13 nejlepších novinek na víkend (nejen) z Netflixu a HBO Max

Foto: Dobrý doktor (Sony Pictures Television), Exorcismus mé nejlepší kamarádky (Prime Video), Starej chlap (FX Networks)

Netflix v týdnu uvedl očekávané oscarové želízko Blondýnka s Anou de Armas v titulní roli, premiéru měla pátá řada skvělého seriálu Dobrý doktor, v nabídce se objevily i kvalitní dokumenty Do hloubky: Případ vraždy v ponorce a Hledání nekonečna. Na HBO Max je nově kompletní druhá řada Psanců, výborné novinky na víkend hlásí rovněž Prime Video a Apple TV+. Na první jmenovanou službu dorazila hororová retro komedie Exorcismus mé nejlepší kamarádky, na Applu najdeme válečnou komedii se Zacem Efronem Na pivo do první linie. Disney+ vsadilo na Starýho chlapa nebo druhou sérii rodinného hokejového seriálu Šampióni: Nová hra.

Blondýnka

Odvážný fiktivní portrét hollywoodské legendy Marilyn Monroe ukazuje její bouřlivý život i cenu, jakou zaplatila za slávu. Ana de Armas se v adaptaci románu od Joyce Carol Oates promění ve slavnou blondýnu. Natočil a scénář napsal Andrew Dominik. (Netflix)

Císařovna – 1. řada

Nezkrotná Alžběta se zamiluje do císaře Františka Josefa a nečekaně se stane jeho nevěstou. Na vídeňský dvůr přichází v napjaté době plné intrik. Německé dobové drama, ve kterém hrají Devrim Lingnau, Philip Froissant a Melika Foroutan. (Netflix)

Dobrý doktor – 5. řada

Šikovný, ale autistický chirurg se syndromem učence nastupuje do prestižní nemocnice. Jenže pacienti i ostatní zaměstnanci ho nepřijímají zrovna s důvěrou. Freddie Highmore (Batesův motel) zachraňuje životy po boku držitele ceny Emmy Richarda Schiffa. (Netflix)

Do hloubky: Případ vraždy v ponorce

Novinářka Kim Wall dorazí za vynálezcem Peterem Madsenem na jeho ponorku. Když pak ale zmizí a on začne měnit svoji výpověď, na světlo postupně vyjde děsivá pravda. Dokument, který měl původně být film o výstředním vynálezci. Natočila Emma Sullivan. (Netflix)

Exorcismus mé nejlepší kamarádky

Tento hororový thriller je plný temného humoru a odehrává se v roce 1988, kdy se nejlepší kamarádky Abby a Gretchen potýkají s nadpřirozeným démonem, který se zabydlí v Gretchenině těle. (Prime Video)

Hledání nekonečna

Významní matematici, částicoví fyzici a kosmologové probírají téma nekonečna a ohromujících dopadů, které má na náš vesmír. Dokumentární film, ve kterém promluví promluví Moon Duchin, Delilah Gates a mnoho dalších. (Netflix)

Na pivo do první linie

Chickie (Zac Efron) chce podpořit kamarády, kteří bojují ve Vietnamu, a tak se rozhodne udělat něco bláznivého – osobně jim přivézt americké pivo. Cesta, kterou Chickie v dobrém úmyslu podnikne, mu záhy změní život a ovlivní jeho náhled na věc. (Apple TV+)

Nejdrsnější věznice světa – 6. řada

Foto: Netflix

Raphael Rowe si kdysi odseděl trest za zločin, který nespáchal. Teď pokračuje ve výpravě po děsivých vězeních v Bosně a Hercegovině, Řecku, Moldávii a na Kypru. Nejnovější řada nekompromisního seriálu. (Netflix)

Pět let – 1. řada

Jedna noc, dvě pravdy, pět let staré vzpomínky. Tereza mluví o znásilnění, David si celou situaci pamatuje jinak. Následkům ale musí čelit oba. Česká minisérie, kterou natočil talentovaný Damián Vondrášek. (iVysílání)

Pro dobro soudu – 1. řada

Eso právnické firmy Čangsan, Čakhee Nonová, se přes noc stane veřejným obhájcem. Toto mysteriózní právnické drama sleduje její zapojení s dalším excentrickým veřejným ochráncem, Jwou Sibaekem, během případu sériové vraždy. (Disney+)

Psanci – 2. řada

Sedm osob z velmi odlišných poměrů musí za své chyby zaplatit úklidem a renovací opuštěné budovy v Bristolu. Když jsou tito nesourodí jedinci nuceni trávit čas jeden s druhým, začne mezi nimi houstnout napětí a jejich trpělivost je vystavena zkoušce. (HBO Max)

Starej chlap – 1. řada

Dan Chase před desítkami let utekl od CIA a od té doby žije v utajení. Když se objeví nájemný vrah a pokusí se ho odstranit, uvědomí si tento bývalý agent, že aby si zajistil budoucnost, musí se vyrovnat se svou minulostí. (Disney+)

Šampióni: Nová hra – 2. řada

Mocní kačeři se z outsiderů stali silným a konkurenceschopným hokejovým týmem. Poté, co je Evan Morrow vyřazen, vybuduje spolu se svou matkou Alex vlastní tým z odpadlíků. Seriálová verze filmu Šampioni z roku 1992. (Disney+)

Pokračuj na víkendové tipy z minulého týdne