16 výborných převzatých krimi seriálů na Netflixu

Foto: Netflix

Netflix nabízí stovky vlastních seriálů, jednou za čas ale zakoupí licenci u jiných služeb a televizí. Na Netflixu tak můžeme sledovat seriály, které jsou jen vypůjčené a v nabídce dočasně. V divácky oblíbeném žánru krimi to jsou třeba Gangy z Birminghamu a Sherlock, oba původně z BBC, Perníkový táta (AMC) nebo Svět pod hlavou z produkce České televize. Vybrali jsme celkem šestnáct výborných kriminálek, které nenatočil Netflix, ale můžete si je na něm pustit.

Brooklyn 99

Skvělý, ale trochu nedospělý brooklynský detektiv Jake Peralta se musí naučit poslouchat nadřízeného a stát se týmovým hráčem. Nastoupil totiž jeho nový, náročný šéf… Tahle vtipná policejní show drží dva Zlaté glóby: nejlepší televizní komedie a nejlepší herec v komedii (Andy Samberg).

Gangy z Birminghamu

Píše se rok 1919 a nechvalně proslulý gang v anglickém Birminghamu vede zločinecký boss Tommy Shelby, který se chce dostat nahoru bez ohledu na okolnosti. Nejlepší drama dle BAFTA. Cillian Murphy nejlepším hercem a Charlie Murphy nejlepší herečkou ve vedlejší roli dle IFTA.

Hříšnice

Detektiv z malého městečka ve státě New York vyšetřuje záhadné zločiny a bojuje s vlastními démony. V tomhle seriálu nominovaném na Zlatý globus hraje Bill Pullman detektiva Harryho Ambrose.

Karppi

Pouze pár měsíců po tragické události vyšetřuje detektivka Sofia Karppi vraždu, která souvisí s helsinskou stavební firmou. Finská dvacetidílná série o dvou řadách.

Perníkový táta

Středoškolský učitel chemie, který umírá na rakovinu, se spojí se svým bývalým studentem, aby zajistil budoucnost svojí rodiny výrobou a prodejem pervitinu. Perníkový táta získal 16 cen Emmy včetně čtyřnásobného ocenění pro Bryana Cranstona jako nejlepšího herce.

Sherlock

Excentrický detektiv z příběhů Sira Arthura Conana Doyla hledá důkazy v ulicích moderního Londýna. Díl Ohavná nevěsta z třetí řady, která byla původně vysílána jako televizní film, vyhrál dvě ceny Emmy.

Sorjonen

Foto: Netflix

Talentovaný detektiv přijme práci v malém městě, protože chce trávit více času s rodinou. Brzy se ale zaplete do vyšetřování děsivých vražd. Vítěz tří cen Golden Venla v kategoriích nejlepší drama, herec (Ville Virtanen) a herečka (Anu Sinisalo).

Svět pod hlavou

Policistu srazí v roce 2016 auto. Když se probere, leží v nemocnici a je rok 1982. Bude muset zjistit, jaké události tenkrát změnily osud jeho rodiny. Seriál z produkce České televize.

Útěk z vězení

Foto: Fox Network

Jeho bratra neprávem odsoudili za vraždu. Stavební inženýr se rozhodne sourozence z nechvalně proslulé věznice Fox River vysvobodit. Seriálový hit, který se vysílal od roku 2005.

V pasti

V malé islandské vesničce se objeví tělo oběti vraždy právě ve chvíli, kdy silná sněhová bouře celou oblast odřízne od zbytku světa. Vítěz několika cen Edda od islandské filmové a televizní akademie, včetně nejlepšího televizního dramatického seriálu.

Volejte Saulovi

Tenhle prequel Perníkového táty nominovaný na Emmy sleduje život začínajícího advokáta Jimmyho McGilla a jeho proměnu na morálkou nesvázaného právníka Saula Goodmana. Seriál získal řadu nominací Emmy za špičkové drama a hlavní a vedlejší herecké obsazení.

Vraždy ve Valhalle

Detektiv s pohnutou minulostí se vrací na rodný Island, aby pomohl zapálené policistce dopadnout sériového vraha spojeného se záhadnou fotografií. Seriál, který lze v současné době sledovat i na obrazovkách ČT.

Vražedná práva

Velmi nadaná advokátka zaměřená na trestní právo a profesorka práva Annalise Keatingová se společně se svými pěti studenty zaplete do případu podivné vraždy. Za brilantní ztvárnění svojí role v tomhle právnickém thrilleru získala Viola Davis cenu Emmy a cenu NAACP Image Award.

Zákon gangu

Motorkářský gang pašeráků zbraní Sons of Anarchy ovládne město a brzy začnou třenice s konkurenčními gangy, rasistickými bandami a představiteli zákona. Dramatický seriál o motorkářském gangu s Katey Sagal se stal nejlépe hodnoceným seriálem na svojí domovské stanici.

Znaky

Vražda mladé ženy v mnohém připomíná deset let starý nevyřešený případ. Nový policejní velitel musí prolomit mlčení, které obestírá městečko v Sovích horách. Skvěle hodnocený polský seriál.

Zone Blanche

Foto: Netflix

Policejní náčelnice a nový výstřední státní zástupce vyšetřují sérii hrůzostrašných zločinů a tajemných úkazů v odlehlém městě na okraji lesa. Francouzský mysteriózní seriál se dočkal dvou řad.