10 hororů na HBO Max, které nesmíte minout o Halloweenu

Foto: V zajetí démonů (Warner Bros.), Čarodějnice (A24), Žena v černém (Momentum Pictures)

Nabídka HBO Max se nedávno rozšířila o kultovního Vymítače ďábla a Kubrickovo Osvícení, ve skutečnosti ale hororový žánr na této streamovací službě hraje spíše druhé housle. Mezi nejlepší horory aktuální nabídky HBO Max se řadí také známé kousky Jamese Wana (V zajetí démonů a Zhoubné zlo), akčně laděná Světová válka Z s Bradem Pittem nebo Žena v černém na motivy slavného duchařského příběhu. Těchto deset hororů by mělo být správnou volbou k nadcházejícímu Halloweenu, případně doporučujeme si projít bohatější obsah konkurenčního Netflixu.

Čarodějnice

Divoké lesy Nové Anglie sedmnáctého století. Pětičlenná rodina se snaží v drsném prostředí nespoutané přírody vybudovat nový život. Pokradmu ji však začne obklopovat temnota: novorozeně zmizí a nevysvětlitelné příhody začnou sužovat životy jejích členů.

Osvícení

Neúspěšný spisovatel Jack Torrance přijme práci správce v luxusním horském hotelu Overlook, který je přes zimu zcela odříznutý od světa. Pro muže je to vítaná příležitost najít klid na práci. Jenže od první chvíle se zdá být něco v nepořádku…

Relikvie

Když postarší Edna zmizí, její dcera Kay a vnučka Sam cestují do zchátralého venkovského sídla jejich rodiny, aby ji našli. Krátce po Ednině návratu začnou mít pocit, jako by ji ovládala jakási zákeřná temná síla.

Smrt ve tmě (oba díly)

Je slepý a bohatý – dokonalý objekt loupeže. Karta se ale obrátí, když tři náctiletí zloději zjistí, že se ocitli uprostřed smrtící hry na kočku a myš. Divácky úspěšný horor, který se loni dočkal pokračování.

Světová válka Z

Lidstvo začala ve velkém decimovat virová epidemie gigantických proporcí, a pokud se ji nepodaří co nejrychleji zastavit, nebude už koho zachraňovat. Situace je o to horší, že se virus projevuje nebývalou agresivitou nakažených, kteří záměrně napadají ty, jimž se nemoc zatím vyhýbá.

Tiché místo: Část II

Po tragických událostech musí rodina Abbottových opustit svou farmu a pokračovat v tichém boji o přežití. Během svého putování si však uvědomí, že u písečné stezky nečíhají jen nezvaní z hosté z jiné planety, kteří loví po sluchu…

Vymítač ďábla

Dvanáctiletá dívka se náhle začne chovat jako posedlá a později se ukáže, že opravdu je. Aby jí démona zbavili, přistoupí dva knězi ke zcela výjimečnému rituálu vymítání, ďábelská posedlost však vzdoruje brutálním protiútokem…

V zajetí démonů (kompletní trilogie)

Renomovaní vyšetřovatelé nadpřirozených jevů Ed a Lorraine Warrenovi přijíždějí pomoci rodině terorizované temnými démony. Na farmě se musí vypořádat s doposud nejstrašnějším případem jejich života. James Wan natočil nejlepší horor posledního desetiletí.

Zhoubné zlo

James Wan se vrací ke svým žánrovým kořenům příběhem o dívce Madison, kterou paralyzují neustávající vize strašlivých vražd, jež mají bohužel daleko k obyčejným snům. Film ocenil Stephen King.

Žena v černém

Příběh právníka Arthura Kippse, který odjíždí do zapadlého kouta Anglie, aby zde vyřídil pozůstalost zesnulé klientky. Arthur postupně odhaluje děsivé tajemství ponurého sídla uprostřed bezedných močálů, jemuž se obyvatelé městečka už odedávna vyhýbají.