13 posledních českých filmů uvedených na Netflixu

Foto: Nabarvené ptáče (Bioscop), Poslouchej (Bontonfilm), Bába z ledu (Falcon)

Česká distribuce si Netflix oblíbila a v posledních týdnech na něj umístila další zajímavou porci tuzemských filmů. V nabídce nově najdeme Nabarvené ptáče ověnčené deseti českými lvi, road-movie Rodina je základ státu s Igorem chmelou nebo psychologická Pravidla lži s Jiřím Langmajerem.

8 hlav šílenství

Ruská básnířka Anna Barkovová strávila za mřížemi dlouhých 22 let a přežila jenom díky svým básním a ženě jménem Valentina, kterou vášnivě milovala.

11 barev ptáčete

Detailní pohled na dlouholeté úsilí Václava Marhoula o zfilmování románu Nabarvené ptáče, který napsal Jerzy Kosiński.

Bába z ledu

Vdova, kterou naplno zaměstnává péče o rodiny jejích synů, se seznámí s náruživým otužilcem a znova díky němu najde radost ze života i lásku.

Casting na lásku

Herečce se hroutí kariéra i manželství, ale ona se nehodlá vzdát. Zahájí konkurz na novou lásku, aby našla chlapa, před kterým její záletný manžel zbledne závistí.

Čtyři slunce

Věčný puberťák Fogi se snaží konečně dospět a žít trochu zodpovědně. Ztratí přitom ale práci a manželka už ho má po krk.

Do větru

Dva sourozenci vyrazí plachtit na Egejské moře. Když se k nim ale přidá mladý dokumentarista, situace na palubě se rázem změní.

Meky

Hudební dokument, který zachycuje kariéru slovenské popové hvězdy Miroslava „Mekyho“ Žbirky, skladatele, zpěváka a spoluzakladatele skupin Modus a Limit.

Můj vysvlečenej deník

Sedmnáctiletá Johana řeší s kamarády všechny možné strasti i slasti dospívání. Podle úspěšné stejnojmenné knižní předlohy.

Nabarvené ptáče

Židovský kluk se na cestě východní Evropou stává svědkem hrůz a zvěrstev druhé světové války. Adaptace románu, který v roce 1965 napsal Jerzy Kosiński.

Pravidla lži

V odlehlém odvykacím centru pro drogově závislé se klienti zapletou do sítě obvinění, tajemství a dávných prohřešků.

Poslouchej

Žena podezírá svého partnera z nevěry. Během víkendového výletu ale zjistí, co dalšího – a ještě horšího – mohl spáchat, a její podezření přeroste ve strach.

Rodina je základ státu

Liborovi hrozí vězení, a tak se rozhodne vzít svoji nic netušící rodinu na pořádně dlouhý výlet. Podaří se mu uniknout, nebo aspoň dobře využít poslední okamžiky svobody?

Ukradený stát

Dokument o tom, jak smrt jednoho novináře a jeho snoubenky vyvolala řadu hromadných protestů a dostala celou slovenskou vládu do úzkých.

Pokračuj na minulý přehled nejnovějších českých filmů na Netflixu