9 skvělých filmů, které Netflix odstraní v polovině května

Foto: Columbia Pictures, Universal Pictures

V polovině května zmizí z Netflixu devět skvělých filmů. Diváci si na něm mohou na poslední chvíli pustit tarantinovku Hanebný pancharti, napínavou pecku Spojenec nebo Prvního muže s Ryanem Goslingem. Netflix se také rozloučí s dvojicí klasických italských komedií, kterým byste rozhodně měli dát šanci.

Chléb, láska a ….

Foto: Netflix

Maršál se stěhuje zpátky do rodného města, jenže jeho byt už má pronajatý cizí žena. A nejen že odmítne odejít – maršál v ní dokonce rychle najde zalíbení. Komedie, která získala dvě ceny Donatellův David. Hrají oscarová Sophia Loren a na Oscara nominovaný Vittorio De Sica. (dostupné do 12. května, třetí část trilogie)

Ve znamení Venuše

Foto: Netflix

Kolem její sestřenice sice krouží spousta nápadníků, ona si ale musí partnera najít sama. Podle horoskopu je na to teď ta nejvhodnější doba. Komedie nominovaná na Zlatou palmu v Cannes. Hrají oscarová Sophia Loren a na Oscara nominovaný Vittorio De Sica. (dostupné do 12. května)

Malý vetřelec

Doktora povolají k nemocné služce na honosné sídlo. Kromě ní tam na něj ale čekají nadpřirozené záhady spojené s jeho vlastní minulostí. V hlavní roli mysteriózní podívané Domhnall Gleeson. (dostupné do 13. května)

Total Recall

Nabitý akčními scénami je nový remake klasické sci-fi z roku 1990. Po nepovedené proceduře měnící mysl musí být Douglas Quaid neustále na útěku. V tomto remaku sci-fi thrilleru z roku 1990 spolu hrají Colin Farrell, Kate Beckinsale, Bryan Cranston a Jessica Biel. (dostupné do 13. května)

Hanebný pancharti

Foto: Universal Pictures

Židovská majitelka kina je přinucena promítat premiéru nacistického filmu v okupované Paříži. Skupina amerických vojáků přezdívaná Pancharti naplánuje konfrontaci. Quentin Tarantino obsadil do svojí klasiky Brada Pitta a Christopha Waltze, který za roli získal Oscara. (dostupné do 14. května)

Královna Alžběta: Zlatý věk

Královna Alžběta se nebojí postavit invazi ani zradě a touží po lásce energického dobrodruha sira Waltera Raleigha. Hvězdná Cate Blanchett byla za svoji roli oceněna Oscarem a Zlatým Glóbem a film získal Oscara za nejlepší kostýmy. (dostupné do 14. května)

Spojenec

Foto: Universal Pictures

Detektiv změří své síly s lupičem, který je neustále krok před policií. Když se na scéně objeví vyjednavačka, která dělá věci po svém, situace se vymkne kontrole. V napínavém thrilleru Spikea Lee září skvěle obsazení držitelé Oscara Denzel Washington a Jodie Foster. (dostupné do 14. května)

Malý princ

Holčička se životem naplánovaným podle harmonogramu potká výstředního letce, který jí povypráví o dobrodružstvích neobyčejného chlapce, který bydlí na malé planetce. V původním znění Jeff Bridges, Mackenzie Foy a Rachel McAdams. (dostupné do 16. května)

První muž

Astronaut Neil Armstrong strávil celých deset let výcvikem na svůj životní let, při kterém se jako první člověk prošel po Měsíci. Ryan Gosling a Claire Foy v hlavních rolích filmu podle knihy, kterou napsal James R. Hansen. Režie Damien Chazelle. (dostupné do 17. května)