Dlouho očekávaný Star Trek 4 už je na cestě

Foto: Paramount Pictures

Nový film ze světa Star Treku, Star Trek 4, už je v pohybu. Režisérem bude Matt Shakman, v hlavních rolích se představí Chris Pine a zbytek původního obsazení. Jakým směrem se ale vydá zápletka filmu?

Star Trek bude mít po letech čekání a neuskutečněných plánů konečně pokračování. Začátek natáčení nového filmu Star Trek 4 se očekává už na jaře příštího roku. Režisérem bude Matt Shakman. Oznámení přichází jen krátce po úspěchu jeho serálu WandaVision, který letos sklidil 23 nominací na cenu Emmy. Kromě WandaVision pracoval Shakman například na seriálech Hra o trůny a Veliká.

Star Trek: Do neznáma vyšel v roce 2016 jako poslední díl nové série Star Treku. Zatím nebyly zveřejněny detaily ohledně děje nového filmu, neví se tedy, zda bude svým příběhem navazovat právě na ten z roku 2016 nebo se vydá úplně jiným směrem. Podobné obsazení ale nasvědčuje spíš první možnosti. V novém dílu Star Treku si zahraje například Chris Pine, Zachary Quinto a vrátí se i Chris Hemsworth, který v předchozím díle ztvárnil otce kapitána Kirka. Bohužel již neuvidíme Antona Yelchina, který v roce 2016 tragicky zahynul. V nové sérii Star Treku ztvárnil Chekova.

Foto: Paramount Pictures

Od roku 2016 proběhlo několik pokusů o uskutečnění filmu Star Trek 4, nikdy se ale nepodařilo dostat film do fáze natáčení. O roli režiséra se ucházeli mimo jiné i Quentin Tarantino a Noah Hawley.

Star Trek 4 také ponese jedno prvenství. Scénář totiž zpracovaly Lindsey Beer (autorka netflixové komedie Sierra Burgess is a loser) a Geneva Robertson-Dworet (spoluautorka scénáře k filmům Captain Marvel a Tomb Raider), což z filmu dělá první Star Trek napsaný pouze ženami.