Jurský svět: Nadvláda: Dinosauři vládnou světu v krátké upoutávce

Ukázka ukázky Jurského světa 3.

Foto: Universal Pictures

Krátká ukázka z očekávaného pokračování Jurského světa zve do IMAX na delší ukázku, kterou kina nabídnou před projekcemi Rychle a zběsile 9. V pouhých patnácti vteřinách sledujeme, jak si dinosauři podmanili svět. Na scéně se objevuje i obávaný T-Rex.

Série Jurského světa patří k nejúspěšnějším značkám současnosti. Oba předešlé snímky vydělaly dohromady tři miliardy dolarů a třetí část s podtitulem Nadvláda na tato čísla bude chtít určitě navázat. Jestli se jí to v postcovidové době podaří, to uvidíme až 9. června 2022, kdy snímek přichází do kin. Několikaminutového preview Nadvlády se však dočkáme v kinech IMAX (u nás pouze v Praze) už nyní, vždy před filmem Rychle a zběsile 9.

Jurský svět: Nadvláda navazuje na Jurský svět z roku 2015 a Jurský svět: Zánik říše (2018), ale také na původní sérii, které vdechl život Steven Spielberg. K režii se vrací Colin Trevorrow, který natočil první film této trilogie. V hlavních rolích se představí Bryce Dallas Howard, Chris Pratt, Jake Johnson, Laura Dern, Sam Neill, Jeff Goldblum a BD Wong, tedy herecké sestavy z Jurského světa i Jurského parku.

EDIT: Zhruba devadesátivteřinové preview, které studio Universal přidává do kin IMAX k filmu Rychle a zběsile 9, uniklo na internet ve špatné kvalitě (nahráno kamerou v kině) a bylo vystaveno na Youtube. Než bude odstraněno, přikládáme ho rovnou do článku.

Recenze: Jurský svět: Zánik říše (2018) – Dinosauři znovu, ale temněji?

Foto: Universal Pictures