17 parádních novinek na víkend (nejen) z Netflixu, HBO Max a Disney+

Foto: Bobovy burgery ve filmu (20th Century Studios), Volavka (Apple TV+), Kletba z temnot (Lionsgate)

Streamovací služby měly v týdnu napilno, o víkendu si zaručeně vybere každý. Netflix uvedl originální dokumentární minisérii Jak se mění vědomí, kriminální dokument z vlastní produkce Vrah mé dcery nebo výborné filmy Pořád jsem to já a horor Kletba z temnot. V sobotu ještě přidá do nabídky Filmového dobrodruha Karla Zemana, kterého doporučujeme všemi deseti. HBO Max vsadilo na starší tvorbu, v obsahu nově najdeme kultovního Alfa nebo původního Čaroděje ze země Oz (1939). Skvělé novinky hlásí také Prime Video s novou sérií Jamese Maye, Apple TV+ nabídlo skvěle hodnocenou Volavku, Disney+ zase komediální animák Bobovy burgery ve filmu.

Alf – 4 řady

Foto: Warner Bros. Television Studios

Členové obyčejné rodiny se ocitnou v neobyčejné situaci, když v jejich garáži přistane mimozemská bytost a stane se jedním z nich. Kultovní sitcom pro celou rodinu. Momentálně ovšem bez českého dabingu. (HBO Max)

Blade Runner 2049

V roce 2049 odhaluje nový Blade Runner a důstojník policie dlouho ukryté tajemství, které by mohlo zcela rozvrátit poslední zbytky lidské společnosti. Toto odhalení ho nutí zahájit pátrání po již 30 let nezvěstném bývalém Blade Runnerovi. (HBO Max)

Bobovy burgery ve filmu

Prasklé potrubí vytvoří obří jámu přímo před restaurací Bobovy burgery, zablokuje vstup a překazí Belcherovým plány na úspěšné léto. Děti se mezitím snaží rozluštit záhadu, co by mohla rodinnou restauraci zachránit. (Disney+)

Bolí to jako čert – 1. řada

Dokumentární drama o nečistém prostředí thajského boxu. I ve sportu, který je o cti a férovém boji, se totiž prodávají zápasy a nelegální sázky jedou ve velkém. Thajská čtyřdílná minisérie. (Netflix)

Čaroděj ze země Oz

Foto: Metro-Goldwyn-Mayer

Do nádherného světa muzikálové fantazie, barev a iluzí vstupuje dívka z Kansasu, kterou tornádo odneslo „za duhu“ do pohádkové země Oz. Během hledání „naplnění tužeb svého srdce“ zjistí, že domov je nadevše… (HBO Max)

Filmový dobrodruh Karel Zeman

Dokument o životě a díle režiséra Karla Zemana, který se věnuje jeho úspěchům v oblasti zvláštních efektů a animace. Český dokument, ve kterém vystupují i Terry Gilliam nebo Tim Burton. (16. července na Netflixu)

Jak se mění vědomí – minisérie

V tomhle dokumentárním seriálu zkoumá publicista Michael Pollan historii a způsoby užívání LSD, psilocybinu, extáze, mezkalinu a dalších psychedelik. Dokumentární seriál podle slavného bestselleru Michaela Pollana. (Netflix)

James May: Our Man in Italy – minisérie

James May se vydal na italskou misi: poznávat historii, kulturu, krajinu, průmysl a lidi této velké země. Podaří se neohrabanému Britovi ve středních letech odhalit tajemství „la dolce vita“? (Prime Video)

Kletba z temnot

Malá holka si ve výprodeji pořídí záhadnou starodávnou skříňku, ve které se ale skrývá zlý duch. Ten se zmocní její duše a pomoct jí musí rodiče, kteří se zrovna rozvádí. Horor, na kterém se částečně podílel i Sam Raimi. (Netflix)

Mikrokosmos

Foto: Eurimages

Umělecký dokument Mikrokosmos, který je výsledkem dlouholeté práce biologů Clauda Nuridsanyho a Marie Pérennouové, nabízí pohled do prostředí malých tvorů (většinou z říše hmyzu), obývajících obyčejnou louku na francouzském venkově. (HBO Max)

Na konci světa – minisérie

HBO a Teton Gravity vám přinášejí čtyřdílný dokumentární seriál, který sleduje akční sportovce při neskutečných výkonech v odlehlých, obdivuhodných a často nebezpečných oblastech po celém světě. (HBO Max)

Pořád jsem to já

Šťastně vdaná profesorka lingvistiky a máma od tří dětí zjistí, že trpí Alzheimerovou nemocí, která jí silně zkomplikuje kariéru i vztahy s rodinou. Skvělou Julianne Moore doplňují Kristen Stewart a Alec Baldwin. (Netflix)

Tráva – 7. a 8. řada

Foto: Showtime Networks Inc.

Komediálně laděný seriál vypráví o osamělé matce Nancy, která po manželově smrti začne pokoutně prodávat marihuanu, aby uživila rodinu. A přitom nakoukne do lecjakých tajemství skrývajících se za domovními dveřmi sousedů… (HBO Max)

Vlak Nekonečna – 2. řada

Když cestující v tomto animovaném seriálu nastoupí do záhadného interdimenzionálního vlaku, musí procházet různými podivnými světy, řešit hádanky a zápasit s příšerami, aby nalezl cestu zpátky domů. (HBO Max)

Volavka – 1. řada

Jimmy Keene si začíná odpykávat desetiletý trest ve vězení, ale dostane úžasnou nabídku. Pokud se mu podaří získat přiznání Larryho Halla, podezřelého z několika vražd, bude propuštěn na svobodu. Splnit tento úkol však bude životní výzvou. (Apple TV+)

Vrah mé dcery

Foto: Netflix

Otec, který se po celá desetiletí snažil dostat vraha svojí dcery před francouzský a německý soud, se nakonec uchýlí k drastickým krokům. Dokument o skutečném zločinu. Boj Andrého Bamberskiho za spravedlnost pro dceru Kalinku. (Netflix)

Výjimečná právnička U Jong-u – 1. řada

Geniální právnička U Jong-u právě nastoupila do špičkové právnické firmy, a i když má poruchu autistického spektra, nebojí se žádné výzvy v soudní síni ani v životě. Jedna epizoda chváleného korejského seriálu vychází každý týden. (Netflix)

Pokračuj na víkendové tipy z minulého týdne