10 očekávaných říjnových novinek mimo Netflix

Foto: Pennyworth (HBO Max), Médium (Prime Video), Hellraiser (Hulu)

Zatímco Netflix plánuje na říjen něco kolem dvaceti očekávaných novinek, zajímavé tituly (ne však v takovém rozsahu) doputují také na konkurenční služby. HBO Max uvede třetí řadu komiksového Pennywortha o začátcích Batmanova majordoma (seriál převzalo po kabelovce Epix), na Hulu (a snad také Disney+ Star) dorazí hororový Hellraiser v novém kabátku, strašidelný hodinový speciál chystá také Disney+, kam doběhne Vlkodlak: Noční lovec (natočil skladatel Michael Giacchino). Do kin a na americký stream Peacock přispěchá Halloween končí, závěr současné trilogie, chystá se také animovaný seriál ze světa Star Wars nebo nová řada Bílého lotusu.

Pennyworth – 3. řada

Pennyworth se zabývá životem Alfreda Pennywortha, bývalého britského vojáka speciální letecké služby (SAS), který se odehrává léta před událostmi v Gothamu. Seriál z DC Comics univerza, který mapuje minulost Batmanova sluhy a majordoma. (HBO Max, 6. října)

Hellraiser

Znovuobjevení hororové klasiky Cliva Barkera z roku 1987 od režiséra Davida Brucknera, v němž mladá žena bojující se závislostí získá starobylou skříňku s hlavolamem, aniž by tušila, že jejím účelem je vyvolat Cenobity, skupinu sadistických nadpřirozených bytostí z jiné dimenze. (Hulu, možná Disney+, 7. října)

Vlkodlak: Noční lovec

Za temné a ponuré noci se ze stínů vynoří tajná skupina lovců monster a po smrti svého vůdce se shromáždí ve strašidelném domě prastarého rodu. Čeká je noční lov, který je nakonec přivede tváří v tvář nebezpečnému monstru. (Disney+, 7. října)

Big Shot: Hvězdný trenér – 2. řada

Poté, co basketbalový trenér přijde kvůli výbuchu hněvu o své místo v univerzitní lize, musí přijmout místo na elitní soukromé střední škole, aby se pokusil zachránit to, co zbylo z jeho kariéry a pověsti. (Disney+, 12. října)

Halloween končí

Příběh hororu Halloween končí se odehrává čtyři roky po tragických událostech, které městečko Haddonfield a rodinu Laurie Strode postihly ve filmu Halloween zabíjí. Ocitáme se v současnosti, kterou by měl příběh silně reflektovat. (Peacock, v kinech od 14. října)

Šantaram – 1. řada

Vězeň na útěku Lin Ford hledá úkryt v rušných ulicích Bombaje osmdesátých let. Jako zdravotník se ujme místní chudiny a na dlouhé cestě k vykoupení nečekaně najde lásku, přátelství a odvahu (Apple TV+, 14. října)

Médium – 1. řada

Mladá žena z malého appalačského městečka uniká z každodenní rutiny hraním nejmodernějších videoher. Je tak dobrou hráčkou, že dostala nový herní systém k otestování… ale zde na ni čeká překvapení. (Prime Video, 21. října)

Raymond & Ray

Nevlastní bratři Raymond a Ray se shledávají po smrti otce, se kterým si nebyli blízcí. Zjistí, že jeho posledním přáním je, aby mu společně vykopali hrob. Spolu se vyrovnávají s tím, jací muži se z nich stali díky svému otci, ale i jemu navzdory. (Apple TV+, 21. října)

Star Wars: Příběhy rytířů Jedi – 1. řada

Šestidílná série podobenství o Jediích z prequelové éry. Ponořte se do životů dvou výrazně odlišných Jediů – Ahsoky Tano a hraběte Dookua. Oba budou čelit zkouškám a budou postaveni před volby, které určí jejich osudy. (Disney+, 26. října)

Bílý lotos – 2. řada

Bílý lotos, satirická série z dílny Mikea Whitea (Mé nové Já), která se odehrává v luxusním havajském letovisku, sleduje pestrou škálu hotelových hostů během jejich týdenní odpočinkové a omlazující dovolené v ráji. (HBO Max, 30. října)