20 klasických českých filmů na Netflixu

Foto: Netflix

Není nad pravou českou klasiku. Na Netflixu se hromadí v poměrně slušném počtu, přičemž největší zástup zde mají díla tvůrců Menzel, Svěrák, Forman nebo Zeman. Ve skvělé kvalitě si tak můžete pustit stále pozoruhodnou Cestu do pravěku, vesnické komedie Hoří, má panenko nebo Vesničko má středisková, oscarové filmy Kolja a Ostře sledované vlaky. Tohle je výběr nejlepších českých klasických filmů, které v této chvíli můžete najít na Netflixu.

Adéla ještě nevečeřela

Na přelomu 19. a 20. století se soukromý detektiv vypraví do Prahy, kde má s pomocí svých nejmodernějších zařízení rozlousknout velmi záhadný případ.

Baron Prášil

Astronaut přistane na Měsíci, kde potká vychloubačného barona Prášila a vydá se s ním na ztřeštěnou pouť zpátky na Zem.

Cesta do pravěku

V tomhle klasickém českém filmu kombinujícím živé záběry a animaci se čtyři kluci vydávají do vzdálené minulosti Země, aby prozkoumali její prapodivné obyvatele.

Hoří, má panenko

Parta dobrosrdečných hasičů uspořádá ples na počest velitele, který odchází do důchodu. Jenže jak se rozproudí zábava, stíhá oslavu jedna komická pohroma za druhou.

Ikarie XB 1

Posádka ruské kosmické lodi se ve 22. století vydává na cestu k záhadné planetě obíhající kolem hvězdy Alfa Centauri, aby tam pátrala po stopách mimozemského života.

Intimní osvětlení

Za učitelem hudby na malém městě přijede kamarád, který hraje v profesionálním orchestru. Během návštěvy dojde ke mnoha směšným i smutným situacím.

Kdyby tisíc klarinetů

Voják dezertuje a schová se ve škole. Pronásledovatelům, které má v patách, se ale zbraně záhadným způsobem promění v hudební nástroje.

Kolja

Starší český violoncellista, starý mládenec, který má hluboko do kapsy, se shodou okolností začne starat o pětiletého ruského chlapce.

Lásky jedné plavovlásky

Dělnice z maloměsta se seznámí se světaznalým pianistou a hned s ním stráví noc. Pak se za svojí láskou rozhodne vydat do Prahy.

Na samotě u lesa

Rodina toužící po venkovském azylu koupí od stárnoucího zemědělce rozpadlou chaloupku. Brzo je jasné, že děda se odstěhovat nehodlá.

Obecná škola

Desetiletého Edu drží všichni zkrátka – jeho puntičkářský táta i nový učitel s armádní průpravou. Jenže Eda je nespoutaný živel a pořádný rošťák.

Ostře sledované vlaky

Mladičký železničář se zaučuje na vlakové stanici v nacisty okupovaném Československu a zažívá přitom milostná dobrodružství.

Pelíšky

Dospívající syn horlivého aparátčíka se po uši zamiluje do dcery antikomunisty. Píše se rok 1967 a pražské jaro je za rohem.

Postřižiny

Správce maloměstského pivovaru se pokusí udělat dojem na správní radu. Jeho temperamentní žena a výstřední bratr mu to ale pořádně osladí.

Slavnosti sněženek

V malé vesničce propukne spor o divoké prase mezi výstředními myslivci ze sousedních sdružení. Adaptace knihy spisovatele Bohumila Hrabala.

Spalovač mrtvol

V Praze 30. let se pracovní nadšení zaměstnance krematoria zvolna mění v šílenství. Muž totiž začíná věřit, že spalováním těl zachraňuje duše zemřelých.

Starci na chmelu

Léto, chmel a skvělá hudba. A jeden mladý romantický snílek prožívající první lásku. Konflikt tady na sebe nenechá dlouho čekat.

S tebou mě baví svět

Tři muži se těší na chatu na každoroční pánskou jízdu. Tentokrát je ale manželky přesvědčí, aby s sebou vzali i děti.

Tři oříšky pro Popelku

Ve známém převyprávění klasické pohádky padne Popelka, dívka milující zvířata a přírodu, do oka vzácnému princi – jenže v cestě jim stojí temná zákoutí lidské povahy.

Vesničko má středisková

Řidiče náklaďáku dohání k šílenství neohrabaný závozník. Brzo si ale uvědomí, jak důležité je jejich přátelství pro svéráznou vesničku.

Vynález zkázy

V tomhle poutavém a technicky vysoce originálním filmu inspirovaném dílem Julese Vernea je význačný profesor nečekaně unesen záhadným mužem v ponorce.

Vrchní, prchni

Neúspěšný vedoucí knihkupectví předstírá, že je číšník, aby si trochu přivydělal. Celý plán se ale zvrtne, když po něm začne pátrat policie.

Pokračuj na nejlepší novodobé české filmy na Netflixu