8 aktualit týdne: Constantine od Abramse a filmová Supergirl

Zdroj foto: Warner Bros., Tristar Pictures
Zdroj foto: Warner Bros., Tristar Pictures

Nový Constantine, nový Artuš nebo nový Běžící muž. Samé novinky.

J.J. Abrams natočí svého Constantinea

Zdroj foto: Warner Bros
Zdroj foto: Warner Bros

A to v seriálové podobě pro HBO Max. Do hlavní role se hledá herec tmavé pleti. Než se ozvou členové Ku-Klux-Klanu, připomeňme, že první filmový Constantine měl změněnou národnost, barvu vlasů, oblečení a celý fikční svět, a byl mnohem lepší než Matt Ryan.

Zack Snyder natočí příběh krále Artuše

Zdroj foto: Warner Bros
Zdroj foto: Warner Bros

A chce se nejvíce přiblížit historické skutečnosti. Vzhledem k povaze artušovských legend mu přejeme hodně štěstí s hledáním věrohodných historických pramenů.

Tři mušketýři nabírají obsazení

Zdroj foto: Warner Bros
Zdroj foto: Warner Bros

Nová filmová verze slavného románu Alexandra Dumase bude uvedena ve dvou filmech – Three Musketeers – D’Artagnan Three Musketeers – Milady. Ve filmech se objeví Francois Civil jako D’Artagnan, Eva Green jako Milady de Winter, Vincent Cassel jako Athos, Pio Marmaï coby Porthos, Romain Duris jako Aramis, Vicky Krieps jako královna Anna Rakouská, Louis Garrel jako Ludvík XIII, Lyna Khoudri jako Constance Bonacieux a Oliver Jackson-Cohen jako Vévoda z Buckinghamu.

Gareth Evans a ostrá kriminálka s Hardym

Tvůrce legendární akční pecky Zátah (Serbuan Maut) a jejího pokračování, Zátah 2 (Berandal) natočí akční thriller s Tomem Hardym v hlavní roli. Hardy představuje detektiva, jenž se zaplete do nevydařeného drogového obchodu a musí bojovat o holý život.

Edgar Wright natočí Běžícího muže

Zdroj foto: Tristar Pictures
Zdroj foto: Tristar Pictures

Wright projevil zájem o látku už v roce 2017, a nyní se mu tužba vyplnila. Film by se měl více držet knižní předlohy, již napsal Stephen King pod pseudonymem Richard Bachman. Nic bližšího zatím o filmu není známo.

Kdo si zahraje Supergirl ve filmovém Flashovi?

Zdroj foto: Warner Bros
Zdroj foto: Warner Bros

Roli získala Sasha Calle, dosud známá jen z krátkého filmu Young Blood a nekonečné soap opery Mladí a neklidní. U Warnerů opravdu moc nechápou, co pojem „sólový film“ znamená.

Další počin režisérky V síti

Barbora Chalupová režírovala průlomový snímek V síti a nyní chystá další dokumentární pecku. Bude jí časosběrný Zákon lásky, jenž bude sledovat dosud nevyhraný boj za prosazení manželství u osob stejného pohlaví. Ve filmu s ožehavým společenským tématem se můžeme těšit na výpovědi ze stran jak příznivců, tak odpůrců. Když to dobře dopadne, opět budeme mít dokument, o kterém se dlouho mluví.

S kým se utká Black Adam?

Zdroj foto: Tristar Pictures
Zdroj foto: Tristar Pictures

S padouchem jménem Sabbac, civilním jménem Ishmael Gregor. V komiksu je to gangster, jenž během rituálu získá vlastnosti démona. Je na bývalém padouchovi a současném anti-hrdinovi se schopnostmi Shazama a tváří Dwayna Johnsona, aby jej zastavil.

Pokračuj na přehled aktualit z minulého týdne