23 nejlepších novinek na HBO Max za poslední týden

Foto: Rick a Morty (Adult Swim), Elvis (Warner Bros.), Elle (SBS Distribution)

HBO Max ještě zdaleka nevyladilo všechny mouchy, o filmové a seriálové novinky v nabídce ale není nouze. Za poslední týden se na oblíbeném streamu objevily kultovní české filmy (dříve již byly v nabídce HBO GO) Štěstí, Příběh kmotra a Divoké včely, do obsahu zamířila také Princezna zakletá v čase (dostupná rovněž na Netflixu). Premiérou uplynulého týdne bylo ovšem životopisné drama Elvis, premiérovou šestou řadu začali také Rick a Morty. Na HBO Max zamířily i slavné filmové hity, animák Jak vycvičit draka, Telefonní budka nebo první díl Top Guna s mladičkým Tomem Cruisem.

Americký outsider

Inspirativní příběh sportovce Kurta Warnera, který se z brigádníka v obchodě s potravinami stal dvojnásobným nejlepším hráčem NFL, vítězem Super Bowlu a členem Síně slávy.

Budiž světlo

Slovák Milan se na vánoce vrací z Německa domů. Poklidnou sváteční atmosféru však naruší zjištění, že starší syn je členem polovojenské mládežnické skupiny a jedním z podezřelých z podílu na šokujícím činu, který otřásl místní komunitou.

Cesta – portrét Věry Chytilové

Foto: HBO Max

První dáma českého filmu Věra Chytilová svými díly stále ještě dokáže vyprovokovat diváky i kritiky k bouřlivé odezvě. Tento dokument odhaluje soukromé i profesionální bitvy velké ženské osobnosti, která se nikdy nespokojovala s kompromisy.

Divoké včely

Foto: Česká televize

Čerstvě plnoletý lesní dělník Kája je nešťastně zamilovaný do Božky, prodavačky z kiosku. Ta však chodí s frajírkem Laďou. Když do vesnice přijede z Prahy Kájův starší bratr Petr, začnou se vztahy mezi jednotlivými postavami proměňovat.

Durrellovi – 4 řady

Vtipný a pohodový seriál Durrellovi, natočený na motivy trilogie Geralda Durrella, pojednává o dobrodružstvích jedné rodiny na řeckém ostrově Korfu, kam se její členové přestěhovali ze svého anglického domova v naději na lepší život.

Elle

Život Michèle, která řídí firmu podnikající v oboru videoher, se obrátí vzhůru nohama, když ji doma sexuálně napadne neznámý muž. Místo aby zločin nahlásila na policii, neotřesitelná Michèle se vydává po stopách násilníka na vlastní pěst.

Elvis

Vizionářský, na Oscara nominovaný režisér Baz Luhrmann velkolepě zachycuje dvacet let života a hudební kariéry Elvise Presleyho ve světle jeho komplikovaného vztahu s tajemným manažerem Tomem Parkerem…

Jak vycvičit draka

Foto: Paramount Pictures

Dobrodružná fantasy komedie z mýtického světa drsných Vikingů a divokých draků vypráví příběh mladého Vikinga jménem Škyťák, který do kmene s dlouhou tradicí hrdinských drakobijců příliš nezapadá.

Lín

Jonathan, který byl právě propuštěn z vězení, je odhodlán stát se jiným, lepším člověkem. Jeho dobré úmysly jsou však vystaveny zkoušce, když se vedle něho nastěhuje mladá žena s dcerkou.

Mečiar

Tento dokument sleduje bývalého slovenského politika Vladimíra Mečiara a jeho vliv na tehdejší a současnou slovenskou společnost. Zkoumá archetyp politika, který se v dějinách stále vrací. Proč jsme tak náchylní k slepé víře v silné vůdce?

Můj život jako Rolling Stone – minisérie

Prostřednictvím exkluzivních rozhovorů se členy kapely a dalšími rockovými hvězdami jsou postupně vyprávěny neobyčejné příběhy legendárních Rolling Stones.

My děti ze stanice Zoo

Foto: Neue Constantin Film

Kultovní klasika vypráví skutečný příběh o pádu do závislosti, který začíná heroinem a končí prostitucí. Snímek mistrně vykresluje naděje a obavy ztracené generace berlínské mládeže konce sedmdesátých let minulého století.

Nic proti ničemu

Foto: Artcam Films

Tato ironická komedie vypráví příběh manželů Radka a Johany, kteří přijíždějí inkognito na sraz adoptovaných, snažících se založit občanské sdružení. Rozhodují se totiž jestli budou adoptovat dítě a chtějí poznat „co z těch lidí vyroste“.

Poslední poprava

Východní Berlín roku 1981. Ambiciózní vědec Franz Walter se nechá zlákat nabídkou prestižního místa na univerzitě a začne pracovat pro Stasi. Jeho život záhy pohltí vydírání, nátlak a sledování. Franz už však nemůže sejít z cesty, po které se vydal…

Princezna zakletá v čase

Pohádka o princezně, která kvůli zlé kletbě uvízne v časové smyčce a prožívá své 20. narozeniny stále dokola. Aby zachránila své království i sebe samotnou, musí v sobě nalézt odvahu a čisté srdce a dávné kletbě se jednou provždy postavit.

Příběh kmotra

Foto: Bioscop

Příběh budoucího mafiánského bosse začíná v 80. letech, kdy působil jako vekslák, postupně zbohatl na podvodech s nemovitostmi, bankovními machinacemi, kuponové privatizaci, lobbingu a posunul se až na pozici šedé eminence české politiky.

Rick a Morty – 6. řada

Sice geniální, ale často opilý vědec Rick unese svého neposlušného náctiletého vnuka Mortyho na divoké eskapády do jiných světů a dimenzí. Seriálový hit od tvůrce Zpátky do školy.

Štěstí

Foto: Negativ

Monika, Toník a Dáša, kamarádi od dětství, jsou už dospělí a potýkají se se svými pocity tužeb a osamění, očekávání a zklamání. Přesto by žádný z nich nepřipustil, že si přeje to, co všichni ostatní: lásku, rodinu, děti…

Tajnosti

Foto: Bontonfilm

Julie je žena, která má zdánlivě úplně všechno. Pohledného, movitého manžela, dospívající dceru, nenáročnou práci překladatelky a nyní dokonce i vysněný nový dům. Ale také má v sobě tajemství, které se pomalu mění v časovanou bombu.

Telefonní budka

Foto: 20th Century Fox

Zavěs a je po tobě! Colin Farrell v hlavní roli amerického strhujícího thrilleru režiséra Joela Schumachera, který se celý odehrává v klaustrofobním prostoru newyorské telefonní budky a jejím bezprostředním okolí.

Top Gun

Tom Cruise představuje Mavericka Mitchella, odvážného letce, který se na škole pro elitní vojenské piloty začíná stávat nejlepším z nejlepších. Instruktor Kelly McGillis Mavericka zasvětí do záležitostí, jež se člověk ve třídě nenaučí.

Věčně mladá

Devětadvacetiletá Adaline jen o vlásek unikne smrti a od té chvíle už nezestárne ani o jediný den. Toto tajemství střeží celých osmdesát let, dokud ji okouzlující filantrop Ellis a jeho rodiče nedonutí postavit se svému osudu čelem.

Vše pro dobro světa a Nošovic

Portrét vesnice, ve které – jak místní říkají – přistálo UFO v podobě kilometrové stříbřité továrny: korejská automobilka Hyundai. Z vesnice, která se proslavila především kysaným zelím a pivem Radegast, se tak stala průmyslová zóna.

Pokračuj na nejlepší novinky HBO Max z minulého týdne