7 aktualit týdne: Další Star Trek a návrat Strážců vesmíru

Foto: Cinemart, Paramount Pictures, Lionsgate

Nový Star Trek, Strážci vesmíru, Český lev a Blade Wesleyho Snipese.

Čeští lvi rozdáni

Foto: Cinemart

O nejvíce sošek se podělily filmy Šarlatán a Krajina ve stínu. Podrobnější výsledky si můžete přečíst zde.

Kdo natočí nový Star Trek?

Další film ze světa Vesmírné federace napíše Kalinda Vasquez, scenáristka seriálu Star Trek: Discovery. Sama přišla s nápadem, který se studiu Bad Robot zalíbil. Jestli bude film dalším dobrodružstvím kapitána Kirka nebo půjde o zcela jinou posádku, zatím není jisté.

The Division má režiséra

Foto: Ubisoft

Netflixovskou adaptaci postapokalyptické střílečky zrežíruje David Leitch, režisér prvního Johna Wicka, Atomic Blonde: Bez lítosti nebo druhého Deadpoola. Ať už můžeme od filmu čekat cokoli, kvalitně natočená akce je téměř zaručena.

Disney mění strategii

Foto: Disney+

Protože studia zkracují dobu, kdy jsou filmy nasazeny výhradně v kinech, nezůstává pozadu ani Disney. Podle CEO Boba Chapeka si diváci příliš zvykli na filmy online, zároveň se na jejich trpělivost už nelze tolik spoléhat. Na kinosály nicméně zanevřít nehodlá, stále vydělávají dost. Mezi uvedením v kinech a na streamu by měl být rozdíl v jednom měsíci.

Strážci vesmíru se vrátí

Poslední pokus o jejich vzkříšení je pouhé čtyři roky starý, a zaujal natolik, že se plánuje úplný restart, tentokrát ve velkém stylu – série filmů, televizní obsah a animované pořady. Hasbro zkrátka chystá vlastní MCU, přičemž kreativní dohled svěřil Jonathanu Entwistleovi (I Am Not Okay With This). Přejme kdysi populární franšíze štěstí, protože na marvelovském modelu si zatím nevylámal zuby jen Marvel.

Wesley Snipes chce vlastního Bladea

Foto: New Line Cinema

Snipes produkuje franšízu s ženskou hrdinkou, která se ocitne ve světě podobu měnících monster, chybět nebude ani cestování v čase. Film by měl být takový Blade na steroidech a přesahovat jej úrovní akce. Snad si to nadšení nevyžádá krutou daň na kvalitě. Ale on by ji nejspíš stejně nezaplatil.

MFF Karlovy Vary se odkládají

Foto: MFF Karlovy Vary

A to na 20. až 28. srpna 2021. Důvodem je samozřejmě současná situace, organizátoři však věří, že v srpnu bude situace příznivější a následující ročník se odehraje v tradičním čase, tedy 1. až 9. července 2022.

Pokračuj na přehled filmových aktualit z minulého týdne