11 výborných kriminálek na Netflixu a HBO

Foto: Zmizení (Warner Bros), The Batman (Warner Bros.), Zmizelá (20th Century Fox)

HBO Max má před největší premiérou tohoto roku, do jeho nabídky totiž dorazí očekávaná komiksová adaptace – The Batman. Výborné kriminální příběhy ale vypráví i těchto dalších deset filmů na Netflixu nebo HBO Max.

Americký gangster

Foto: Universal Pictures

V Americe 70. let minulého století se obětavý detektiv Richie Roberts (Russell Crowe) snaží rozbít drogové impérium Franka Lucase (Denzel Washington), heroinového krále z Manhattanu, který pašuje drogu do země z Dálného východu. Jeden z nejlepších filmů Ridleyho Scotta. (Netflix, HBO Max)

Batman (od 18. dubna)

Dva roky slídění po ulicích jako Batman, který nahání strach zločincům, zavedly Bruce Waynea hluboko do stínů Gotham City. Mezi zkorumpovanou sítí městských úředníků a vysoce postavených osobností má osamělý mstitel jen několik důvěryhodných spojenců. Nová adaptace režiséra Reevse se vydává odlišným směrem, než předešlé filmy. (HBO Max)

Joker

Zkrachovalý Arthur Fleck se pohybuje na tenké linii mezi realitou a šílenstvím. Pomalu se roztáčí spirála událostí dosahující hrozivých rozměrů. Opuštěný Fleck se postupně mění v ikonu zločinu, kterou svět brzy bude znát pod jménem Joker. Oscarový Joaquin Phoenix v hlavní roli. (HBO Max)

Na nože

Smrt úspěšného spisovatele detektivek obklopuje nepropustná síť tajemství a lží. Detektiv si vezme na mušku jeho výstřední rodinu, ve které něco nehraje. Hvězdně obsazený film od Riana Johnsona (Looper), který se na Netflixu dočká i volného pokračování. (Netflix)

Občan X

Foto: HBO

Zlatým glóbem oceněné drama HBO bylo natočeno podle skutečného příběhu masového vraha Andreje Čikatyla, který v někdejším Sovětském svazu zabil 52 obětí, a přesto unikal dopadení kvůli byrokracii ruské policie. (HBO Max)

Roztříštění

Jeho žena a zraněná dcera se při návštěvě pohotovosti ztratily a zděšený muž je marně hledá po celé nemocnici. Začíná si být jistý, že doktoři něco tají. Thriller od Brada Andersona, režiséra filmu Mechanik, se Samem Worthingtonem z Avatara. (Netflix)

Smrtonosná zbraň

Martin Riggs není obyčejný policajt. Jeho impulsivnost a přímo sebevražedná odvaha jsou smrtonosnou zbraní pro každého, kdo pracuje proti němu! Anebo s ním. Kultovní podívaná Richarda Donnera (Superman), ve které se skvěle doplňují Mel Gibson a Danny Glover. (HBO Max)

Ve stínu

Na pozadí událostí 50. let v bývalém Československu se odehrává napínavý kriminální příběh. Kapitán Hakl vyšetřuje krádež v klenotnictví. Z běžné vloupačky se ale vlivem zákulisních intrik tajné policie začíná stávat politická kauza. Natočil David Ondříček (Zátopek), v hlavní roli výborný Ivan Trojan. (Netflix, HBO Max)

Věřte mi: Únos Lisy McVeyové

Foto: Netflix

Holka z Floridy se stane obětí děsivého únosu, ale podaří se jí utéct. Jenže rodina ani úřady pak jejímu příběhu nevěří. Podle skutečné události. Televizní film potvrzuje, že i za malý peníz se dá natočit napínavá podívaná. (Netflix)

Zmizelá

Nick žije v rozpadajícím se manželství, a když jednoho dne dorazí domů, zjistí, že jeho žena zmizela. Když se do toho vloží policie, vyjdou na povrch šokující fakta. Geniální David Fincher (Sedm) natočil adaptaci podle Gillian Flynn. (Netflix)

Zmizení

Když unesou jeho 6letou dceru a vyšetřování se zastaví, vystopuje tesař Keller Dover (Hugh Jackman) pachatele sám. Mrazivý thriller od mistra Denise Villeneuvea (Duna, Příchozí), ve kterém ještě hrají Jake Gyllenhaal a Paul Dano, stejně vyšinutý jako v Batmanovi. (Netflix)