10 parádních novinek na víkend (nejen) z Netflixu a HBO Max

Foto: Dahmer (Netflix), American Horror Story (FX Networks), Vítejte ve Wrexhamu (FX Networks)

Netflix v týdnu uvedl minisérii o skutečném sériovém vrahovi Dahmer, ve které se představil skvělý Evan Peters, premiéru měla i seriálová odpověď na nedávných Třináct životů – minisérie Záchranná mise v thajské jeskyni. HBO Max vsadilo na nesmírně zábavné seriálové Psance a chválenou britskou porodnickou novinku Tohle bude bolet, skvělé tituly nově nabízí i Disney+. Tam zavítaly první tři epizody Star Wars seriálu Andor, za pozornost rozhodně stojí také dokumentární série Vítejte ve Wrexhamu s Ryanem Reynoldsem, přidána byla nejnovější řada American Horror Story. Na českém Voyo byl uveden dlouho očekávaný Zátopek.

American Horror Story – 10. řada

Spisovatel, který se potýká s problémy, se se svou těhotnou ženou a dcerou přestěhuje na zimu do odlehlého městečka na pláži. Jakmile se zabydlí, začnou o sobě dávat vědět skuteční obyvatelé městečka. (Disney+)

Andor – 1. řada

V nebezpečných časech se Cassian Andor vydává na cestu, která z něj udělá hrdinu Povstání. Dvanáctidílný seriál ze světa Star Wars, který se odehrává před filmem Rogue One. Na úvod byly vydány první tři epizody. (Disney+)

DAHMER – minisérie

Usvědčený zabiják Jeffrey Dahmer za víc než deset let zavraždil sedmnáct mladých kluků a mužů. Jak to, že tak dlouho dokázal unikat spravedlnosti? Evan Peters v hlavní roli seriálu od tvůrce American Horror Story. (Netflix)

Lou

Záhadná samotářka si poklidně žije jenom se svým psem. Když ale za bouře sousedům někdo unese dcerku, pustí se do boje proti přírodním živlům i vlastní temné minulosti. Drsný thriller s Allison Janney v netradiční roli. (Netflix)

Průzkumník: Nejhlubší jeskyně na světě

Jeskyňáři světové úrovně prohledávají podzemní bludiště, klikaté tunely a slepé uličky a hledají chodbu, která vede na dno nejhlubší jeskyně na Zemi. Dokument z dílny National Geographic. (Disney+)

Psanci – 1. řada

Sedm osob z velmi odlišných poměrů musí za své chyby zaplatit úklidem a renovací opuštěné budovy v Bristolu. Když jsou tito nesourodí jedinci nuceni trávit čas jeden s druhým, začne mezi nimi houstnout napětí. (HBO Max)

Tohle bude bolet – 1. řada

Bolestně vtipné, srdcervoucí a upřímné – vítejte ve zvláštním světě porodního oddělení britské Národní zdravotní služby! Ben Whishaw hraje hlavní roli v tomto drsném, zábavném, někdy až morbidně humorném seriálu. (HBO Max)

Vítejte ve Wrexhamu – 1. řada

Rob McElhenney a Ryan Reynolds vedou fotbalový klub Wrexham a snaží se vytvořit příběh outsidera, kterému by svět mohl fandit. Tento dokumentární seriál sleduje od Hollywoodu až po Wales jejich rychlokurz klubového vlastnictví a propletené osudy týmu a města. (Disney+)

Záchranná mise v thajské jeskyni – minisérie

Fotbalisti z thajského chlapeckého klubu i s asistentem trenéra uvíznou v jeskyni Tham Luang a celý svět rychle spojí síly, aby je zachránil. Minisérie podle skutečné události je odpovědí Netflixu na filmových Třináct životů. (Netflix)

Zátopek

Film vypráví o nezlomné síle vůle, která dodnes inspiruje tisíce sportovců po celém světě. A také o jedinečném vztahu dvou lidí – Emila a Dany Zátopkových – kteří navzdory všem překážkám spolu strávili celý život. (Voyo)

Pokračuj na víkendové tipy z minulého týdne