10 aktualit týdne: Černý Superman a pokračování Districtu 9

Foto: Warner Bros., Tristar, Marvel

Rekordní trailer Mortal Kombatu, Terminátor v anime nebo nový Fincherův thriller. 10 nejdůležitějších novinek ze světa filmu.

Blue Beetle z DC dostane vlastní film

Foto: DC Comics

Jedná se o první superhrdinský film z dílny DC Comics, jehož hlavní postavou je Latinoameričan. Snímek tedy bude zaměřen na Jaimeho Reyese, třetího Blue Beetla, který vznikl až v roce 2006. Režisérské pozice se ujme Angel Manuel Soto a scénář poskytne Gareth Dunnet-Alcocer. S produkcí se začne až na podzim.

Třetí Spider-Man už má název

Foto: Marvel

Marvel pokračuje v tradici a dalšímu Spider-Manovi dal podnázev No Way Home. Krom klasické herecké sestavy uvidíme návrat Alfreda Moliny v roli Doctora Octopuse. Ten postavu ztvárnil ve druhém díle Spider-Mana od Sama Raimiho. Také Jamie Foxx se podruhé ujme postavy Electra, kterého jsme mohli vidět v Amazing Spider-Man 2.

Netflix chystá vlastní Piráty z Karibiku

Foto: Disney

Chystaný pirátský film The Bluff bude zasazen do prostředí Kajmanských ostrovů a představitelkou hlavní role se stala Zoe Saldana, známá například z filmů MCU. Snímek bude režírovat Frank E. Flowers a s Joem Ballarinim spolupracuje na scénáři.

Nový stream Paramount+

Společnost Paramount Pictures na svém streamu od 4. března zpřístupní krom svých legendárních filmů a seriálů i 36 nových původních pořadů. Také se stane hlavní platformou pro své další filmy v průběhu pandemie i po ní. Snímky zde budou poskytovány 45 dní po uvedení v kinech a Paramount se tak přidává k dalším společnostem, provádějící změny v uvádění filmů.

Píše se pokračování Districtu 9

Pokračování k úspěšnému sci-fi thrilleru District 9 už je na cestě. Na scénáři opět pracuje Terri Tatchell a Neill Blomkamp, které bude film také režírovat. K nim se navíc přidal také Sharlto Copley, který v Districtu 9 ztvárnil hlavní roli.

J.J. Abrams produkuje dalšího Supermana

Foto: DC Comics

Scénář k filmu napíše Ta-Nehisi Coates a pravděpodobně rozpracuje příběh postavy Calvina Ellise, což je verze Supermana vzniklá v roce 2009. Půjde tak poprvé o černého Supermana a pro tuto roli byl zvažován Michael B. Jordan, který se už od roku 2019 pokoušel rozpracovat podobný projekt.

Trailer k Mortal Kombat překonal rekord

A to konkrétně v počtu sledovanosti. Překonal tak „Red Band“ trailery na Deadpool 2 či Logan: Wolverine. Nezbývá jen doufat, že samotný film dostojí očekávání všech fanoušků tohoto filmu.

Terminátor v anime

Foto: Netflix

Po sérii Castlevania nebo Diova krev se na Netflixu objeví další anime, tentokrát s Terminátorem. Netflix spojil síly s firmou Production I. G, která stojí za tituly jako Ghost in the Shell, Eden of the East a mnoha dalšími a postava Terminátora je tak v dobrých rukou.

Co chystá David Fincher

Tvůrci veleúspěšného snímku Sedm opět spojí síly. Fincher a Andrew Kevin Walker připravují adaptaci grafického románu The Killer od Alexise Nolenta a hlavní roli obsadil Michael Fassbender. Po Mankovi se tak Fincher navrací ke kriminálním thrillerům. S natáčením by se mělo začít v září tohoto roku.

Výsledky 78. Zlatých glóbů

Foto: NBC

Z neděle na pondělí 1. března se udělovaly Zlaté glóby. Nejlepším dramatem se podle předpokladů stala Země nomádů, komedií druhý Borat. Zlatý glóbus také získal předčasně zesnulý Chadwick Boseman, Rosamund Pike nebo Jodie Foster. Animákem roku se stala Duše, cizojazyčným filmem Minari. Kompletní seznam vítězů a poražených najdete zde.

Pokračuj na přehled aktualit z minulého týdne