10 výborných filmů na HBO Max, které jste možná přehlédli

Foto: Tygr a drak (Sony Picutres), Dunkerk (Warner Bros.), Smrt číhá všude (Summit Entertainment)

HBO Max se po kritickém startu pomalu staví na vlastní nohy. Filmy a seriály přibývají, v pondělí dokonce dorazí snad nejočekávanější titul tohoto roku, Batman s Robertem Pattinsonem v hlavní roli. Možná Vám ale uniklo, že nové HBO nabízí i těchto deset, na první pohled nenápadných, zato výborných filmů. Nechybí válečná vřava Christophera Nolana, kultovní bojovka Anga Leeho, český dokument nebo Denis Villeneuve v nejlepší formě.

Dunkerk

Film Christophera Nolana zachycuje hrdinnou evakuaci spojeneckých vojáků Britského impéria a Francie z pláží obklíčených německým vojskem u francouzského města Dunkerk. Evakuace probíhala mezi 26. květnem a 4. červnem roku 1940.

Otec

Oscarový Anthony Hopkins hraje v dojemném dramatu vzpurného osmdesátníka Anthonyho, jehož zasáhla Alzheimerova choroba. Přestože ho starostlivá dcera Anne přesvědčuje o opaku, sám si odmítá připustit, že se o sebe již nedokáže postarat…

Pařba ve Vegas

Tři kamarádi se probudí po rozlučce se svobodou v Las Vegas. Nemohou si na nic vzpomenout a ženich není k nalezení. Musí poskládat střípky z divokého víkendu, aby našli svého přítele a dostali ho včas do L.A. na jeho svatbu.

Příchozí

Když po celém světě přistanou tajemné vesmírné lodě, je sestaven elitní tým v čele s odbornicí na lingvistiku Louise Banksovou. Cílem je zjistit, jaké mají mimozemšťané úmysly. Od režiséra Denise Villeneuvea (Duna).

Rob Roy

Majestátní Skotskou vysočinu ohrožuje krutá zima a Rob Roy si musí půjčit peníze od místního šlechtice, aby zajistil obživu pro svůj klan. Když jsou peníze ukradeny, Rob musí bojovat o vlastní život, aby ubránil svou rodinu a čest.

Smrt čeká všude

William James, JT Sanborn a Owen Eldridge jsou členy jednotky specializované na likvidaci bomb v Bagdádu. V posledních týdnech služby čelí muži řadě stále nebezpečnějších situací, z nichž každá může v mžiku ukončit jejich život.

Tři billboardy kousek za Ebbingem

Vzpurná matka zavražděné dívky vylepí na tři billboardy u vjezdu do města kontroverzní vzkazy, kterými rozpoutá zuřivou bitvu s psychicky nevyrovnaným policajtem (Sam Rockwell) a váženým šéfem místní policie (Woody Harrelson).

Tygr a drak

Foto: Sony Pictures

V Číně 19. století už legendární bojovník nechce dále prolévat krev a požádá svou přítelkyni a tajnou lásku, aby odnesla jeho proslulý meč zvaný Zelený osud do bezpečí. Meč je však ukraden a začíná honba za jeho nalezením.

V síti

Tři dospělé herečky s dětskými rysy se vydávají na sociální sítě, aby v přímém přenosu prožily zkušenost dvanáctiletých dívek online. Radikální experiment, který naléhavým způsobem otevírá tabuizované téma zneužívání dětí na internetu.

Whiplash

Nadějný mladý bubeník Andrew Neyman nastoupí na prestižní hudební konzervatoř, kde jeho sny o slávě skončí v rukou nejuznávanějšího profesora školy, jehož neúprosná touha po dokonalosti by mohla oba dva zničit.