15 výborných filmů, které zmizí z Netflixu už příští týden

Foto: Případ Sloane (EuropaCorp), Kód Enigmy (StudioCanal), Jak vycvičit draka 2 (20th Century Fox)

Na konci června zmizí z nabídky Netflixu hned několik výborných filmů a seriálový Sherlock s Benedictem Cumberbatchem. Předplatitelé streamovací služby mají poslední možnost dohnat závěrečný díl trilogie Hobit, druhou část animáku Jak vycvičit draka, Kód Enigmy (rovněž s výborným Cumberbatchem) nebo Spielbergovu Válku světů. Netflix odstraní i dva špičkové filmy, které se nedočkaly českých titulků, Nolanův Dunkerk a snímek Hrdinové ohně od režiséra letošního hitu Top Gun: Maverick.

Jasmíniny slzy

Tahle dámička si luxusní život v New Yorku prostě užívá. Když se jí ale rozpadne pod rukama, přestěhuje se k sestře na druhý konec země, kde všechno funguje úplně jinak. Hrají Alec Baldwin, Sally Hawkins a Cate Blanchett, která za roli kdysi bohaté dámy získala Oscara. (dostupné do 27. června)

Mafiánovi

Nechvalně známá mafiánská rodinka Manzoniů se kvůli programu na ochranu svědků přestěhuje do francouzské Normandie. Zapadnout se jim ale vážně nedaří. V téhle černé komedii se Robert De Niro a Michelle Pfeiffer jako mafiánský pár musí poprat s kulturním šokem. (dostupné do 27. června)

Případ Sloane

Neústupná lobbistka z Washingtonu je zvyklá vyhrávat a všichni to o ní dobře vědí. Teď ji ale čeká nejtěžší boj celé kariéry. Režisér John Madden odhaluje s Jessicou Chastain stinnou stránku Washingtonu, D.C. (dostupné do 27. června)

Bojovník

Bývalá boxerská hvězda „Velký“ Billy musí po osobní tragédii začít znovu. Má ale pořád na to, aby se stal šampiónem? Režisér Antoine Fuqua obsadil do sportovního dramatu Jakea Gyllenhaala v hlavní roli. (dostupné do 30. června)

Dunkerk (bez češtiny)

V květnu 1940 se vojáci a civilisté snaží po zemi, po moři i vzduchem evakuovat britskou armádu a její spojence, poslední naději Evropy, z Dunkerku. Velkolepý film podle skutečné události od Christophera Nolana. (dostupné do 30. června)

Ďáblův advokát

Talentovaný právník dostane místo v newyorské advokátní kanceláři. Na jeho novém šéfovi se mu ale něco nezdá a postupně zjišťuje, že se stal součástí ďábelského plánu. Ďábelský thriller od režiséra Taylora Hackforda. V hlavních rolích Keanu Reeves, Al Pacino a Charlize Theron. (dostupné do 30. června)

Hobit: Bitva pěti armád

Na Bilba a trpaslíky se valí rozhodující útok. Armády Středozemě mezitím míří na Osamělou horu a brousí si zuby na Šmakovo zlato. Závěr trilogie režiséra Petera Jacksona. (dostupné do 30. června)

Hrdinové ohně (bez češtiny)

Zatímco ostatní před požáry utíkají, jednotka Granite Mountain Hotshots jim běží naproti. Osudný požár vytvoří v tomto skutečném příběhu elitní hasičský tým hrdinů. Josh Brolin, Miles Teller a Jeff Bridges ve filmu Josepha Kosinskiho. (dostupné do 30. června)

Jak vycvičit draka 2

Škyťák, Bezzubka a tajemná dračí jezdkyně spojí síly, aby ochránili ostrov Blp před mocichtivým válečníkem, který má vlastní armádu draků. Pokračování úspěšného filmu, které získalo Zlatý glóbus za nejlepší celovečerní animák. (dostupné do 30. června)

Kód Enigmy

Během bojů druhé světové války se matematik a jeho tým kryptoanalytiků horečně snaží prolomit proslulý německý kód Enigmy. Z celkem osmi oscarových nominací si tenhle historický thriller připsal vítězství v kategorii Adaptovaný scénář. (dostupné do 30. června)

Na odstřel

Foto: Universal Pictures

Ostřílený novinář se spojí s mladou reportérkou, aby rozmotali spletenec lží obestírajících podezřelou smrt ženy s vazbami na mocného politika. Držitelé Oscara Russell Crowe, Ben Affleck a Helen Mirren spolu s Rachel McAdams a Robin Wright v napínavém thrilleru (dostupné do 30. června)

Než jsem tě poznala

Lou je skromná a plná života. Když ale začne pečovat o bohatého, cynického svobodného mládence, co je po nehodě na vozíku, čeká ji rozhodování o srdečních záležitostech. Emilia Clarke ze Hry o trůny v hlavní roli. (dostupné do 30. června)

Sherlock – 4 řady

Excentrický detektiv z příběhů Sira Arthura Conana Doyla hledá důkazy v ulicích moderního Londýna. Díl Ohavná nevěsta z třetí řady, která byla původně vysílána jako televizní film, vyhrál dvě ceny Emmy. (dostupné do 30. června)

Válka světů

Zemi hrozí mimozemská invaze a rozvedený táta se rozhodne udělat všechno pro záchranu svých dvou dětí, i když s nimi nemá nejlepší vztahy. Sci-fi trhák Stevena Spielberga podle slavného románu H. G. Wellse. V hlavních rolích Tom Cruise a Dakota Fanning. (dostupné do 30. června)

Výměna

Foto: Universal Pictures

Unesený syn se vrátí zpátky domů, ale ona má podezření, že to není její dítě. Policejní kapitán ji nechá zavřít do blázince… Drama Clinta Eastwooda získalo nominace na Oscara za nejlepší herečku v hlavní roli (Angelina Jolie), výpravu a kameru. (dostupné do 30. června)