10 suprových filmů na Netflixu a HBO Max, o kterých možná nevíte

Foto: Parazit (CJ Entertainment), Film roku (Buena Vista International Spain), Parfém: Příběh vraha (Constantin Film)

HBO Max konečně přidává desítky nových titulů týdně, ještě větší porci titulů pravidelně servíruje Netflix. Přehlédnout nejlepší filmy na obou streamech je tak stále snazší. Naštěstí pro vás to nejpodstatnější stále hlídáme. Do dnešního výběru jsme zařadili méně známé německé drama Baader Meinhof Komplex (vzniklo i v české koprodukci), úspěšný loňský španělský snímek Film roku (hrají Penélope Cruz a Antonio Banderas), Patersona se skvělým Adamem Driverem nebo nejkultovnější horor všech dob, původního Vymítače ďábla z roku 1973.

Baader Meinhof Komplex

Foto: Constantin Film

Na počátku 70. let 20. století vyhlašují děti nacistické generace válku nové tváři fašismu: Americe a německé demokracii. Jejich cílem je vytvořit lidštější společnost, a to i za cenu teroristických činů… Působivé německé drama. (HBO Max)

Bod varu

Šéfkuchaři Andymu ještě ani nezačala směna, a už nestíhá. Jeho restaurace je přebookovaná, kuchyní šmejdí nespokojený kontrolor a do toho všeho na večeři dorazí i kuchařská ikona s uznávanou food-kritičkou. Jednozáběrová jízda hektickým večerem začíná… (HBO Max)

Cemetery Junction

Mladý Freddie Taylor z Anglie si úspěšně najde novou práci. Když ale narazí na svoji bývalku, situace se na jeho vkus dost zkomplikuje. Hvězdně obsazená britská komedie, kterou natočili tvůrci Kanclu, Ricky Gervais a Stephen Merchant. (Netflix)

Film roku

Penélope Cruz se představí jako slavná excentrická režisérka, která dostane za úkol natočit ten zaručeně nejlepší film všech dob. Má neomezený rozpočet a velké umělecké ambice, ovšem jejím nejtěžším úkolem bude zkrotit oba herce v hlavních rolích… (HBO Max)

Mission: Impossible – Fallout

Nepodařená mise donutí Ethana Hunta a jeho tým spolupracovat s CIA a dalšími známými tvářemi. Společně bojují s časem, aby zachránili svět před jadernou katastrofou. Špionážní thriller režiséra Christophera McQuarriea si odnesl cenu kritiků za nejlepší akční film. (Netflix)

Parazit

Mazaní členové nemajetné rodiny se jeden po druhém vetřou jako služebnictvo do domácnosti zámožného páru, který žije v blažené nevědomosti bohatých. Brilantní snímek oceněný čtyřmi Oscary, mimo jiné za nejlepší film a režii (Bong Joon Ho), a Zlatou palmou z Cannes. (Netflix)

Paterson

Spolehlivý a pečlivý Paterson řídí autobus v New Jersey, píše básně a domů se vrací k milující, i když trochu zvláštní manželce. Co všechno zažije během jednoho týdne? Jim Jarmusch obsadil do hlavní role Adama Drivera. (Netflix)

Parfém: Příběh vraha

V 18. století se v Paříži narodil Jean-Baptiste Grenouille, chlapec s mimořádným čichem. Aby vytvořil jedinečný parfém, musí získat 13 esencí z těl krásných panen. Výjimečný film režíroval Tom Tykver, hrají Ben Whishaw, Dustin Hoffman nebo Alan Rickman. (HBO Max)

Sláva

Foto: Tri-Star Pictures

Americkou občanskou válku provázejí bigotní nálady a četná krveprolití. Do boje proti armádě Konfederace vyrazí první jednotka složená jenom z mužů černé pleti. Po boku M. Freemana a M. Brodericka září Denzel Washington, který získal Oscara pro nejlepšího herce ve vedlejší roli. (Netflix)

Vymítač ďábla

Dívka se náhle začne chovat jako posedlá a později se ukáže, že opravdu je. Aby jí démona zbavili, přistoupí dva knězi ke zcela výjimečnému rituálu vymítání, ďábelská posedlost však vzdoruje brutálním protiútokem… Kultovní horor z roku 1973. (HBO Max)