10 nejstahovanějších filmů 5. týdne (nejen) z Netflixu

Foto: The Matrix Resurrections (Warner Bros.), Klan Gucci (United Artists), Ulička přízraků (Searchlight Pictures)

V žebříčku nejstahovanějších filmů týdne se objevují dvě novinky. Na druhé příčce umístěný thriller Guillerma del Tora Ulička přízraků, a na první pozici Klan Gucci režiséra Ridleyho Scotta. Filmy legendárních režisérů doplňují v top desítce dvě poslední marvelovky, čtvrtý Matrix, na deset Oscarů nominovaná Duna i bondovka Není čas zemřít, což jsou stálice posledních týdnů. Ani tentokrát se mezi nejstahovanějšími filmy, podle serveru TorrentFreak, nezařadil žádný titul z produkce Netflixu.

Nejstahovanější filmy 5. týdne 2022 na torrentech podle TorrentFreaku

TorrentFreak je internetový server, který informuje o novinkách ze světa copyrightu, ochraně osobních údajů a o všem, co souvisí se sdílením souborů. Data čerpá z veřejně dostupných informací a jeho statistiky slouží pouze k informačním a vzdělávacím účelům.

10. Není čas zemřít

James Bond, agent 007, skončil aktivní službu a užívá si zasloužený odpočinek na Jamajce. Klid však nemá dlouhého trvání – objeví se totiž jeho starý přítel Felix Leiter ze CIA a požádá ho o pomoc. Mise na záchranu uneseného vědce se ukáže být zrádnější, než se na začátku zdálo. (uvedeno na iTunes)

9. Doba ledová: Dobrodružství s Buckem Wildem

Dobrodružství Bucka Wilda z doby ledové pokračují v eskapádách vačnatých bratrů Crashe a Eddieho, kteří se vydali hledat vlastní místo. Společně s jednookou lasičkou Buckem Wildem čelí dinosaurům, kteří obývají Ztracený svět. (uvedeno na Disney+)

8. Duna

Kultovní sci-fi dílo vypráví o mocenských bojích uvnitř galaktického Impéria, v nichž jde o ovládnutí planety Arrakis: zdroje vzácného koření – melanže, jež poskytuje zvláštní psychické schopnosti, které umožňují cestování vesmírem. (bude uvedeno na HBO Max)

7. The 355

Když se přísně tajná zbraň dostane do rukou žoldáků, spojí agent CIA své síly se třemi mezinárodními agenty na smrtící misi s cílem získat ji zpět a zároveň zůstat o krok napřed před tajemnou ženou, která sleduje každý jejich krok. (uvedeno na iTunes)

6. Krotitelé duchů: Odkaz

Ve filmu se přestěhuje svobodná matka se svými dvěma dětmi na maloměsto, kde společně objeví svoje spojení s původními krotiteli duchů a tajemný odkaz, který po sobě zanechal jejich dědeček. (uvedeno na iTunes)

5. The Matrix Resurrections

Již téměř dvacet let žije Neo zdánlivě poklidný život jako Thomas A. Anderson v San Franciscu. Navštěvuje terapeuta, který mu předepisuje modré pilulky. Potkává každý den Trinity, ale navzájem se nepoznávají. (uvedeno na HBO Max)

4. Spider-Man: Bez domova

Vůbec poprvé ve filmové historii je odhalena totožnost Spider-Mana a náš dobrý soused již nedokáže oddělit svou zodpovědnost superhrdiny od běžného života, čímž se jeho nebližší ocitnou ve velkém nebezpečí. (oficiálně ještě nevyšlo)

3. Eternals

Snímek Eternals představí zcela nový tým superhrdinů filmového vesmíru Studií Marvel. Epický příběh se odehrává tisíce let a sleduje skupinu nesmrtelných hrdinů, kteří jsou nuceni vystoupit ze stínů, aby se opětovně spojili proti nejstaršímu nepříteli lidstva, Deviantům. (uvedeno na Disney+)

2. Ulička přízraků

V kriminálním dramatu se představuje Bradley Cooper jako mladý ambiciózní umělec s nadáním zmanipulovat lidi díky vhodně zvolených slov, který se spojí s psychiatričkou (Cate Blanchett), která je však mnohem nebezpečnější než on sám. (uvedeno na HBO Max)

1. Klan Gucci

Klan Gucci je inspirován šokujícím skutečným příběhem impéria italského módního domu. Tři desetiletí rodinné historie, v níž nechybí láska, zrada, dekadence, pomsta ani vražda, skládají dohromady mozaiku toho, co všechno s sebou nese slavná značka Gucci. (uvedeno na iTunes)

Pokračuj na nejstahovanější filmy 4. týdne roku 2021