6 filmů podle DC Comics nově na HBO Max

Foto: Sebevražedný oddíl, Superman, Batman (vše Warner Bros.)

Fanoušci starého Batmana a Supermana se mají na pozoru. HBO Max totiž dohání resty a do nabídky konečně přidalo pět kultovních filmů podle DC Comics, nechybí ani nový Sebevražedný oddíl od režiséra Jamese Gunna. Všechny nově uvedené tituly mají český dabing, Batman a Superman dokonce ten původní.

Batman (1989)

V Gothamu bojuje proti zločinu nejen policie, ale také tajemný Batman. V souboji srazí do kyseliny gangstera Napiera, kterého vlákal do pasti v chemičce zrádný Grissom. Zločinec však přežije a vrátí se jako šílený Joker… Kultovní dílo Tima Burtona, ve kterém zazářili Michael Keaton a Jack Nicholson.

Batman se vrací (1992)

Během vánočních svátků rozpoutá v ulicích Gothamu peklo znetvořený muž přezdívaný Tučňák. Milionář Bruce Wayne je nucen znovu v masce Batmana vyrazit do boje, vinou Tučňákova ďábelského plánu se však stává v očích veřejnosti zločincem… Tim Burton opět ve skvělé formě. Na hodně dlouhou dobu poslední dobrý Batman.

Batman a Robin (1997)

Milionář Bruce Wayne, který se skrývá pod maskou Batmana, se musí postavit vědci Victoru Friesovi, jenž se po nehodě v laboratoři změnil ve zločinného Mr. Freeze. V nejhorším „batmanovském“ filmu hrají Arnold Schwarzenegger a George Clooney.

Superman (1978)

Jmenuje se Kal-el a pochází z planety Krypton. Jako jediný přežil explozi v obrovské kosmické katastrofě, když ho otec, předvídavý kryptonský vědec Jor-El, vyslal v malé vesmírné kapsli do vesmíru. Přistane na Zemi, poblíž městečka Smallville… Richard Donner natočil nejlepšího filmového Supermana.

Superman 2 (1980)

Na Zem přilétají zločinci z planety Krypton – generál Zod a jeho věrní vojáci Ursa a Non, kteří mají stejné schopnosti jako Superman. Ten se musí vzdát své lásky k Lois Lane a postavit se jim v boji, aby zachránil lidstvo před zkázou… V roce 2006 byla uvedena verze Richarda Donnera, která ovšem na HBO zatím není.

Sebevražedný oddíl (2021)

Vyzbrojeni nejlepšími high-tech zbraněmi se Bloodsport, Peacemaker, King Shark, Harley Quinn a další pod vedením Ricka Flaga vydávají nebezpečnou džunglí Corto Maltese na sebevražednou misi. Jeden špatný pohyb a jsou mrtví… Hodně volné pokračování propadáku z roku 2016, do kterého se vrátila řada známých tváří.

Poznámka: Od spuštění služby HBO Max se nachází v nabídce Batman navždy (1995), Superman III (1983), Superman se vrací (2006) a Sebevražedný oddíl (2016).