Jan Žižka: Nejočekávanější český film dostává první trailer

Foto: Bioscop

Dlouho se kolem očekávaného českého historického filmu Jana Žižky mluvilo a spekulovalo. Konečně jsme se však od tvůrců dočkali nových trailerů, které jsou plné poutavých záběrů a akce. První byl vydán anglicky a vzápětí byl zveřejněn i český. Ten poukazuje i na další důležitou postavu příběhu Jana Žižky.

Snímek režiséra a scénáristy Petra Jákla vypráví o legendárním českém bojovníkovi Janu Žižkovi, který se snaží vzepřít Jindřichu z Rožmberka (Til Schweiger). Ten se postupně zmocňuje různých částí české země, které vládne Karel IV.

Oba trailer představují Karla Rodena právě v roli Karla IV. a samozřejmě také Jana Žižku, kterého ztvární Ben Foster. Mnoho prostoru dostal také věhlasný Michael Caine jako Lord Boreš.

Český trailer oproti tomu anglickému ale dává prostor například i Kateřině (Sophie Lowe), tedy ženě Jana Žižky. Mezi dalšími novými záběry soubojů můžeme na okamžik i spatřit Jana Budaře v roli Matěje vůdce.

Kromě těchto hvězd se ve filmu objeví také Matthew Goode, William Moseley nebo Roland Møller. Z českých hvězd se můžeme těšit i na Ondřeje Vetchého, Marka Vašuta či Anetu Kernovou.

Jan Žižka má premiéru v kinech 8. září 2022.

Foto: Bioscop