12 výborných novinek na Netflixu s českým dabingem

Foto: Clark: Hvězdný zločinec, Love, Death & Robots, Král útěků (vše Netflix)

Fanoušci dabingu měli za poslední čtyři týdny možnost zhlédnout hned několik novinek na Netflixu v českém znění. Podstatnou část z nich tvořily dokumenty a dokumentární série, ve skvělé formě se navíc vrátil seriálový hit Stranger Things a třetí svazek antologie Love, Death & Robots, kterou produkují taková jména jako David Fincher a Tim Miller. Diváci také chválili horké novinky, ať už seriálového Advokáta, severského Clarka: Hvězdného zločince nebo Životní trefu s Adamem Sandlerem opět ve vážnější roli. Dohromady jsme do výběru zařadili dvanáct nejlepších novinek s přiloženou češtinou.

Advokát – 1. řada

Mickey Haller z LA skončil po nehodě na druhé koleji. Rozjetou právnickou kariéru mu ale má zachránit nový případ vraždy, který řeší ze svého nepřehlédnutelného lincolnu. Seriál od držitele Emmy Davida E. Kelleyho s Manuelem Garcia-Rulfem v hlavní roli. Podle románů od Michaela Connellyho.

Clark: Hvězdný zločinec – 1. řada

Stockholmský syndrom je pojem, který zná celý svět. Málokdo ale ví, že za ním stojí kontroverzní zločinec. Tohle je napůl pravdivý, napůl vylhaný příběh Clarka Olofssona. Dramatický seriál režiséra Jonase Åkerlunda (Polar), ve kterém si zahrál Bill Skarsgård (To).

Král útěků

Lidový hrdina, bandita a notorický útěkář si najde přítelkyni, kvůli které se z něj možná stane jiný člověk. Příběh volně inspirovaný životem Zdzisława Najmrodzkého. Dawid Ogrodnik (Ida) v roli legendárního polského zloděje Zdzisława Najmrodzkého.

Kyberpeklo: Jak odhalit zneužívání na internetu

V síti chatovacích místností jde anonymita ruku v ruce se zneužíváním a sexuálních zločinů rychle přibývá. Pátrání po pachatelích ale vyžaduje velkou odvahu a vytrvalost. Jihokorejský dokument.

Láska ve spektru: USA – 1. řada

Láska neroste jen tak na stromech. Pro mladé lidi s poruchou autistického spektra je ale navazování známostí ještě něčím specifické. Z Austrálie jsme se tentokrát přesunuli do Spojených států.

Love, Death & Robots – 3. svazek

Tajuplné světy, podivná stvoření a ujeté příběhy. Třetí pokračování animované antologie od Tima Millera a Davida Finchera, která už posbírala pěkných pár cen Emmy. Osm nových dílů už čeká.

Mámou bez přípravy – 1. řada

Specialistka na léčbu neplodnosti se v opilosti oplodní spermatem bývalého přítele. Pak ale musí vysvětlit, jak otěhotněla, a dát se zase dohromady se svým milovaným. Dánský komediální seriál.

Modlit se, poslouchat, neodmlouvat – minisérie

Dokumentární seriál o vzestupu Warrena Jeffse v církvi známé pod zkratkou FLDS a jeho neuvěřitelných zločinech. Investigativní dokumentární seriál o skutečných zločinech v režii producentky Rachel Dretzin, která získala cenu Emmy.

Mr. Good: Záhada jménem Eirik Jensen – minisérie

Foto: Netflix

Strhující dokumentární seriál o nejvýše postaveném policistovi v Norsku, který čelí podezření z pašování drog. Je to muž na svém místě, nebo spíš prachsprostý zločinec? Čtyřdílná minisérie z Norska.

Rozhovory s vrahem: Výpověď Johna Waynea Gacyho – minisérie

Stýkal se s mocnými a lovil zranitelné. Za jeho usměvavou tváří se skrývala temná mysl sadistického sériového vraha. Autorem seriálu je Joe Berlinger (Rozhovory s vrahem: Výpověď Teda Bundyho), který získal Emmy i nominaci i na Oscara.

Stranger Things – 4. řada – 1. část

Těsně před jarními prázdninami se do Hawkinsu vrací temnota. Čeká nás nová porce hrůz, děsivých vzpomínek a taky úplně nové nebezpečí, ze kterého tuhne krev v žilách. Pokračování seriálového hitu rozdělené na dvě části.

Životní trefa

Basketbalový skaut je na dně. Pak ale ve Španělsku narazí na výjimečného hráče a rozhodne se všem ukázat, že na NBA má nejen jeho objev, ale pořád ještě i on sám. Pohodový film, ve kterém hraje Adam Sandler.