Jurský svět: Nadvláda: Trailer odhaluje setkání starých přátel

Foto: Universal Pictures

První upoutávka na pokračování Jurského světa je tady. Trailer nám představí nové dinosaury, kteří potrápí Chrise Pratta a jeho tým krotitelů dinosaurů. Zároveň nás láká na setkání starých přátel z původních filmů.

Na konci druhého dílu byli dinosauři vypuštěni do volné přírody, což vysvětluje, proč se ve třetím filmu bude cestovat po celém světě. Nadvláda se odehrává čtyři roky po Zániku říše. Film nám tak ukáže, jak se lidstvo přizpůsobilo životu bok po boku s dinosaury. S obřími tvory, kteří se volně pohybují po Zemi, se lidé potřebují sžít, jinak budou čelit vlastnímu vyhynutí. Zároveň se můžeme těšit na nové druhy dinosaurů včetně vylepšené verze Velociraptora nazvaného Atrociraptor – jsou rychlejší, silnější a inteligentnější.

Foto: Universal Pictures

Původní Jurský park z režie Stevena Spielberga způsobil revoluci ve speciálních efektech tím, že spojil animatronické dinosaury a CGI. Realistické pojetí dinosaurů v prvních filmech pomohlo proměnit franšízu v kasovní trhák. Zatímco moderní filmy se obvykle přiklánějí spíše k CGI, režisér třetího dílu Colin Trevorrow již dříve naznačil, že v nadcházejícím pokračování použije animatroniku a umožní tak filmu být realističtější.

Technologie není ale to jediné, co závěrečný díl trilogie přivádí zpět. Na scénu se vrací někteří z původních herců Jurského parku včetně Sama Neilla jako Alana Granta, Laury Dern jako Ellie Sattler a Jeffa Goldbluma jako moudrého matematika Iana Malcolma. Ve filmu se samozřejmě ukáží i herci z nové trilogie Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Daniella Pineda a Justice Smith.

Premiéra v českých kinech je stanovaná na 9. června 2022.

Foto: Universal Pictures

Jurský svět: Nadvláda: Pětiminutový prolog nás uvádí do děje