Pán prstenů: Prsteny moci: Atmosférický trailer ladí na fanouškovské vlny

Foto: Prime Video

Očekávaný seriál od Amazonu ukazuje první záběry.

O ději nám trailer neříká nic. V první řadě nám ukazuje známý svět prostřednictvím velkých celků a obrazů, které sice představují nové postavy a okolnosti příběhu, jsou ale inscenované tak, aby působily povědomě. Výjezd do bitvy, zadumaný Elrond, obratný elfský lučištník nebo útěk temnou jeskyní před digitálním monstrem jsou momenty, které nám vytvoří aluzi na původní filmy, zároveň nám slíbí nové postavy a novou okolnost.

Traileru se daří hlavně dokreslit atmosféru dobrodružného příběhu a přiblížení světa, na kterém spousta z nás vyrostla, zároveň představuje postavy, o kterých se dozvíme zoufale málo, ale pochopíme, že to budou podobně charismatické postavy, jako v původní trilogii. Uvidíme v září, jak se výsledek povede.

Připravovaný seriál společnosti Amazon Studios vůbec poprvé přivádí na obrazovky hrdinské legendy bájného Druhého věku historie Středozemě. Toto epické drama se odehrává tisíce let před událostmi z knih J. R. R. Tolkiena Hobit a Pán prstenů a zavede diváky do doby, v níž se utvářely velké mocnosti, království stoupala ke slávě a padala do záhuby, nepravděpodobní hrdinové procházeli zkouškami, naděje visela na nejtenčích nitkách a největší padouch, který kdy vzešel z Tolkienova pera, hrozil zahalit celý svět do temnoty.

Série začíná v době relativního míru a sleduje soubor známých i nových postav, které čelí dlouho obávanému návratu zla do Středozemě. Od nejtemnějších hlubin Mlžných hor, přes majestátní lesy hlavního města elfů Lindonu, úchvatné ostrovní království Númenor až po nejzazší kouty mapy, tato království a postavy vyryjí dědictví, které bude žít ještě dlouho po jejich odchodu.