16 originálů Netflix, které mají premiéru v září

Foto: Papírový dům, Kate, Lucifer (vše Netflix)

Září na Netflixu bude platit za jeden z nejsilnějších měsíců této streamovací platformy v tomto roce. Diváci se totiž dočkají páté řady fenomenálního seriálu Papírový dům, šesté a finální série neméně oblíbeného Lucifera, návratu Sexuální výchovy a hromady dalších očekávaných Netflix originálů. Do bojů o Oscara se možná zapojí Jaká je cena života, fanoušci F1 se dočkají dokumentu o Michaelu Schumacherovi.

Zlomové okamžiky: 11. září a válka proti terorismu

Nekompromisní seriál, který dokumentuje teroristické útoky z 11. září od zrodu Al-Káidy v 80. letech až po ráznou americkou reakci na domácí půdě i v zahraničí. (1. září)

Jaká je cena života

Po útocích z 11. září dostane právník úkol, který by zamával s každým. Má totiž přepočítat cenu lidských životů na peníze. Podle skutečnosti. (3. září)

Papírový dům – 5. řada (1. část)

Osm zlodějů vezme rukojmí a zamkne se v Královské španělské tiskárně cenin, hlava zločinců manipuluje s policií, aby postupovala podle jeho plánu. (3. září)

Odpočítávání: Vesmírná mise Inspiration4

Výcvik, start i přistání pěkně zblízka. Dokumentární seriál o posádce Inspiration4 – první civilní mise, která se chystá vyrazit na oběžnou dráhu Země. (6. září)

Jsme jedné krve: Malcolm X a Muhammad Ali

Výjimečné pouto mezi Malcolmem X a Muhammadem Alim se rozpadlo kvůli vzájemné nedůvěře i odlišným hodnotám. Jak proběhlo jejich náhodné setkání a tragická roztržka? (6. září)

Neslýchané: Bod zlomu

Foto: Netflix

Americký tenista Mardy Fish měl být nový šampion. Pod silným tlakem ale začal mít vážné psychické problémy, které poznamenaly jeho sportovní i osobní život. (7. září)

Lucifer – 6. řada

Když se Pán pekel začne nudit, přestěhuje se do Los Angeles, otevře si tu noční klub a seznámí se s detektivem z oddělení vražd. (10. září)

Kate

Bez milosti zabíjela v Tokiu, ale při poslední misi jí podstrčili jed. Teď má necelých 24 hodin na to, aby zjistila, kdo si objednal její smrt, a pomstila se. (10. září)

Schumacher

Dokument, ve kterém na legendárního jezdce F1 vzpomíná mnoho osobností a bývalých soupeřů. Na jeho vzniku se podílela i Schumacherova rodina. (15. září)

He-Man a vládci vesmíru – 1. řada

Neohrožený teenager Adam a jeho parta statečných outsiderů objeví legendární moc Grayskullu – a svoje poslání bránit Eternii před děsivým Skeletorem. (16. září)

Hra na oliheň – 1. řada

Stovky hráčů na mizině přijmou zvláštní pozvánku na dětskou hru. Uvnitř na ně čeká lákavá cena, ale může je stát život. (17. září)

Sexuální výchova – 3. řada

Nesebevědomý Otis zná všechny rady na sexuální neduhy. Jeho matka je totiž terapeutka. Rebelka Maeve mu proto navrhne, aby si ve škole otevřel sexuální poradnu. (17. září)

24 tváří Billyho Milligana – 1. řada

Na konci 70. let 20. století obviněný sériový násilník tvrdí, že jeho chování ovládá mnohočetná osobnost, což odstartuje právní odyseu, která zaujme celou Ameriku. (22. září)

Vpád

Manželský pár si pořídí vysněný dům. Po tragickém vloupání se ale otřesená žena pustí do pátrání a zjistí, že skutečné nebezpečí teprve přichází. (22. září)

Špaček

Tragická ztráta, zahrada pod nadvládou drzého ptáka a manžel, který už neví, jak dál. S touhle ženou se teď život zrovna nemazlí. (24. září)

Půlnoční mše – 1. řada

Příjezd charismatického mladého kněze spustí sérii úžasných zázraků i zlověstných záhad a rozdmýchá náboženský zápal zbytku místních, kteří zoufale chtějí v něco věřit. (24. září)