Sandman: Adaptace kultovního komiksu se představuje

Foto: Netflix

Očekávaný projekt, adaptující populární komiks od spisovatele a scénáristy Neila Gaimana se dočkal v rámci akce Tudum od Netflixu svého vůbec prvního teaseru, v podstatě kopírujících počáteční panely prvního čísla komiksu. Jak se upoutávka vydařila a nač se v ní můžete těšit? Podívejte se níže na video…

„Pán snů byl povolán a zajat smrtelníky. Ale hned potom, co se věčný vládce říše Snů osvobodí, uvědomí si, že to je jen začátek mnohem větších potíží.“

Kromě teaseru byly zveřejněny i první postery s jednotlivými hlavními postavami.

Sandman, v komiksech často uváděný jako Sen nebo Morpheus, většinou nevystupuje jako hlavní hrdina, spíše spojuje dané příběhy v jeden celek. Série komiksů se pak dere trochu jinou cestou, než tradiční americké komiksy, ať už je to zapříčiněno mírnou pasivitou Sandmana či vypuštěním klasických komiksových klišé. Sandman patří do rodiny Věčných (Osud, Smrt, Zkáza, Touha, Zoufalství, Delirium) kteří se objevili ještě před samotným vznikem bohů. Původní série vycházela od roku 1989 do roku 1996.

Scénář k hranému seriálu píší Gaiman (Američtí bohové) a Allan Heinberg (Wonder Woman, Grey’s Anatomy), který bude zároveň působit jako showrunner. David S. Goyer (Batman začíná) bude produkovat. V loňském roce Gaiman také prozradil, že se již plánuje i případná druhá série.

V hlavních a vedlejších rolích se představí Tom Sturridge, Gwendoline Christie, Charles Dance, Boyd Holbrook, Vivienne Acheampong, Sanjeev Bhaskar, Asim Chaudhry, a další.

Zdroj: Netflix
Zdroj: Netflix
Zdroj: Netflix