15 prozatím nejlepších Netflix seriálů v tomto roce

Foto: Netflix

Netflix má za sebou povedený půlrok. Na jeho poměry nadprůměrnou porci kvalitních filmů doprovodily ještě lepší seriály a minisérie. Mezi nejlepší novinky tohoto roku jsme prozatím zařadili Hada, Nevinu, Vincenza a dvanáct dalších.

Cesta svatojánských mušek

Střední škola nebo střední věk, na tom vůbec nezáleží – nejlepší kamarádky Tully a Kate při sobě pořád stojí v dobrém i ve zlém. Katherine Heigl a Sarah Chalke jako nerozlučné kamarádky v romantickém dramatu podle úspěšného románu od Kristin Hannah.

DOTA: Dračí krev

Rozpolcený, ale odvážný Dračí rytíř musí využít sílu draka, kterou v sobě nosí, aby porazil zabijáckého démona. Výpravná fantasy podle online hry. Z dílny Ashleyho Millera, který napsal scénář k filmům X-Men: První třída nebo Thor.

Ginny a Georgia

Volnomyšlenkářka Georgia vyrazí se svými dvěma dětmi, Ginny a Austinem, na sever, kde chtějí začít znova. Jenže i tahle cesta může být pěkně hrbolatá. Netflix stihne druhou sérii ještě v tomto roce.

Had

V 70. letech si nelítostný vrah Charles Sobhraj na oblíbené „stezce hipíků“ cíleně vybírá oběti mezi cestovateli, kteří objevují jižní Asii. Podle děsivé skutečnosti. Minisérie s Taharem Rahimem (The Mauritanian, Prorok) a Jennou Coleman (Viktorie, Pán času) v hlavních rolích.

Halston

Vedl módní impérium a diktoval styl tehdejší doby. Americký návrhář Halston zakusil nevídanou slávu – než se jeho život začal hroutit. V minisérii od držitele Emmy Ryana Murphyho ztvárnil ambiciózní a kontroverzní legendu ze světa módy Ewan McGregor.

Lupin

Zloděj gentleman Assane Diop se ve šlépějích Arsèna Lupina vydává pomstít příkoří, které jeho otci způsobila jedna bohatá rodina. Omar Sy (Nedotknutelní) v hlavní roli seriálu, který natočil držitel ceny Emmy Louis Leterrier.

Mladá modrá krev

Princ Wilhelm si zvyká na nový život na prestižní Hillerské internátní škole. Naslouchat hlasu vlastního srdce ale bude těžší, než si myslel. Švédská minisérie se stala jedním z největších překvapení roku.

Navillera

Starý muž má sen, mladý má zase dar. Jeden druhému pomůže zapomenout na drsnou realitu a splnit si sny o kariéře v baletu. Song Kang (Sladký domove!) a zkušený Park In-hwan si v adaptaci internetového komiksu střihli role baleťáků.

Nevina

Neúmyslné zabití uvrhne mladého muže do víru vražedných intrik. A zrovna když se mu podaří najít lásku a svobodu, strhne ho jediný telefonát zase zpátky. Podle knihy Harlana Cobena Mrtvá z Nevady. Jeden z nejlépe hodnocených seriálů roku 2021.

Pacific Rim: Země nikoho

Kaijuové zpustoší Austrálii a dva sourozenci se v nalezeném Jaegrovi vydávají hledat rodiče. Cestu jim zkříží neznámí tvorové, pochybné existence i nečekaní spojenci. Anime adaptace akčních filmů Pacific Rim – Útok na Zemi od Guillerma Del Tora a Pacific Rim: Povstání.

Směr nebe

Mladík, co má oko na detaily, a jeho strýc, se kterým se dlouho nevídal, vyklízejí věci po zemřelých. A dokážou z nich vyčíst příběhy, které pak vyprávějí pozůstalým. Lee Je-hoon (Signal) a Tang Jun-sang (Láska padá z nebe) jako strýc a synovec v komediálním dramatu.

Světlo a stíny

Osiřelá kreslička map Alina Starková na sebe přivolá hněv temných sil, když dá průchod neuvěřitelné moci, která může změnit osud jejího válkou zmítaného světa. Adaptace románových hitů o světě grišů od Leigh Bardugo. V hlavních rolích Jessie Mei Li, Ben Barnes a Archie Renaux.

Sweet Tooth: Chlapec s parožím

Roztomilý kluk, co je napůl člověk a napůl jelen, se s mrzutým chlápkem, který ho vzal pod křídla, vydává hledat nový začátek v nebezpečném postapokalyptickém světě. Postapokalyptická pohádka podle komiksu od Jeffa Lemirea. Výkonní producenti: Susan a Robert Downey Jr.

Vincenzo

Korejsko-italský právník pracující pro mafii dá při návštěvě rodné země všemocné korporaci okusit jejich vlastní medicínu a postaví se pro jednou na stranu spravedlnosti. Komediální drama, ve kterém Song Joong-ki (Děti Slunce) hraje antihrdinu, co prožívá spoustu doslova očistných příhod.

Ví o tobě

Svobodná matka si začne se svým šéfem na psychiatrii a zároveň se tajně spřátelí s jeho záhadnou ženou. Zvrácená psychologická hra může začít. Psychologický thriller podle bestselleru od Sarah Pinborough. V hlavních rolích Simona Brown, Eve Hewson a Tom Bateman.

Pokračuj na nejlepší Netflix filmy první poloviny roku 2021