Free Guy dostane pokračování

Foto: 20th Century Studios

Akční komedie Free Guy z prostředí videoher s Ryanem Reynoldsem v hlavní roli pronikla tento týden do českých kin. Jelikož okamžitě sklidila úspěch, společnost Disney neváhala a plánuje natočení pokračování. O čem Free Guy je a co můžeme očekávat od druhého dílu?

Snímek Free Guy od režiséra Shawna Levyho, který má na svědomí filmy Noc v muzeu (2006, 2009, 2014), nás seznamuje s úředníkem Guyem, který jednoho dne zjistí, že svět, ve kterém žije, je videohra a on je postava, co se vymyká obvyklým měřítkům – je totiž NPC. Tvůrci jsou proto nuceni se ho zbavit, což však nebude tak snadné, jak se domnívali.

Filmové překvapení, kterým Free Guy je, chytře kombinuje skutečný svět s herním, obsahuje mnoho odkazů na videohry a filmy a také několik velmi originálních nápadů a uspokojivý konec, který ovšem nenaznačuje nic o tom, kam se příběh bude ubírat dál. O čem tedy bude připravovaný sequel?

Je možné, že se Guy ocitne v jiné, nové videohře, která mu přinese další nečekaná dobrodružství anebo do jeho světa proniknou postavy z jiných videoher. Kdoví? Pravděpodobné ale je, že se děj dvojky bude odehrávat uvnitř Free Life – osvobozeného herního světa. Proto se nevylučuje, že by se v něm mohl objevit záporák Antwan (Taika Waititi) a udělat nějaké nové potíže.