14 nejočekávanějších filmů, které uvidíme na podzim v kinech

Foto: Jan Žižka (Bioscop), Menu (Falcon), Trojúhelník smutku (Aerofilms)

Letní prázdniny se pomalu, ale jistě chýlí ke svému konci. Dobrou zprávou však je, že na podzim dorazí do kin hned několik očekávaných filmů. Jana Žižku s hollywoodským obsazením konečně uvede Petr Jákl, premiéru budou mít i další české filmy – na iPhone natočený BANGER. s Adamem Mišíkem nebo road movie Grand Prix režiséra Jana Prušinovského se Štěpánem Kozubem. Mezi podzimními novinkami nechybí ani festivalové hity – Dobrý šéf s Javierem Bardemem, chválený Trojúhelník smutku nebo kulinářské Menu. Na své si přijdou i fanoušci Marvelu a DC v podobě nového Black Panthera a Black Adama s Dwaynem Johnsonem.

Minamata

William Eugene Smith (Johnny Depp) se proslavil jako jeden z nejuznávanějších fotoreportérů druhé světové války. Na začátku sedmdesátých let ale žije samotářsky, odloučený od společnosti a rezignující na svou kariéru. (v kinech od 1. září 2022)

Jan Žižka

Film inspirovaný skutečným příběhem jednoho z největších vojevůdců své doby, nikdy neporaženým Janem Žižkou z Trocnova, který se stal díky svým činům legendou. V historickém velkofilmu Petra Jákla se přestaví Ben Foster, Michael Caine, Til Schweiger a mnoho dalších. (v kinech od 9. září 2022)

Vstupenka do ráje

Když vám dcera, která tráví prázdniny na Bali, oznámí, že se tam zamilovala a bude se vdávat, pravděpodobně skočíte na první letadlo a poletíte jí to rozmluvit. Přesně to se stalo Georgi Clooneymu a Julii Roberts v rolích šokovaných rodičů. (v kinech od 15. září 2022)

BANGER.

S mladým raperem Alexem se nečekaně rozejde přítelkyně Sára. Podle Alexe existuje jen jediná cesta, jak ji může získat zpět, a to nahrát banger. Honba za slávou a respektem na hudební scéně se přetaví v zoufalý a nebezpečný čin ohrožující desítky mladých lidí na životě. (v kinech od 22. září 2022)

Úsměv

Psychiatrička Rose vyšetřuje mladou pacientku na pokraji nervového zhroucení. Žena trpí halucinacemi, pronásledují ji velmi znepokojivé vize, ovšem není to nic, co by zkušená terapeutka nezvládla. Jenže pak se jí po tváři rozlije podivný úsměv… (v kinech od 29. září 2022)

Dobrý šéf

Javier Bardem se v drsné komedii představí coby Júlio Blanco, ředitel fabriky na váhy. Respektovaný šéf udělá pro své zaměstnance, o kterých hovoří jako o své rodině, patrně cokoliv, aby zajistil jejich spokojenost a především dobrou pověst firmy. (v kinech od 6. října 2022)

Trojúhelník smutku

Model Carl a jeho partnerka influencerka Yaya jsou pozváni na luxusní výletní plavbu. Společnost jim zde dělá opravdu vybraná smetánka. Je tu starý mládenec hledající životní lásku, výstřední ruský obchodník (Zlatko Buric) a celému mumraji vládne kapitán (Woody Harrelson), který je věčně pod parou. (v kinech od 6. října 2022)

Halloween končí

Čtyři roky po událostech Halloween zabijí (2021) žije Laurie (Jamie Lee Curtis) s vnučkou Allyson a dokončuje psaní svého memoáru. Michaela Myerse od té doby nikdo neviděl. Závěr nové trilogie od režiséra Davida Gordona Greena. (v kinech od 13. října 2022)

Black Adam

Téměř 5000 let poté, co byl obdařen všemocnou mocí egyptských bohů – a stejně rychle uvězněn – je Black Adam (Dwayne Johnson) vysvobozen ze svého pozemského hrobu a připraven rozpoutat v moderním světě svou jedinečnou formu spravedlnosti. (v kinech od 20. října 2022)

Amsterdam

Kriminální drama, které brilantně splétá historická fakta s fikcí, vypráví příběh třech přátel, kteří se ocitnou uprostřed jednoho z nejvíce šokujících spiknutí v americké historii. Ve filmu hrají Christian Bale, Margot Robbie, John David Washington, Anya Taylor-Joy, Taylor Swift, Zoe Saldaña, Rami Malek, Robert De Niro a další. (v kinech od 3. listopadu 2022)

Kámoši

Romantická komedie o dvou gayích, kteří se potácí na cestě k lásce. Možná. Oba jsou totiž hodně zaneprázdnění. Komedie Kámoši je o tom, jak těžké je najít člověka, se kterým by se dalo jít životem. (v kinech od 3. listopadu 2022)

Black Panther: Wakanda nechť žije

Královna Ramonda, Shuri, M’Baku, Okoye a Dora Milaje bojují o ochranu svého národa před zasahujícími světovými mocnostmi poté, co se rozšířily zprávy o smrti krále T’Chally. Zatímco se obyvatelé Wakandy snaží přijmout svou další kapitolu, hrdinové se musí spojit a s pomocí Nakii a Everetta Rosse vytvořit nový svět pro království Wakanda. (v kinech od 10. listopadu 2022)

Grand Prix

Když jednoho dne Emil vyhraje v televizní soutěži vstupenky na Velkou cenu Formule 1 v Barceloně, netuší, že tím odstartuje divoký road trip za snem plný nečekaných událostí. Komedie režiséra Jana Prušinovského, ve které se představí Štěpák Kozub nebo Kryštof Hádek. (v kinech od 17. listopadu 2022)

Menu

Mladý pár cestuje do jedné z nejexkluzivnějších destinací na světě, aby povečeřel v restauraci, která nabízí jedinečný kulinářský zážitek. Šéfkuchař však připravil tajnou ingredienci, která bude mít pro oba zamilované překvapivý výsledek. (v kinech od 17. listopadu 2022)