Slečna bestie v kinech! Čeká nás další pecka od studia Blumhouse?

Foto: CinemArt

Producentský mág posledních let, Jason Blum, nám servíruje další porci zábavy. Blum, jenž se zaměřuje na produkování především hororů, opět spojil síly s autorem Christopherem Landonem (Všechno nejhorší, Paranormal Activity). Tentokrát se můžeme těšit na hororovou komedii Slečna bestie, v níž podle zámořských kritiků excelují Kathryn Newton a Vince Vaughn.

Jak jsem už naznačil výše, zámořští kritici už film viděli, a to proto, že snímek měl za velkou louží premiéru už v listopadu minulého roku. Ve světě však řádila další vlna covidu, tudíž hororová komedie v kinech propadla, i když ohlasy kritiků byly veskrze pozitivní.

Faktor Blum

Foto: CinemArt

Je na místě znovu zmínit, že za snímkem stojí studio Blumhouse, které založil producent Jason Blum. Tento pán má na svědomí takové pecky jako Paranormal Acitivity, Insidious nebo znovu nakopnutou sérii Halloween. Těch snímků je tolik, že jejich výčet by nějaký čas zabral. Blum, respektive Blumhouse sází na menší, nízkorozpočtové projekty, které někdy dokáží vydělat pořádný balík, viz Paranormal Activity nebo Uteč. Stejný model se aplikoval i na Slečnu bestii, která bez reklamy stála šest milionů dolarů.

Doba covidová však snímkům v kinech před rokem vůbec nepřála, a proto film za měsíc zamířil na streamovací služby. Nyní je však situace lepší a po více jak osmi měsících se snímek dočká i české premiéry. Bude stát návštěva kina opravdu za to? Měla by, protože většina kritiků, kteří film viděli, se shodují, že netradiční pojetí žánru snímku prospělo.

Ve filmu prý exceluje hlavní herecké duo Vince Vaughn a Kathryn Newton a povedla se na hororový film i zápletka, která je o záměně těl. Spojení sil s režisérem a scénáristou Christopherem Landonem se podle ohlasů povedlo a Blum si nebýt covidu mohl opět mnout ruce. Landon naposledy režíroval průměrnou hororovou komedii Všechno nejhorší, která se dočkala i pokračování rovněž od stejného režiséra. Vypadá to ale, že se Landon konečně trefil.

Foto: CinemArt

Netradiční hororová komedie

Kdyby Slečna bestie byla normální horor o řádění sériového zabijáka, roztomile naivní studentka Millie (Kathryn Newton) by se s velkou pravděpodobností stala jednou z jeho prvních obětí. Monstrum, přezdívané Řezník (Vince Vaughn), si ji také neomylně vyhlédne, jenže místo dalšího zářezu na pažbě si vinou jistého magického rituálu ze setkání s Millie odnese velmi nepříjemnou životní komplikaci. Pokud je ovšem slovo „komplikace“ pro situaci, kdy se ráno probudí v jejím těle, dostačující. Millie je na tom ještě hůř, musí se vypořádat s tím, že se z ní přes noc stal obtloustlý padesátník, po kterém jdou policajti z celé Ameriky. Navíc má jen 24 hodin na to, aby vrátila věci do normálu, jinak v tom chlapovi zůstane uvězněná navěky.

Zatímco se Millie v Řezníkovi trápí a přemýšlí, jak z něho ven, Řezník v Millie si neskutečně užívá. Získal krytí, o jakém se mu ani nesnilo, a navrch k tomu školu plnou nic netušících studentů a studentek, kterými si může prakticky bez práce vylepšovat skóre. Protože koho by napadlo, že se v té naivce, jež byla dosud považovaná za šikanovaného otloukánka, skrývají neukojitelné vražedné sklony?

Hororová komedie Slečna bestie má v kinech premiéru 22. července. O scénář a režii se postaral Christopher Landon. V hlavních rolích se objeví Vince Vaughn a Kathryn Newton.

Foto: CinemArt