13 prozatím nejlepších novinek od Netflixu v tomto roce

Foto: Modlit se, poslouchat, neodmlouvat, Sandman, Podvodník z Tinderu (vše Netflix)

Netflix v tomto roce uvedl již kolem dvou stovek originálních titulů, další desítky novinek doputují v následujících měsících. Mezi to nejlepší, co letos Netflix prozatím uvedl, se řadí výborný dokument Podvodník z Tinderu, dokumentární minisérie Modlit se, poslouchat, neodmlouvat, seriálové novinky jako Advokát a komiksový Sandman nebo filmový hit Adama Sandlera – Životní trefa. Na své si přišli i milovníci jihokorejské tvorby. Dohromady jsme vybrali třináct originálů Netflix z tohoto roku, kterým byste měli věnovat svou pozornost.

Advokát – 1. řada

Mickey Haller z LA skončil po nehodě na druhé koleji. Rozjetou právnickou kariéru mu ale má zachránit nový případ vraždy, který řeší ze svého nepřehlédnutelného lincolnu. Seriál od držitele Emmy Davida E. Kelleyho s Manuelem Garcia-Rulfem v hlavní roli. Podle románů od Michaela Connellyho.

Apollo 10 1/2: Dítě kosmického věku

Houston v Texasu, rok 1969. Triumfální přistání prvních lidí na Měsíci znovu ožívá v příběhu kluka, co si vysnil vlastní vesmírné dobrodružství. Vesmírné dobrodružství, které Richard Linklater (Chlapectví) nominovaný na Oscara natočil podle zážitků z dětství.

Clark: Hvězdný zločinec – 1. řada

Stockholmský syndrom je pojem, který zná celý svět. Málokdo ale ví, že za ním stojí kontroverzní zločinec. Tohle je napůl pravdivý, napůl vylhaný příběh Clarka Olofssona. Dramatický seriál režiséra Jonase Åkerlunda (Polar), ve kterém si zahrál Bill Skarsgård (To).

Lea má 7 životů – 1. řada

Lea objeví mrtvolu mladého muže, a když se pak sedmkrát probudí v 90. letech v těle různých lidí, pokusí se přijít jeho záhadné smrti na kloub a zachránit ho. Francouzský fantasy seriál.

Mořská příšera

Malá holka se potají vkrade na loď slavného lovce mořských příšer a oba pak vyrazí na velkolepou plavbu do neprobádaných vod, o které se budou vyprávět legendy. Napínavé animované dobrodružství pro celou rodinu od oceněného tvůrce filmů Odvážná Vaiana a Velká šestka.

Obchodní návrh – 1. řada

Ha-ri se přestrojí za svoji kámošku a vyrazí místo ní na rande naslepo. Chce nápadníka odradit, ale zjistí, že je to její šéf. A ten ji navíc požádá o ruku. Podle stejnojmenného webového románu a webtoonu.

Podvodník z Tinderu

Na internetu ze sebe dělal magnáta, který obchoduje s diamanty a je pořád na cestách, a různé ženy pak obral o miliony dolarů. Některé z nich ale teď plánují odvetu. Režisérka Felicity Morris taky produkovala seriál Od koťátek pracky pryč! Hon na internetového zabijáka oceněný Emmy.

Modlit se, poslouchat, neodmlouvat – 1. řada

Dokumentární seriál o vzestupu Warrena Jeffse v církvi známé pod zkratkou FLDS a jeho neuvěřitelných zločinech. Investigativní dokumentární seriál o skutečných zločinech v režii producentky Rachel Dretzin, která získala cenu Emmy.

Sandman – 1. řada

Po letech věznění se král snů Morfeus vydává na pouť mezi světy, aby našel, co mu bylo ukradeno a obnovil svoji moc. Na adaptaci kultovního komiksu se podílel a produkoval ji autor Neil Gaiman. Sen hraje Tom Sturridge.

Ta dívka z fotky

U silnice zemře žena a zanechá po sobě syna a muže, který je údajně její manžel. Dokument o velké záhadě, která vám pořádně pocuchá nervy. Strhující dokumentární seriál o skutečném zločinu od Skye Borgman.

Výjimečná právnička U Jong-u – 1. řada

Geniální právnička U Jong-u právě nastoupila do špičkové právnické firmy, a i když má poruchu autistického spektra, nebojí se žádné výzvy v soudní síni ani v životě. Pohodový seriál z právnického prostředí.

Zítra je taky den – 1. řada

Muž, ze kterého se po nehodě stal napůl člověk a napůl duch, se v podsvětí ocitne mezi posly smrti a začne v jejich službách vyrážet na zvláštní mise. Adaptace stejnojmenného webtoonu, která se dočkala nadšených ohlasů.

Životní trefa

Basketbalový skaut je na dně. Pak ale ve Španělsku narazí na výjimečného hráče a rozhodne se všem ukázat, že na NBA má nejen jeho objev, ale pořád ještě i on sám. Adam Sandler v jednom z nejlepších Netflix filmů tohoto roku.