10 nejočekávanějších filmů a seriálů od Netflixu v příštích týdnech

Foto: Netflix

Netflix má před sebou ještě hodně silný květen a k zahození nebude ani první polovina června. Na nejoblíbenější stream současnosti míří originální filmy, pokračování úspěšných seriálů a jedna zajímavá minisérie s Ewanem McGregorem. Netflix už brzy uvede komorní sci-fi Kyslík, Ženu v okně s Amy Adams, Armádu mrtvých od Zacka Snydera nebo čtvrtou řadu španělského seriálu Elita.

Kyslík

Liz se probudí v kryokomoře a musí si rychle vybavit, kdo vlastně je, aby se dostala ven, než jí dojde kyslík. Komorní sci-fi thriller režiséra Alexandra Aja s Mélanie Laurent v hlavní roli. (12. května)

Žena v okně

Kvůli agorafobii se drží doma, ale posedlost novými sousedy jí nedá spát – psycholožka, co se snaží vyřešit brutální zločin, který na vlastní oči viděla z okna. Psychologický thriller s Amy Adams, Garym Oldmanem, Julianne Moore a Anthonym Mackiem. Podle knižního bestselleru. (14. května)

Halston – 1. řada

Vedl módní impérium a diktoval styl tehdejší doby. Americký návrhář Halston zakusil nevídanou slávu – než se jeho život začal hroutit. V minisérii od držitele Emmy Ryana Murphyho ztvárnil ambiciózní a kontroverzní legendu ze světa módy Ewan McGregor. (14. května)

Love, Death & Robots – 2. řada

Tim Miller a David Fincher sestavili antologii animovaných filmů, kde není nouze o děsivá stvoření, ďábelská překvapení a černý humor. Sledovat zásadně v soukromí! Cena Emmy za nejlepší krátký animovaný pořad v roce 2019. (14. května)

Armáda mrtvých

Las Vegas zaplaví nemrtví a parta žoldáků vsadí všechno na jednu kartu, když se odhodlá k největší loupeži v dějinách uprostřed karanténní zóny. Akční sága od Zacka Snydera (Liga spravedlnosti, Úsvit mrtvých). Šéfa žoldáků hraje Dave Bautista. (21. května)

Kominského metoda – 3. řada

Učitel herectví Sandy Kominsky se svým nejlepším přítelem Normanem Newlanderem si navzájem pomáhají zvládat všechny peripetie stárnutí s humorem. Seriál od Chucka Lorreho získal šest cen Emmy a Zlaté glóby za nejlepší TV komedii a nejlepšího herce (Michael Douglas). (28. května)

Lucifer – 2. část 5. řady

Když se Pán pekel začne nudit, přestěhuje se do Los Angeles, otevře si tu noční klub a seznámí se s detektivem z oddělení vražd. Jeden z nejoblíbenějších seriálů Netflixu současnosti. Dříve vysílán na televizi Fox. (28. května)

Sweet Tooth: Chlapec s parožím

Svět zpustoší obří katastrofa a Gus, napůl jelen a napůl chlapec, se přidá k partě lidí a hybridních dětí, která hledá odpovědi na svoje otázky. Seriál od tvůrce Jima Mickleho (V měsíčním světle). (4. června)

Probuzení

Po katastrofě, která zničí veškerou elektroniku a způsobí, že lidé nemůžou spát, zavládne všeobecný chaos. Klíč k řešení ale může mít bývalá vojačka Jill (Gina Rodriguez) – a její dcera. Film od režiséra Marka Rasa (Kodaň, Kadochrome). (9. června)

Elita – 4. řada

Tři studenti z chudých poměrů nastoupí ve Španělsku na exkluzivní soukromou školu a jejich střet s bohatšími vrstevníky skončí vraždou. Jaime Lorente, María Pedraza a Miguel Herrán hráli taky v seriálu Dům z papíru. (18. června)