Eternals: Superhrdinský tým od Marvelu právě přichází do kin

Foto: Marvel

Eternals jsou jednou z nejočekávanějších marvelovek tohohle roku. Nás sice premiéra teprve čeká, ale v USA už tenhle snímek vidělo docela hodně lidí. Mezi nimi samozřejmě i novináři. Jaké jsou prozatímní percepce? Jak si Eternals zatím vedou u publika, jaké jsou první dojmy zprostředkované v recenzích a kolik můžou vydělat při otevíracím víkendu?

Eternals se poprvé objevily v roce 1976 v komiksu od Jacka Kirbyho. V podstatě má jít o nesmrtelné nadbytosti, které samostatně chrání svět celá staletí. Film pak zpracovává příběh, kdy se mají spojit dohromady a fungovat jako nový tým. Přitom se taky jedná o film ze čtvrté, teprve se otevírající fáze Marvel Cinematic Universe. Z toho je cítit, že Eternals mají být filmem kolosálním. Má se jednat o dvou a půlhodinový marvelovský blockbuster.

Finance: Kolik Eternals stály a jaké jsou predikce k otevíracímu víkendu v Severní Americe

Tahle adaptace komiksu stála pravděpodobně zhruba 200 milionů dolarů. Zatím je více než možné, že film docela rychle vydělá a propadák z něj nebude. Přece jenom jde o hodně očekávaný kousek Marvel univerza, který by podle odhadu bloomberg.com mohl být celkově čtvrtým filmem v pořadí, co se týče návštěvnosti během otevíracího víkendu v Severní Americe. Důvodem, proč bloomberg.com odhaduje tuto pozici, je, že Disney údajně tipuje výdělek 75 milionů dolarů během otevíracího víkendu.

První pozitivní ohlasy z kritik

Nemá se jednat o typický Marvel, ale o film obsahující nějaké lehce experimentující prvky. Dokonce podle šéfa Marvelu Kevina Feige mělo jít o nejlepší námět, jaký kdy dostal. Experimentování s určitou škatulkou komiksu od Marvelu se podle některých kritiků povedlo. Oscarová režisérka Chloé Zhao z tohoto úhlu pohledu sklízí chválu. Zdá se tedy, že Eternals je snímek schopný trochu vybočit ze škatulky Marvelu. Kritika taky chválí vizuální stránku filmu. Prostě zkrátka Eternals mají pravděpodobně osobitý styl, což se filmovým žurnalistům líbí. Na druhou stranu je potřeba říct, že ne všichni se na tom shodnou.

První negativní ohlasy z kritik

Zde se kritika zatím spíše soustředí asi na poslední třičtvrtě hodinu filmu. Český youtuber Toren, který se věnuje současné kinematografii, v jednom ze svých nedávných videí s aktualitami (Novinkový mix: Eternals se nelíbí, Brenden Fraser v Batgirl či více Anakina Skywalkera ve Star Wars) říká, že vůči téhle části filmu se ne zrovna v dobrém vyjádřilo několik kritiků z různých časopisů. Podle všeho to vypadá, že vyvrcholení obsahuje určitý digitální patos. Zatím docela nepříjemné hodnocení má snímek také na rottentomatoes.com, kde má pouhých 56 %. Další kritickou recenzi si můžete přečíst i na našem webu, nese název Eternals – Nudné superhrdinské melodrama.