10 trailerů týdne: V zajetí démonů 3 a Van Damme vrací úder

Foto: Cinemart, Warner Bros., Netflix

Novinka Jana Prušinovského, komedie od Patrika Hartla, třetí V zajetí démonů, sci-fi s Hugh Jackmanem, nebo akční film Netflixu se Jean-Claude Van Dammem. Následuje výběr nejaktuálnějších trailerů z uplynulého týdne.

Demonic

Režisér a scénárista Neill Blomkamp, stojící kupříkladu za výborným sci-fi District 9, se už koncem léta vytasí s novým snímkem. Půjde o horor s pořádně démonickou porcí děsu a nejistoty, prokreslenou atmosférickým hudebním podkresem. Letošek bude zkrátka na děsem prodchnuté filmové zážitky rozhodně bohatý…

Chyby

Romantické drama režiséra a scénáristy Jana Prušinovského bude bezesporu nejočekávanějším tuzemským filmem. Spoluautor kultovních seriálů jako Most, Čtvrtá hvězda, nebo Okresní přebor se svým posledním filmem Kobry a užovky zaznamenal značný úspěch a snímek si odnesl pěknou řádku Českých lvů (mimo jiné i za režii a nejlepší film).

Jedna noc, kterou spolu stráví energická Ema a zahloubaný Tomáš, přeroste v něco, co ani jeden z nich nečekal. Vztah, láska a společné bydlení rychle vedou k tomu, že se Ema rozhodne Tomášovi svěřit se vším, co v životě prožila. Toho ale její minulost nezajímá, protože podle něj mají oba žít jen teď a tady. Náhodné setkání s minulostí ovšem nečekaně odstartuje sérii události, která oběma obrátí život naruby.

Krvavě rudé nebe

Letadlo kdesi nad Atlantikem unesou teroristi a žena, která cestuje se synkem a trpí záhadnou nemocí, kvůli tomu musí odhalit svoje temné tajemství.

Upíři a únos letadla teroristickou organizací? Z toho by rozhodně mohla být slušná podívaná.

Nightlife: Na tahu

Hlavním hrdinou německé romantické komedie je barman Milo, který žije svou prací, a tedy i nočními mejdany. Protagonista žije na plný plyn. Sem tam ho napadne, jaké by asi bylo přibrzdit. Když se tak stane a zamiluje se do Sunny, zapůsobí hned na prvním rande. Má však už jen jeden večer na to, přesvědčit ženu svého života, aby se zamilovala i ona a neodcestovala do Ameriky. Dojde na zběsilou jízdu nočním Berlínem a patálie s gangstery…

No Sudden Move

Matt Damon, Brendan Fraser, Jon Hamm, David Harbour, Benicio Del Toro, Ray Liotta, Don Cheadle; má cenu pokračovat? Už takhle zajímavé obsazení by bezesporu dokázalo nalákat. Stačí jen dodat, že jde o kriminální heist movie z padesátých let o partičce kriminálníků a že jej režíroval Steven Soderbergh, mající na svědomí všechny díly Dannyho parťáků. Je třeba ještě něco dodávat?

Poslední žoldák

Poslední žoldák je připravovaná akční komedie režiséra Davida Charhona, k níž napsali scénář Charhon a Ismael Sy Savane. V hlavní roli se představí Jean-Claude Van Damme a ve vedlejších rolích Alban Ivanov, Assa Sylla a Samir Decazza.

Jeho syn se stane obětí mezinárodní teroristické organizace, a tak se musí záhadný tajný agent, kterého vláda dříve vypověděla, vrátit do Francie.

Prvok, Šampón, Tečka a Karel

Debud divadelního režiséra, scénáristy a spisovatele Patrika Hartla je adaptací jeho vlastní stejnojmenné knihy. Láká především na sympatické obsazení titulních postav a příběh čtyř kamarádů ve středním věku, kteří si přiznají, že nežijí tak, jak si představovali. A rozhodnou se vyřešit svou krizi provokativní hrou a plněním odvážných úkolů. Pokusí se zkrátka najít v sobě odvahu udělat pořádnou kravinu jako zamlada…

Reminiscence

Veterán a vědec Nicolas Bannister (Hugh Jackman) má nebezpečnou práci. V postapokalyptickém Miami, které se pozvolna noří pod hladinu oceánu, umožňuje lidem znovu prožít zapomenutou vzpomínku. Jeho život se navždy změní, když přijme novou klientku Mae (Rebecca Ferguson), se kterou naváže milostný poměr. Mae však náhle zmizí a Nick se při svém pátrání, v němž sám podniká cesty do vzpomínek, dozvídá o událostech, které měly zůstat zatajeny.

Reminiscence je režijním debutem Lisy Joy, která je zároveň scenáristkou filmu. Lisa Joy je spolutvůrkyní sci-fi seriálu Westworld (2016 – současnost) od HBO. Za svou práci na seriálu získala Cenu Emmy.

Ubal a zmiz

Dva kamarádi si vydělávají pěstováním trávy a dostanou nabídku, která se neodmítá. A sice střelit veškeré zásoby za jednu noc. Jenže když uzavřou obchod s nebezpečným Bulharem, načež zjistí, že jim někdo vykradl pěstírnu. Mají pár hodin na to, aby zachránili obchod i vlastní kůži. V patách jim budou dva suspendovaní policisté, pátrající na vlastní pěst. K tomu přimíchejme ještě jednoho rockera, který si na letišti omylem vezme podezřelý kufr. A vypadá to na pořádně zamotanou komedii od začínajícího režiséra, která se kvalitativně může vyvrbit jakkoli…

V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz

Očekávaný horor slibuje mrazivý příběh plný hrůzy, smrti a neznámého zla. To budou vyšetřovat staří známí manželé, zabývající se paranormálními jevy; Ed a Lorraine Warrenovi. Další z případů jejich skutečné kariéry začal bojem o duši malého chlapce a pokračoval historicky první obhajobou v americké historii, kde se vrah odvolal na posednutí ďáblem. Jde o první snímek ze série, kde se režie neujal James Wan. Zde ho vystřídal Michael Chaves.

Pokračuj na přehled trailerů z minulého týdne