve kterých figuruje její seznamovací aplikace. A taky záhadný muž, který číhá opodál. Mysteriózní seriál natočil Ji-woo Jeong, režisér a scénárista snímku Čtvrté místo. (Netflix)

Spirited

Každý Štědrý večer si Duch Vánoc vybere jednu temnou duši, kterou navštíví tři duchové a napraví ji. Letos si však vybral Clinta Briggse. Rodinný vánoční muzikál, ve kterém se představí Ryan Reynolds a Will Ferrell. (Apple TV+)

Tělo nezná hranic s Chrisem Hemsworthem – 1. řada

Chris se vydává na výpravu za lepším a delším životem. Za pomoci předních vědců podstoupí šest strhujících zkoušek, které otestují jeho mysl a tělo na maximum. Šestidílná dokumentární série s představitelem Thora v hlavní roli. (Disney+)

Val

Val Kilmer již více než čtyřicet let dokumentuje svůj život a umění prostřednictvím nahrávek a videí. Shromáždil tisíce hodin unikátního materiálu – od snímků na 16mm filmový pás, které natočil se svými bratry, až po záznamy ikonických rolí v kasovních trhácích. (HBO Max)

Pokračuj na víkendové tipy z minulého týdne