10 skvělých seriálů, které Netflix přidal v březnu

Foto: Netflix

Netflix v březnu naděloval kvalitní filmy, na prázdno ale nevyšli ani fanoušci seriálů a minisérií. Těch se opět urodilo jako hub po dešti, do tohoto výběru jsme však zařadili jen desítku nejlepších. Z novinek můžeme vypíchnout dvojici skvělých anime seriálů, DOTA: Dračí krev a Pacific Rim: Země nikoho, přičemž první jmenovaný stále čeká na dodání českých titulků. Uvedena byla také třetí řada oblíbené série F1: Touha po vítězství, nebo novinka od tvůrců Papírového domu, Holky z červeného gauče. Netflix zakoupil také zajímavý seriál Brave New World z „konkurenční“ služby Peacock.

Brave New World – 1. řada

Z dalekých krajů dorazí neznámý rebel a obyvatelé Nového Londýna začínají zpochybňovat pravidla zdánlivě utopického světa, ve kterém žijí. V moderní adaptaci románu, který napsal Aldous Huxley, hrají Alden Ehrenreich (Solo: Star Wars Story) a Demi Moore.

DOTA: Dračí krev – 1. řada

Po setkáních s drakem a princeznou na vlastní misi se dračí rytíř Davion zaplétá do událostí větších, než si kdy dokázal představit. Animovaný seriál na motivy veleúspěšné herní série. (čeká se na české titulky)

F1: Touha po vítězství – 3. řada

Pohled na nelítostné závody Formule 1, kde řidiči, manažeři i majitelé týmů jedou na plný plyn, na dráze i mimo ni. I ve zkrácené sezóně 2020 se Lewis Hamilton, Daniel Ricciardo a další špičkoví jezdci ženou za šachovnicovou vlajkou navzdory tomu, že COVID-19 převrací svět naruby.

Hausbót – 1. řada

Dva muzikanti vymyslí odvážný projekt, jak předělat hausbót zemřelého zpěváka na kreativní hudební prostor. Zruční sice moc nejsou, ale nadšení jim opravdu nechybí. Dokumentární seriál o renovaci hausbótu, který kdysi vlastnil „německý Johnny Cash“ Gunter Gabriel.

Holky z červeného gauče – 1. řada

Osudová událost v nevěstinci přinutí tři ženy s traumatickou minulostí, aby se daly na šílený útěk před svým pasákem a jeho nohsledy. Od tvůrců seriálu Papírový dům. Hrají Verónica Sánchez (Sin identidad), Asier Etxeandia a Miguel Ángel Silvestre.

Kdo zabil Saru? – 1. řada

Álex chce za každou cenu prokázat, že na něho hodili sestřinu vraždu, a neváhá se mstít. Rozhodne se vytáhnout na světlo mnohem víc než jen skutečného pachatele. Od mexických tvůrců seriálů Santa Diabla a Control Z.

Pacific Rim: Země nikoho – 1. řada

Kaijuové zpustoší Austrálii a dva sourozenci se v nalezeném Jaegrovi vydávají hledat rodiče. Cestu jim zkříží neznámí tvorové, pochybné existence i nečekaní spojenci. Adaptace akčních filmů Pacific Rim – Útok na Zemi od Guillerma Del Tora a Pacific Rim: Povstání.

Spřízněné duše – 1. řada

Lásku střídá lež – a tu zas láska. Spirála se roztočí, když objev ve výzkumu DNA pomůže s hledáním dokonalého partnera a dá tak vzniknout úplně nové seznamce. Britská minisérie od tvůrců Future Man a scénáristy Misfits.

Univerzita poslední šance: Basketbal – 1. řada

Basketbalová edice „Univerzity poslední šance“ začíná na palubovce ve východním Los Angeles, kde se zapálený trenér snaží dostat ze svých svěřenců to nejlepší. Držitel Emmy Greg Whiteley, tvůrce pořadů Univerzita poslední šance a Cheerleading, se tentokrát zabývá basketbalem.

Ztracené království pirátů – 1. řada

Tenhle dokumentární seriál sleduje skutečné piráty z Karibiku, kteří drancovali světová bohatství, ale založili i překvapivě rovnostářskou republiku. Počin od autora výborných dokumentů Skandinávské umění a Odhalená Itálie.