8 aktualit týdne: Novinky ve streamovacích vodách

Foto: Netflix, Army of the Dead, Amazon Prime Video

Nová komiksovka, Indiana Jones a jedna smutná zpráva.

Amazon Prime přidává titulky i dabing

Foto: Logo Amazon Prime

78 filmů s českými titulky a 53 s dabingem. Nemusí se to zdát jako velké číslo, ale je to hodně pozitivní rozšíření.

Armáda mrtvých dostane prequel

Nové zombie béčko Zacka Snydera jsme ještě ani neviděli a už máme jistotu, že se jeho svět bude rozšiřovat. Zatímco nadcházející film se odehrává ve světě, kde jsou zombies něco známého a relativně zabezpečeného, prequel Army of Thieves se zaměří na začátky nemrtvé pandemie.

Indiana Jones našel posilu

Foto: Harrison Ford, Phoebe Waller-Bridge, Mads Mikkelsen

V pátém dobrodružství hrdinného archeologa si zatím neznámou roli zahraje Mads Mikkelsen.

Zemřela Helen McCrory

Foto: Peaky Blinders

Herečku jsme znali ze série Harry Potter a seriálu Peaky Blinders. Bylo jí 52 let.

Netflix zrušil 30denní zkušební verzi

Foto: Logo Netflixu

Pokud jste na Netflixu poprvé, můžete si jej na měsíc vyzkoušet zadarmo. To už neplatí. Netflix tak reaguje na situaci, kdy se uživatelé pomocí jednorázových platebních karet přihlašovali a nic neplatili. Děkujeme, piráti.

Starlight od autora Kick-Ass dostane adaptaci

Foto: Image Comics

Hrdinou komiksu Marka Millara je bývalý hrdina Duke McQueen, který během mise v hlubokém kosmu zachránil svět. Po návratu na Zemi mu ale nikdo nevěřil. O 35 let později je z něj unavená hlava rodiny, náhle je však povolán opět do akce, když se objeví jeho stará vesmírná loď. Sám Millar komiks popisuje jako kombinaci Flashe Gordona a Návratu temného rytíře, případně mix dobrodružství Buzze Rakeťáka a Nesmiřitelných. O scénář a režii se postará Joe Cornish (Útok na věžák).

Pán prstenů od Amazonu nejdražším seriálem historie

Foto: New Line Cinema

Pán prstenů si zasloužil nedostižnou filmovou adaptaci, kterou dostal. Televize Amazon má zřejmě stejný názor na seriálový prequel, protože do seriálu nasypala neuvěřitelných 465 milionů amerických dolarů. Doufejme, že peníze budou na výsledku vidět a seriál bude důstojným příspěvkem k výborným adaptacím.

Netflix natočí vlastní Pacific Rim

Přesněji řečeno, natočí hranou adaptaci anime, kterému Pacific Rim vděčí za existenci. Jedná se o anime Mobile Suit Gundam, v němž lidé bojují o mimozemské kolonie pomocí obřích mecha strojů. Anime se postupně rozrostlo do ohromné franšízy a v podstatě stvořilo žánr mecha anime. Celovečerní hraný film zrežíruje Jordan Vogt-Roberts, jenž má za sebou film Kong: Ostrov lebek.

Pokračuj na přehled aktualit z minulého týdne