24 novinek z Netflixu a HBO, které můžete vidět o víkendu

Netflix servíruje Elitu a Temné léto, HBO vsadilo na Toma Cruise.

Foto: Netflix

Netflix v týdnu naděloval ve velkém. Fanoušci seriálové Elity se dočkali čtvrté řady, druhé série Temného léta, Otcovství s Kevinem Hartem a řady nenápadných titulů. Za zmínku stojí jihokorejská novinka Práva nebo islandská sci-fi Katla. Na bohatou nabídku Netflixu odpovědělo HBO GO druhou řadou Davea, skvělým filmem Toma Cruise Na hraně zítřka nebo válečným snímek z roku 1968, Umírání za dlouhého dne.

Dar – 3. řada

Malířka z Istanbulu odhalí velkolepá tajemství o archeologických vykopávkách v turecké Anatolii, která souvisejí s její vlastní minulostí. (Netflix)

Dave – 2. řada

Dave si je dobře vědom, že je předurčen k tomu stát se rapovou superhvězdou – ale za jakou cenu? S narůstajícím tlakem při nahrávání debutového alba se musí rozhodnout, zda pro splnění svého snu obětuje přátelství, lásku i sebe sama. (HBO GO)

Elita – 4. řada

Tři studenti z chudých poměrů nastoupí ve Španělsku na exkluzivní soukromou školu a jejich střet s bohatšími vrstevníky skončí vraždou. (Netflix)

Five feet apart

Stella Grant je obyčejná sedmnáctiletá holka. Jenže na rozdíl od většiny teenagerů tráví spoustu času v nemocnici jako pacient s cystickou fibrózou. (Netflix)

Katla – 1. řada

Výbuch subglaciální sopky Katla obrátí život místní komunity vzhůru nohama a jako by to nestačilo, z ledu se začnou drát na povrch tajemství. (Netflix)

K nezaplacení!

Foto: Wild Bunch Distribution

Jean-Pierre má dostatek peněz a krásnou, elegantní manželku Odile, která tráví dny nakupováním věcí, které nepotřebuje. Jenže Odile podle něj neplní své manželské povinnosti, ale jak ji k tomu donutit? (Netflix)

Kurýr

Foto: 20th Century Fox

Bývalý armádní specialista Frank má riskantní, ale výnosný džob – doručuje rychle a spolehlivě zásilky „všeho druhu“. (HBO GO)

matka!

Básník s manželkou žijí v tichém domě na odlehlém místě. Když jim ale na dveře zaklepou různí nezvaní lidé, začne se jim klidný život rozpadat pod rukama. (Netflix)

Město tučňáků

U malebného městečka v Jižní Africe se schází různorodá směsice ohrožených tučňáků, aby si našli partnera, vyvedli mladé a družili se s domorodci. (Netflix)

Na hraně zítřka

Major Cage je vyslán bojovat proti zvláštní mimozemské rase, která útočí na Zemi. Cage zemře už po několika minutách, ale přímý kontakt s vetřelci ho uvrhne do časové smyčky. (HBO GO)

Otcovství

Ovdovělý otec zůstane na výchovu dcery sám a musí zvládnout vlastní pochybnosti, obavy, smutek a taky hory špinavých plenek. Inspirováno skutečným příběhem. (Netflix)

Potulný samuraj Kenšin – 4 filmy

V roce 1879 se Kenšin a jeho spojenci musí postavit zatím nejmocnějšímu nepříteli: Kenšinovu bývalému švagrovi Enišimu Jukiširovi a jeho poskokům, kteří přísahali pomstu. (Netflix)

Práva – 1. řada

Na prestižní škole dojde k děsivému neštěstí. Přísný profesor práva a jeho ambiciózní studenti ale zkusí využít svých znalostí a dosáhnout spravedlnosti. (Netflix)

Record of Ragnarok – 1. řada

Než vymažou lidi z povrchu zemského, dají jim bohové poslední šanci dokázat, že si zaslouží žít. Ragnarök je tady! (Netflix)

Rodina

Kendži, který je od mládí členem jakuzy, přísahá věrnost svému šéfovi ze staré školy a slíbí, že se v době plné změn bude řídit zákony mafiánské rodiny. (Netflix)

Řídit se rozumem

Je jí přes třicet a tvrdě maká, aby se prosadila mezi ambiciózními kolegy. A do toho řeší milostný trojúhelník i matku, která jí prostě nedá pokoj. (Netflix)

Silnější

Drama založené na skutečné události o Jeffovi Baumanovi, který se vypořádává se ztrátou nohou po výbuchu bomby na bostonském maratonu v roce 2013. (Netflix)

Temné léto – 2. řada

V krušných počátcích zombie apokalypsy se skupina zcela neznámých lidí musí semknout a najít v sobě sílu, aby dokázali přežít a dostat se zpátky ke svým blízkým. (Netflix)

The Mustang

Nemluvný muž ve venkovském nevadském vězení Roman Coleman (Matthias Schoenaert) byl před deseti lety odsouzen a uvězněn za tragický případ domácího násilí. (Netflix)

Umírání za dlouhého dne

Foto: Paramount Pictures

Tři britští vojáci uvíznou pár dní před koncem druhé světové války na nepřátelském území. Každý z nich má k výkonu vojenské povinnosti jiný přístup. (HBO GO)

Věřte mi: Únos Lisy McVeyové

Foto: Netflix

Holka z Floridy se stane obětí děsivého únosu, ale podaří se jí utéct. Jenže rodina ani úřady pak jejímu příběhu nevěří. Podle skutečné události. (Netflix)

Yardie

Britské kriminální drama v režii Idrise Elby natočené podle stejnojmenného románu spisovatele jamajského původu Victora Headleyho. (Netflix)

Závodník

Belgický závodník Dom Chabol je léta jedním z nejlepších podpůrných jezdců. V roce 1998 je na začátku Tour de France bezostyšně vyřazen z týmu. (HBO GO)

Zpátky do práce – 5. řada

Mateřská končí a je čas vrátit se do práce. Čtyři mamky v současném Torontu zdolávají děti, šéfy, lásku a život. (Netflix)

Pokračuj na přehled tipů z Netflixu a HBO GO na víkend z minulého týdne