10 skvělých psychologických thrillerů na Netflixu

Foto: Telefon (Netflix), Zmizení (Warner Bros.), Záhadná bouře (Netflix)

Milujete filmy, které jsou napínavé jako kšandy, umí překvapit a nechají nahlédnout do mysli hlavních protagonistů? V tom případě jste na správné adrese. Stačí zapnout Netflix a vybrat si některý z těchto deseti skvělých psychologických thrillerů. Do výběru jsme zařadili starší film Davida Finchera, Hru s Michaelem Douglasem, Rozpolceného od M. Night Shyamalana nebo mrazivé Zmizení s dvojicí Hugh Jackman a Jake Gyllenhaal.

Díra

Vězení a rampa s jídlem, která sjíždí jedno patro po druhém. Ti nahoře se nají, co hrdlo ráčí, ti dole zůstanou hladoví a zoufalí. Vzpoura je na spadnutí. Vítěz ceny diváků festivalu v Torontu. Nominace na tři ceny Goya včetně nejlepšího nového režiséra a nejlepšího scénáře.

Hra

Foto: Universal Pictures

Samotářský bankéř dostane od bratra podivný dárek – poukázku na záhadnou hru, která roztočí spirálu stihomamu i skutečných nebezpečí a od základů mu změní život. Psychothriller Davida Finchera, ve kterém se oscarový Michael Douglas pídí po tom, co je skutečné. Dále hraje S. Penn.

Kostka

Foto: Lionsgate

Šestice osob zjišťuje, že je zavřená v bludišti vzájemně propojených krychlí. Netuší, jak se tam dostali nebo proč byli vybráni, ani nevidí žádnou zjevnou cestu ven. Dnes už kultovní horor, který se dočkal řady pokračování.

Morke

Foto: Nordisk Film

Mladý novinář Jacob se rozhodne přijít na kloub tomu, proč jeho postižená sestra spáchala o svatební noci za podivných okolností sebevraždu. Severský thriller s pěti nominacemi na dánský film roku.

Nadaný žák

Foto: TriStar Pictures

Todd Bowden pozná, že je Kurt Dussander nacistický válečný zločinec. Vydíráním ho přinutí, aby mu podrobně popsal, jak fungovaly koncentrační tábory. Film režiséra Bryana Singera (X-Men) podle knihy Stephena Kinga.

Rozpolcený

Muž mnoha osobností unese tři nezletilé dívky, které musí vymyslet, jak utéct, než se projeví jeho nejnovější a nejnebezpečnější osobnost. Režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl) se vrací do světa Vyvoleného.

Roztříštění

Jeho žena a zraněná dcera se při návštěvě pohotovosti ztratily a zděšený muž je marně hledá po celé nemocnici. Začíná si být jistý, že doktoři něco tají. Thriller od Brada Andersona, režiséra filmů Mechanik a Transsibiřský expres, se Samem Worthingtonem z Avatara.

Telefon

Žijí ve stejném bytě, ale každá v jiné době. Sériová vražedkyně se dovolá ženě, od které ji dělí dvacet let, a vsadí její minulost i život, aby změnila vlastní osud. Záhadný thriller o cestování v čase, ve kterém hraje Park Shin-hye z filmů #Žiju a Vzpomínky na Alhambru.

Záhadná bouře

Díky chybě v časoprostorovém kontinuu zachrání Vera před 25 lety život jednomu chlapci, ale ztratí kvůli tomu dceru. O ni teď musí bojovat. Španělský thriller s hvězdou Papírového domu, Álvarem Mortem.

Zmizení

Když unesou jeho 6letou dceru a vyšetřování se zastaví, vystopuje tesař Keller Dover pachatele sám. Tento thriller s Hughem Jackmanem a Jakem Gyllenhaalem v hlavních rolích natočil uznávaný režisér Denis Villeneuve, který letos uvede novou Dunu.