15 nejlepších Netflix filmů roku 2021

Foto: Bílý tygr, K Zemi hleď!, Ulice strachu (vše Netflix)

Zatímco předloni se nejlepším filmem Netflixu naprosto s přehledem stal Chicagský tribunál, minulý rok nabídnul adeptů na titul mnohem více. NaFilmu na něj nakonec umístilo výborný animák Rodina na baterky, mezi nejlepší patnáctku se ale dostaly i takové tituly jako animovaný Zaklínač, Bílý tygr z ranku Milionáře z chatrče, hvězdně obsazená satira K Zemi hleď nebo brutální severská Cesta za usmířením. Rok 2021 byl z pohledu Netflixu opravdu jedním z nejsilnějších za celou dobu jeho existence.

15. Ulice strachu – 2. část: 1978

V prokletém městě Shadyside se ze řetězu utrhl zabiják a terorizuje celý letní tábor Nightwing. Letní kratochvíle tak střídá krvavý boj o přežití. Nejlepší díl z hororové trilogie, která měla premiéru v červenci loňského roku na Netflixu.

14. Zásek

Během pandemie platí v Paříži přísný lockdown a potrhlí obyvatelé jednoho činžáku si musí zvyknout na nový život. A taky jeden na druhého. Milá, zábavná, leč místy přehnaná komedie o prvním francouzském lockdownu za doby covidové.

13. Síla psa

Charismatický, ale despotický majitel ranče se k bratrově nové manželce i jejímu dospívajícímu synovi chová velmi krutě. Jednoho dne ale vyjdou na světlo dávná tajemství. Benedict Cumberbatch ve westernovém komorním dramatu, který nebude pro všechny.

12. Sedm vězněných

Zubožený mladík se chce dostat ze spárů pašeráka lidí. Bude se držet svých morálních zásad i v boji o holý život? Brazilské drama od talentovaného tvůrce, o kterém určitě ještě uslyšíme.

11. Ferry

Budoucí drogový boss Ferry Bouman se vydává do rodného města vykonat pomstu, která prověří jeho věrnost – a poznat lásku, co mu změní život. Filmový prequel seriálu Undercover se rozhodně nemá za co stydět.

10. tick, tick…BOOM!

Nadějný hudební skladatel těsně před třicítkou řeší milostné pletky i vztahy s přáteli a snaží se nezbláznit se z toho, že musí prorazit dřív, než bude pozdě. Mirandův režisérský debut s výborným  Andrewem Garfieldem v titulní roli.

9. Boží ruka

V Neapoli 80. let mladý Fabietto žije láskou k fotbalu. Potom přijde rodinná tragédie, která ho navede na nejistou, ale slibnou dráhu filmaře. Film Paola Sorrentina o jeho vlastním dospívání získal na festivalu v Benátkách dvě ceny, včetně Velké ceny poroty.

8. Kouzelný drak

Odhodlaný teenager Din by se hrozně rád zase potkal s nejlepším kamarádem z dětství. A kouzelný drak, co umí plnit přání, mu ukáže, že možností má nepřeberné množství. Animované dobrodružství produkované Jackiem Chanem.

7. Zaklínač: Vlčí sen

Vesemir se chce stát zaklínačem, aby unikl chudobě, a tak zabíjí různé příšery pro peníze a slávu. Když se ale objeví nová hrozba, musí se postavit démonům z minulosti. Japonská kresba světu Zaklínače pasuje skvěle.

6. Bílý tygr

Jestli chce ambiciózní řidič bohaté indické rodiny uniknout před chudobou a začít podnikat, musí vzít rozum do hrsti. Podle oblíbeného románu. Režisér Ramin Bahrani natočil vlastního Milionáře z chatrče.

5. Vykopávky

Britská vdova si v předvečer druhé světové války najme amatérského archeologa, aby prozkoumal záhadné útvary na jejím pozemku. A jeho objev vyrazí leckomu dech. Drama podle románu Johna Prestona o skutečném archeologickém objevu.

4. V nemilosti

Žena odsouzená za vraždu se po propuštění z vězení nedočká odpuštění, a tak se vydává hledat svoji mladší sestru, kterou kdysi musela opustit. Drsný příběh plný hereckých hvězd od režisérky Narušitele systému.

3. K zemi hleď!

Dva astronomové vyrážejí na mediální turné, aby varovali lidstvo před smrtící kometou, která se řítí přímo na planetu Zemi. Zdá se ale, že to nikoho nezajímá. Hvězdně obsazená satira režiséra Adama McKaye dorazila na Netflix přesně na Štědrý den.

2. Cesta za smířením

Manželský pár vyrazí na odlehlou chatu s jediným cílem: zabít toho druhého, a skoncovat tak s manželstvím. Brzy jim ale začne hrozit ještě větší nebezpečí. Brutálně krvavá záležitost s dokonalým párem Noomi Rapace a Aksel Hennie.

1. Rodina na baterky

Vyjeli si na pořádný výlet, ale robotí apokalypsa jim zatla tipec. Teď má Mitchellovic rodinka, ulítlá jako žádná jiná, na krku záchranu celého lidstva. Jeden z nejlepších animáků posledních let je zároveň nejlepším Netflix filmem roku 2021.