12 vítaných novinek na HBO Max z posledního týdne

Foto: Šachová novela (StudioCanal), Mladí a neklidní (Well Go USA Entertainment), Avenue 5 (HBO)

Nabídka HBO Max se za poslední týden rozšířila o celou řadu festivalových hitů. Kromě nové řady komediálního vesmírného seriálu Avenue 5 a prvních šesti sérií dnes už pomalu kultovního puberťáckého One Tree Hill, HBO Max nově nabízí lehce erotickou komedii s výbornými ohlasy Malá smrt, neméně kvalitní iránské road-movie Na cestě, Baladu o bílé krávě nebo dokumenty Kainovy děti a Kábulské letiště. Žádný blockbuster tentokrát HBO Max neuvedlo, už v neděli 16. října ale přidá do nabídky očekávané Uncharted s Tomem Hollandem natočené podle slavné videoherní série.

Avenue 5 – 2. řada

Komedie z prostředí vesmírné turistiky se odehrává ve čtyřicet let vzdálené budoucnosti, kdy sluneční soustava leží každému u nohou. Hugh Laurie ztvárňuje hlavní roli Ryana Clarka, pod jehož velením se nic nemůže pokazit.

Balada o bílé krávě

Minin život se obrátí vzhůru nohama, když se dozví, že její manžel Babak nespáchal zločin, za který byl odsouzen a popraven. Úřady se za chybu omluví, vdově slíbí finanční odškodnění a tím pro ně záležitost končí. Ne tak pro Minu.

Californie

Jedinečný příběh o dospívání natočený během pěti let života Jamily, dívky marockého původu, která žije v jihoitalském přístavním městě. Vzpurná, divoká a životem ostřílená Jamila má velký potenciál. V cestě jí ale stojí životní těžkosti…

Kainovy děti

Ještě jako děti spáchali vraždu. Tři muži, kteří pak strávili celé své mládí v té nejtvrdší komunistické věznici v Maďarsku, kde poprvé otevřeně promluvili na kameru. Na zneklidňujících archivních záběrech odkrývají detaily svého zločinu.

Kábulské letiště

Příběh největšího leteckého přesunu v historii Spojených států a konce nejvleklejší americké války. Tento dramatický dokument obsahuje dosud neviděné záběry a exkluzivní rozhovory s mariňáky, Tálibánci a evakuovanými Afghánci.

Lidé

Erik Blake svolává tři generace své pensylvánské rodiny na oslavu Dne díkůvzdání do dceřina bytu na Manhattanu. Když padne noc a ze tmy se začnou vynořovat děsivé věci, vyplují na povrch také nejhlubší obavy celé sešlosti…

Malá smrt

Originální komedie o sexu, lásce, vztazích a tajných tužbách spořádaných obyvatel poklidného předměstí australského Sydney. Malá smrt, což v australském slangu znamená orgasmus, vypráví o tom, co se stane, když lidé řeknou, po čem skutečně touží…

Mladí a neklidní

Po ukončení školy čelí Matthew, svobodomyslná Jen, nihilistický Rez a vyšinutý Kearney sociální prázdnotě, kterou utápí v alkoholu a drogách v ulicích Dublinu. Svými šokujícími činy se propadají nejen do hlubin sebedestrukce, ale také mimo zákon…

Na cestě

Na první pohled se to zdá jako obyčejný rodinný výlet. Mrzutý otec má nohu v sádře, starší syn neobratně řídí, mladší dělá neúnavně rozruch a matka se snaží rozdílné energie vybalancovat. Jenže zdání klame.

Ochranná ruka

Yusuf a Memo jsou kurdští žáci internátní školy v odlehlých horách Anatolie. Jednoho chladného zimního dne Memo záhadně onemocní. Navzdory represivním byrokratickým překážkám se Yusuf postaví autoritářskému školnímu režimu, aby pomohl svému příteli.

One Tree Hill – 6 řad

Foto: Warner Bros. Television Distribution

Seriál o partě středoškoláků, kteří jsou si zpočátku dost vzdálení. Ve středu dění jsou bratři Scottové – Lucas a Nathan, mající společného otce a životní lásku – basketbal.

Šachová novela

V roce 1938, kdy nacistická vojska vpadnou do Vídně, se právník Josef Bartok snaží se svou ženou uprchnout do Spojených států, ale je zatčen a vyslýchán gestapem. Svůj pobyt v samovazbě přežívá jen díky knize rozborů šachových partií světových šachistů.

Pokračuj na minulý přehled novinek z HBO Max