20 filmových a seriálových novinek na víkend

Foto: Walt Disney, Warner Bros., Hulu

Na Netflixu přistála další nálož filmových a seriálových novinek, HBO láká trilogiemi Kmotra, Pána prstenů a Hobita. Velké novinky hlásí také služba Hulu, která oficiálně vydala skvělý akčňák Boss Level, Prime Video od Amazonu zase pokračování kultovní komedie Eddieho Murphyho Cesta do Ameriky. Nemohli jsme přehlédnout ani uvedení Divokých historek a druhého Spider-Mana na již zmíněném Netflixu. Tohle je přehled nejlepších novinek na streamu, které si můžete pustit třeba o víkendu.

Biggie: I Got a Story to Tell

Dokument se vzácnými záběry i velmi osobními rozhovory vzdává hold rapperovi, který si říkal The Notorious B.I.G., a sleduje jeho cestu od dealerství až na rapový trůn. (Netflix)

Boss Level

Akční podívaná s originálně pojatou časovou smyčkou, ve které uvízne Frank Grillo, byla zakoupena streamovací službou Hulu. Premiéru předstihl únik snímku na internet v minulém roce. (Hulu)

Brave New World – 1. řada

Z dalekých krajů dorazí neznámý rebel a obyvatelé Nového Londýna začínají zpochybňovat pravidla zdánlivě utopického světa, ve kterém žijí. (Netflix)

Coming 2 America

Africký král Akeem se po letech vrací do Ameriky, aby se setkal se svým synem a následníkem trůnu, o kterém do této chvíle vůbec nevěděl. (Prime Video)

Děda, postrach rodiny

Peter toho se svým dědou prožil hodně. Stará přátelství jsou ale zapomenuta, pouta zpřetrhána. Z dědečka se stal nepřítel číslo jedna a musí pryč z domu. (O2TV)

Divoké historky

Šest příběhů o agresivních řidičích, nevěře, jedech i občanské neposlušnosti. Temně komediální antologie o pomstě a trestu. (Netflix)

Hobit (celá trilogie)

60 let před Pánem prstenů. Bilbo Pytlík se zde vydává na dobrodružnou výpravu s cílem znovu si nárokovat ztracené trpasličí království. (HBO GO)

Kmotr (celá trilogie)

Mistrovské epické dílo Francise Forda Coppoly s Marlonem Brandem v hlavní roli patriarchy mafiánské rodiny Corleonů, za kterou získal Oscara. (HBO GO)

Nejvyšší pocta

Právník z Pentagonu zkoumá žádost o posmrtné udělení Medaile cti válečnému hrdinovi a odhalí při tom šokující důvod, proč byla zamítnuta. (Netflix)

Pán prstenů (celá trilogie)

Nesmělý mladý hobit jménem Frodo Pytlík zdědil zlatý prsten. Ví, že je prsten obdařen nadpřirozenou mocí, ale netuší, že on sám drží v rukou klíč k záchraně. (HBO GO)

Pinocchio

Řezbář Geppetto vychovává oživlou loutku Pinocchia jako vlastního syna. Pinocchio však není zrovna nejvzornější klučina. (O2TV)

Raya a drak

Válečnice Raya se vydává na dlouhou a nebezpečnou cestu, aby vystopovala posledního draka a hrozivé Druuny zastavila jednou provždy. (Disney+)

Troufalky – nové řady

Tři mileniálky z redakce newyorského ženského časopisu se snaží zvládat práci, vztahy i tempo velkoměsta – a nezabloudit při tom na vlastní cestě životem. (Netflix)

Spider–Man: Daleko od domova

I superhrdina odvedle si někdy potřebuje trochu vydechnout. Kvůli nové hrozbě ale musí Peter Parker na školním výletě do Evropy znova vyrazit do akce. (Netflix)

Ranařky

Stydlivá šestnáctiletá dívka se vydá ve stopách svojí rebelantské mámy a zveřejní anonymní pamflet proti sexismu, se kterým se ve škole denně potýkají všechny studentky. (Netflix)

Tajemství štěstí

Muž odhalí, že to manželka táhne s jeho nejlepším kamarádem, a jedné noci plné napětí a podrazů je přinutí jít s pravdou ven. (Netflix)

Vražda mezi mormony

V mimořádném snímku podle skutečného zločinu nabyde riskantní operace vražedných rozměrů a do základů otřese církví na celém světě. (Netflix)

Pacific Rim: Země nikoho – 1. řada

Kaijuové zpustoší Austrálii a dva sourozenci se v nalezeném Jaegrovi vydávají hledat rodiče. Cestu jim zkříží neznámí tvorové, pochybné existence i nečekaní spojenci. (Netflix)

Nevenka: Výkřik do ticha

Nevenka Fernández, žalobkyně v prvním úspěšném španělském soudním procesu s politikem obviněným ze sexuálního obtěžování, se po 20 letech konečně rozhodla promluvit. (Netflix)

Stráž

Skvěle vycvičenou francouzskou vojačku po traumatizující bojové misi převelí domů. Tam ale využije svoje smrtící schopnosti a vypátrá muže, který ublížil její sestře. (Netflix)

Pokračuj na přehled filmových a seriálových tipů na víkend z minulého týdne